ימי הכנה

אממ אוקיי..

יום אחד היה כל הפרטים על הטיול, שעות טיסה וזה אח"כ היה לנו מפגש עם יועצות ועשינו עבודות יצירה כמו בכיתה א'. המפגש אח"כ היה עם איש בטחון שהסביר לנו את כל הנהלים שם ומה צריך לעשות היה גם מפגש אחד עם המדריכה ועם ההורים... בקיצור, המפגשים מכינים אותך טכנית לדברים, מה להביא, איך להתנהג והכל...אבל שומדבר הוא לא שימושי בפועל, נגיד "איך להתמודד עם הכאב? עדיף לבכות", וכל אחד בעצם התמודד עם מה שהוא ראה איך שנוח לו.. ככה שהם סתם מכינים תאורטית, בפועל זה משהו אחר.

Eowyn of Rohan

New member
המפגשים

בהתחלה באמת חשבתי שזה מיותר וגם התבאסתי שאני אצטרך לעשות עבודה ולהרצות(מה שלא קרה אגב אבל מילא).. במשך הזמן דווקא ממש אהבתי לבוא לבית הספר ולהיות של בפגישות כי המדריכה שלנו באמת מדהימה והנושאים היו מעניינים. חוץ מזה, שהיה נחמד להיזכר בכל מיני נושאים שדיברנו עליהם בארץ, כשהיינו בפולין. הפגיש היחידה שבאמת סבלתי בה, היתה באותו יום שבאו לבית הספר שלנו ותרמנו דם. הייתי מסטולה למדי והיה קשה לשבת שם 3 שעות.

Eowyn of Rohan

New member
אין קשר

פשוט באותו יום באו ממד"א להתרים דם בבית הספר אז הלכתי.. ואחכ הייתי מסטולה כל היום וזה השפיע על התיפקוד שלי בפגישה.

ימי ההכנה..

אצלנו, במסע של הנוער העובד והלומד, לא היו ימי הכנה, היו פעולות פולין. עם מדריך פולין שגם מעביר לנו פעולות בערבים בהם אנחנו נמצאים בפולין(ללא שום קשר למדריך שנמצא איתנו באתרים ומסביר לנו על המקומות, זה לא אותו אחד.) אז היו לנו המון פעולות. איזה עשרים אני חושבת.. על אנטישמיות נאציזם דרווניזם חברתי ואאוגניקה המצב הכלכלי באירופה באותו הזמן מרד היהודים והיהדות בגולה ממ, עוד הרבה נושאים שקשורים לשואה אבל אף אחד לא זוכר שהם קשורים.. היה לנו גם סמינר לפני ובקרנו במוזיאון השואה בקיבוץ לוחמי הגטאות והייתה לנו עדות מדהימה, וגם תדרוך קב"ט משעשע אבל.. מסע של הנוע"ל הוא שונה ממסע בית ספרי..

היה הכי משעשע בעולםםםם

כי בתדרוך הוא אמר כל מיני דברים משעשעים.. הוא אמר לנו שיש לנו סיכוי או שתהיה לנו פצצה במטוס, או שיפני קטן יקח את המזוודה שלנו ויטוס איתה לאוסטרליה. הוא היה כלכך משעשע וגם משעמם.. זה היה איזה שעתיים רק התדרוך.. מזל שלפני זה קיבלנו פליז מסע ואת כל הניירות האלה שמקבלים את כרטיס הטיסה (חוברת על הביטוח, חוברת מידע להורים שבתוכה היה מילון בסיסי בפולנית) וכל מיני דברים מגניבים כאלה שהעסיקו אותנו בזמן השעמום. אבל הכי מצחיק זה היה כשהיינו בפולין ואז ראינו יפנים, אז באמצע אושוויץ כולנו התחלנו לצחוק..
מזל שהמזוודות שלנו לא היו איתנו כדי שהוא יוכל לקחת אותם לאוסטרליה..

את יודעת מה לנו הוא אמר?../images/Emo77.gif

שאם אנחנו מוצאים איזשהיא חבילה/קופסא/או כל דבר דומה ליד החדר, לא לפתוח כי זה לא נטה קלאוס הביא לנו מתנה!!!!!!

•BluEyeS•

New member
אצלי...

היו לנו כמה פגישות בבצפר... דיברנו על המסע, על הציפיות שלנו, על ההיסטוריה כמובן, על הגאוגרפיה של פולין אפילו חח וכאלה... =] והיה לנו ביקור בלוחמי הגטאות (לא כל כך אהבתי
המדריכה שם לא הייתה משו...) וביד ושם (המדריך עושה את ההבדל הפעם היה לנו אחד אחלה
) ואני ועוד כמה אנשים התנדבנו לעשות מין ספרון כזה למסע אז נפגשנו בין לבין, אספנו חומרים וכאלה לקראת היציאה היה לנו תדרוך בטחוני ואפילו דיברנו קצת עם היועצת (או שזו הייתה פסיכולוגית? חח אני לא מכירה את היועצת בבצפר שלי
) בקיצורררר ימי ההכנה מאוווד תרמו, הוסיפו המון לידע וכמובן לגיבוש שלנו

אממ *מנסה להיזכר*

היה לנו מפגש ראשון שהיה די טכני כזה- תאריכים וכלמיני דברים כאלה..קיבלו דף עם כל מיני הוראות כלליות, ואת סיסמת המשלחת שהפכה לבדיחה אחרי זה- "אין אני, יש משלחת"
[אני חייבת לציין שהיא פעלה מצויין!]. גם הייתה פגישה עם קב"ט ש..ממש לא דמיינתי אותו ככה
, אבל לאמשנה כי הקב"ט שיצא איתנו היה מישהו אחר והוא פשוט היה הבנאדם הכי נחמד והכי מצחיק בארץ והיה כל כך טוב איתו [פרקש
]. ממ הייתה עוד שיחה עם כמה מורים בביצפר שמגדירים את עצמם יועצים וניסינו לנסח כלמיני חוקים כאלה שיחייבו את המשלחת (היה לנו ויכוח ארוך בנושא בדיחות שואה..) ובסוף ניסחנו מן תקנון כזה שאיתו יצאנו.. והיה גם מפגש עם ההורים שזה ממש כל הפרטים, זמני טיסות, תאריכים, מלונות, אתרים וכל זה... לא היו לנו יותר מדי מפגשים, אבל המפגשים הלא-רשמיים של להכין את כל הצ'ופרים (וואו, היו צ'ופרים בכמויות מטורפות, ממש השקענו בזה) והסווצ'ר משלחת וכל השיעורים שיצאנו מהם בשביל המשלחת- היו הדבר שבאמת גיבש והכין אותנו.

אה, ו...

היינו גם ביד ושם אבל זה היה די הרבה זמן לפני המסע, ככה שאני לא יודעת כמה זה השפיע, והיינו גם בישיבת כפר הרא"ה- יש להם שם מרכז כזה לחקר כל מה שקשור לדת ולאמונה בתקופת השואה (שכחתי את השם של המקום) אז היו לנו שם איזה 3 הרצאות, שאני כבר לא זוכרת על מה הן היו
...

lihi r

New member
ההכנה...

אצלנו היו 3 ימי הכנה בבית ספר שהגיעו מדריכים מיד ושם והביאו כל מיני תמונות וכדומה בעיקר על העבר היהודי בפולין לפני המלחמה. חוץ מזה היה לנו יום אחד ביד ושם ושתי פגישות עם היועצת

Lp Fairy

New member
אממ את האמת..

אצלנו דיברו לרוב על המסע..לא חושבת שזה עזר י במשו..אולי רק בטיפטיפה רקע כללי.. לרוב דיברו איתנו על הרקע ההיסטורי מאיפה הכול התחיל...רק היומיים שהיו לנו בלוחמי הגטאות באמת אמרו משו...כי הביאה לנו שם ניצולה (שהיא ד"א ממש מאגניבה...היא סיפרה לנו ששם הם היו אומרים אחד לשני ניפגש על המדף בסופר..) וראינו מלא סרטים וראינו שם כמה חפצים ואומנות ויומנים אז זה יותר קל להכניס לתוכך מאשר תאריכים היסטורים כאילו...זה כן חשוב איך כול זה התחיל...אבל לא נראה לי שמישו באמת זכר את זה במסע..

mayamoreno2001

New member
טוב אצלינו זה היה ככה

התחלנו בשיחות שונות בבית הספר כאילו היינו המורה המלווה ראש משלחת והמדריכה שלנו היה בערך 3 מפגשים.. אחר כך שבוע לפני המסע היינו במשואה ליומים... היה מדהים למדנו הרבה אבל המוןןן.... יומים לפני המסע תדריך ביטחוני קבט וכל זה.. ואחר כך המסע כמובן...

irashady

New member
מה יש במשואה.??

אנחנו גם יוצאים לשם בסוף אוגוסט ליומיים... שבוע לפני המסע

במשואה

הינו מוזיאון משואה לפני שבוע בערך ליומיים ומעבירים שם הרצאות עם כל מיני נושאים בשואה למשל על דואר בזמן השואה, קצת על הנצים לפני השואה על איך שהם התארגנו וכו' מראים גם שתי תערוכות אחת של חיים מאור שהוא דור שני לשואה והשניה ואי אני כבר לא זוכרת... קיצר מראים גם את משפטי אייכמן ועושים סיור במוזיאון עצמו....אה ובסוף גם יש עדות של ניצול שואה בקיצור מלא תוכן ומאוד מעניין...... טוב ככה לפחות זה היה אצלנו... הנה האתר של המוזיאון אולי תמצא שם עוד תשובות
מיצי

למעלה