"ימי התנדבות" בהייטק

פעם מזמן עבדתי בחברה ששיתפה פעולה עם העיריה של העיר בה נמצאה איזור התעשיה שעבדנו בו, ואיפשרה לעובדים להתנדב בכמה מסגרות של העיריה עם ילדים ובני נוער בגילאים שונים ובסוגים שונים של מסגרת (החל מעזרה בלימודים וכלה בעזרה לנוער במצוקה). ההתנדבות היתה ארוכת טווח מה שאפשר קשר אישי עם מי שעבדנו מולו ולכן נתנה למי שהתמיד בה תחושה של משמעות, והיא גם היתה מאוד זמינה כי היא הסתכמה לרוב בשעתיים או שלוש בשבוע (למרות שאפשר היה כמובן להשקיע יותר) והיא התבצעה בעיקר במתקנים של העיריה שהיו יחסית קרובים למשרדים. אני התנדבתי בשתיים מהמסגרות האלו בהנאה רבה למשך שנתיים, עד שפוטרתי במסגרת קיצוצים (וסביר להניח שהייתי ממשיכה אם זה לא היה קורה).

עברו לא מעט שנים מאז, וברובן המכריע עבדתי בחברות אחרות - ושמתי לב שיש יוזמה להתנדבות בחברות האלו, אבל לא משהו ארוך טווח. היתה חברה שבה עבדתי שבה היתה יוזמה של התנדבות שם יום פעם ברבעון בדברים כמו ניקוי חופים, ובחברה הקודמת שבה עבדתי היתה התנדבות של יום בשנה ב״יום המעשים הטובים״ שארגן בנק הפועלים וגם שם איכשהו היינו מגיעים לנקות מקום כזה או אחר כמו למשל כלביה של צער בעלי חיים או משהו דומה.

אני מניחה שעבור רוב העובדים קל משמעותית להתחייב להתנדבות של יום אחד פעם בכמה זמן מאשר למשהו ארוך טווח, אבל אני אישית פחות מתחברת לקונספט - ומרגישה שיש פה התנהלות שהיא קצת יותר מידי יח״צ וקצת פחות מידי משמעות.

האם אצלכם גם יש ימי התנדבות כאלו?

vinney

Well-known member
בחברה האחרונה שעבדתי בה בארץ היה משהו כזה - היו מארגנים מבצעים לשיפוץ דירות של זקנים וכד׳... רעיון נחמד.

בחברה הנוכחית האמריקאית שלי מדובר באיזשהו שילוב של תרומות כספיות (והחברה עושה matching) ותרומת ״שעות״ (אני יכול להתנדב בארגונים כאלה ואחרים ולקבל שכר כאילו עבדתי). פעם ניסיתי להתנדב באיזה ארגון ומסתבר שיש להם רשימת המתנה למתנדבים :-D

קלייטון.ש

Well-known member
אני אף פעם לא סבלתי את החרא הזה. כל הדברים האלה שעושים מסביב לעבודה, ימי כיף, טיולים משותפים, שתיה לכבוד החג.
באופן קבוע סירבתי להשתתף בכל דבר כזה. כל מה שלא עבודה נטו.
הקטע הזה עם העסקת עובדים בעבודות שלא רק לא קשורות לעבודה עצמה אלא אפילו לא למקצוע בשלו נשכרו, נראה לי ממש דפוק.
אבל אני מבין שעובדים צריכים שיהיה להם תוכן ומשמעות וחיבור וגיבוש.
לא מאשים הנהלה שמספקת להם את זה.

user32

Well-known member
מנהל
זה בעיקר בחברות בינוניות-גדולות. איפה שיש מספיק HR וחשיבה ארוכת טווח כדי לשלב פעילויות כאלה.
זכורים לי כמה התנדבויות מוצלחת. העיקרית מביניהם היתה שנה שבה מדי שבוע העברנו שיעור העשרה בפנימיה לנוער (בעיקר עולי אתיופיה). אהבתי את התחושה שתורמים משהו שמנצל את היכולות של המתנדבים ולא רק אריזת מצרכי מזון שגם זה משהו שיצא לי לעשות.

למעלה