מחפשת עבודה17
Active member
פעם מזמן עבדתי בחברה ששיתפה פעולה עם העיריה של העיר בה נמצאה איזור התעשיה שעבדנו בו, ואיפשרה לעובדים להתנדב בכמה מסגרות של העיריה עם ילדים ובני נוער בגילאים שונים ובסוגים שונים של מסגרת (החל מעזרה בלימודים וכלה בעזרה לנוער במצוקה). ההתנדבות היתה ארוכת טווח מה שאפשר קשר אישי עם מי שעבדנו מולו ולכן נתנה למי שהתמיד בה תחושה של משמעות, והיא גם היתה מאוד זמינה כי היא הסתכמה לרוב בשעתיים או שלוש בשבוע (למרות שאפשר היה כמובן להשקיע יותר) והיא התבצעה בעיקר במתקנים של העיריה שהיו יחסית קרובים למשרדים. אני התנדבתי בשתיים מהמסגרות האלו בהנאה רבה למשך שנתיים, עד שפוטרתי במסגרת קיצוצים (וסביר להניח שהייתי ממשיכה אם זה לא היה קורה).
עברו לא מעט שנים מאז, וברובן המכריע עבדתי בחברות אחרות - ושמתי לב שיש יוזמה להתנדבות בחברות האלו, אבל לא משהו ארוך טווח. היתה חברה שבה עבדתי שבה היתה יוזמה של התנדבות שם יום פעם ברבעון בדברים כמו ניקוי חופים, ובחברה הקודמת שבה עבדתי היתה התנדבות של יום בשנה ב״יום המעשים הטובים״ שארגן בנק הפועלים וגם שם איכשהו היינו מגיעים לנקות מקום כזה או אחר כמו למשל כלביה של צער בעלי חיים או משהו דומה.
אני מניחה שעבור רוב העובדים קל משמעותית להתחייב להתנדבות של יום אחד פעם בכמה זמן מאשר למשהו ארוך טווח, אבל אני אישית פחות מתחברת לקונספט - ומרגישה שיש פה התנהלות שהיא קצת יותר מידי יח״צ וקצת פחות מידי משמעות.
האם אצלכם גם יש ימי התנדבות כאלו?
עברו לא מעט שנים מאז, וברובן המכריע עבדתי בחברות אחרות - ושמתי לב שיש יוזמה להתנדבות בחברות האלו, אבל לא משהו ארוך טווח. היתה חברה שבה עבדתי שבה היתה יוזמה של התנדבות שם יום פעם ברבעון בדברים כמו ניקוי חופים, ובחברה הקודמת שבה עבדתי היתה התנדבות של יום בשנה ב״יום המעשים הטובים״ שארגן בנק הפועלים וגם שם איכשהו היינו מגיעים לנקות מקום כזה או אחר כמו למשל כלביה של צער בעלי חיים או משהו דומה.
אני מניחה שעבור רוב העובדים קל משמעותית להתחייב להתנדבות של יום אחד פעם בכמה זמן מאשר למשהו ארוך טווח, אבל אני אישית פחות מתחברת לקונספט - ומרגישה שיש פה התנהלות שהיא קצת יותר מידי יח״צ וקצת פחות מידי משמעות.
האם אצלכם גם יש ימי התנדבות כאלו?