ימי חופשה

אמאלה02

New member
ימי חופשה

שלום רב,

רציתי לדעת שאלה כללית.... בתי מגויסת בתור מתנדבת.
שבוע שעבר אמרו לה שבפסח הבסיס נסגר וירדו לה 2.5 ימי חופשה מרוכזת. ככה הבינה יהיה גם בחנוכה. האם אפשרי דבר כזה ? כמו כן כמה ימי חופש בשנה מגיע לחייל ?
בנוסף שאלה נוספת על ימי מחלה. האם חובה להביא אישור רפואי מרופא אם לא מרגישים טוב ? או שמספיק להגיד למפקד הישיר ? האם יש סכנה שבגלל שלא הביאה אישור רפואי (האישור נמצא בבית פשוט שכחה להביא) יורידו לה על זה יום חופש ?
בתודה מראש

אמא

Humbug

New member
ימי החופשה בצבא מתנהגים מעט אחרת מבאזרחות

אלא אם דברים השתנו בשנים האחרונות:
1. חייל מקבל שבוע "רגילה" (5 ימי חופשה לחיילים עורפיים, או 6 ימי חופשה לתומכי לחימה וקרביים) אחת לחצי שנה כמדומני (יכול להיוטת שגם בזה יש הבדל בין חיילים עורפיים לקרביים).
2. חיילים בתפקידים עורפיים בד"כ יכולים לקחת חלקים מהחופשה הנ"ל, וזה באמת נספר כ"ימי חופש", לכאורה כמו בשוק האזרחי.
3. בפסח (וכנראה גם בחנוכה לדבריך) הצבא נמצא במצב שנקרא "הדממה". למעשה, הצבא מחייב את כלל המשרתים (למעט תורנים ונחוצים אחרים) לנצל את חופשת ה"רגילה" שלהם. בתמורה, הצבא מתחשב ולמעשה מחייב רק חצי יום חופש על כל יום. (קרי, במקום לחייבה ב5 ימי חופשה בשבוע המדובר, מחייבים אותה רק ב2.5). המטרה היא משולשת:
א) לדאוג שחיילים ינצלו את מכסת ימי החופש שלהם במהלך השירות.
ב) לדאוג שלפחות חלק מהמכסה תנוצל יחדיו, כך שלא יהיה מצב שבו צוות מושבת בגלל שחייל לקח חופשה בזמן לא מתאים.
ג) לאפשר לחיילים לקבוע חופשות שנתיות מראש.

לגבי שאלת ימי המחלה: שלישות היחידה תחייב את המפקדים להציג אישור, בהנחה והמפקדים דיווחו על ההעדרות שלה (דבר שקורה מדי בוקר). מה שאומר שהיא תצטרך להציג אותו. עם זאת, זה דבר שניתן לשלוח בדיעבד או אפילו בפקס/מייל לשלישות. כך שאם יש לה אישור והיא רק שכחה אותו בבית, הכל בסדר.
ישנו דבר שנקרא "ימי ד'", שמאפשר לה לקבל יום מחלה בהצהרה. זאת בהנחה והיא מרגישה לא טוב, אבל לא מספיק בשביל ללכת לרופא. לא זוכר כמה ימים כאלו יש לחייל בשנה, אבל זה בנוסף לימי החופש הרגילים.

חשוב לציין שאינני גורם רשמי כלשהו, וכמו-כן, דברים השתנו מאז שאני שירתתי. ממליץ לבתך להתייעץ עם השלישות ביחידתה - שם תקבל את התשובות הנכונות והעדכניות.

אמאלה02

New member
תודה על תשובתך המפורטת.... ועוד שאלה

היי,

אתה כותב שבעצם הצבא מחייבת את החיילים לקחת חופשה פעם בחצי שנה... אבל בתי התגיסה רק לפני מס' חודשים בודדים... ואם היא מתכננת לקחת חופשה של שבוע במהלך הקיץ האם זה אומר שהיא לא תוכל כי זה לא יהיה לאחר חצי שנה שהיא תשרת ?

Humbug

New member
תלוי בשלישות של היחידה של בתך

לעתים מאפשרים להכנס ל"יתרת חופשה שלילית", קרי - לקחת חופשה על חשבון ימי חופשה שמגיעים בעתיד.
ממליץ שהיא תבדוק את האפשרות הזאת...

נ ו ע ה 12

New member
כמה ימים היא קיבלה וכמה נשארו לה?

אם היא לא יודעת היא יכולה לברר עם שליש/ת היחידה שלה.
כתבת "לפני מספר חודשים בודדים", זה אומר לפני ינואר או לא? במידה ולפני, זה אומר שבינואר הכל אופס והיא קיבלה 15 ימים :)

נ ו ע ה 12

New member
חייל* מקבל 15 ימי חופשה בשנה אזרחית

כאשר בשנה הראשונה והאחרונה לשירות הדבר מחושב באופן יחסי.
לדוגמא, אני התגייסתי בספטמבר;
• בשנה הראשונה קיבלתי 5 ימים (חודש ספטמבר יחסית לשנה אזרחית מלאה הוא שווה ערך לכ-5/15)
• בשנה השניה קיבלתי 15 ימים
• בשנה השלישית קיבלתי 10 ימים
נראה כאילו שירתתי שלוש שנים, אבל לא
שוב, מדובר על שנים אזרחיות. כך שאם התגייסתי בספטמבר 2011, ימי החופשה שלי התעדכנו עם הגיוס (2011), בתחילת 2012 ובתחילת 2013.

* חייל שמשרת ברמת פעילות א' ומעלה מקבל 20 ימי חופשה בשנה אזרחית.

לא יורידו לה חופש על כך שלא הציגה את האישור, והיא גם יכולה להביא אותו יום למחרת או משהו כזה במידה ושכחה. קחו בחשבון שאם זה משהו שייעשה באופן קבוע כבר יעלו חשדות... בכל מקרה הרבה תלוי באופי היחידה וביחסים בין המפקד לחייליו.

כל מה שנכתב תקף לכלל החיילים, מתנדבים או לא...

noboya

New member
מדויק! מבקש לחדד טיפה ברשותך...

בתור מתנדב ששירת ברמת פעילות א', לא קיבלתי 20 ימי חופשה בשנה אלא 15. זאת לא הייתה טעות.
&nbsp
ולשאלה עצמה - כמו שאמרת, ביתך התגייסה רגע לפני תחילת השנה הלועזית. זה אומר שהיא עם ימי חופשה מלאים (15).
מבחינת ימי מחלה - בכל בוקר המפקד (או המזכירה של המפקד) צריך למלא דו"ח איפה כל אחד.
לגבי מה שהיה, צריך לדבר עם השלישות ולבצע תהליך רטרואקטיבי על הימים שהיא לקחה והיא צריכה להביא את האישורים.
לעתיד, כדאי לעדכן את המפקד הישיר שהיא חולה כדי שהוא ירשום את זה בדו"ח וככה מתי שהיא חוזרת היא צריכה פשוט להביא את האישור הרפואי לשלישות.
כמו שאמרו פה קודם, יש ימי ד' שהחייל מצהיר שהוא לא מרגיש טוב. אם אני זוכר נכון מדובר בערך על 5 ימים בשנה (בנוסף לימי חופשה רגילים).
&nbsp
בהצלחה לביתך בהמשך!

נ ו ע ה 12

New member
חידוד לחידוד
ושאלה

נתחיל מהשאלה - למה לא קיבלת 20 ימים? קשור לזה שהיית מתנדב? :-O כי ממה שאני מכירה וממה שכתוב באינטרנט חיילים ברמת פעילות א' ומעלה צריכים לקבל 20.
&nbsp
חידוד - יש דבר שנקרא "ימי הצהרה", מדובר על אופציה שניתנת רק לאנשי קבע. מנגד, ימי ד' הם רק בהקשר של חיילי חובה, והם מעין ימי חופש על חשבון המערכת, ע"פ ראות המפקד, כסוג של צ'ופר או, כאמור, עבור מקרים בהם החייל חולה ולא קיבל גימלים... העניין הוא שכשאיש קבע רוצה לנצל יום הצהרה, הוא פשוט עושה זאת (כמובן שיש להם מכסה מסוימת), לעומת זאת, לא בכל פעם שחייל מרגיש לא טוב ולא מצליח לקבל גימלים המפקד חייב לתת לו יום ד' על כך...

noboya

New member
את צודקת

וזה לא היה קשור לזה שהתנדבתי, גם הלא מתנדבים שהיו איתי קיבלו אותה כמות. יכול להיות שזה קשור לזה שלא היינו קרביים? אני לא יודע, אף פעם לא ראיתי צורך לשאול כי היו מפקדים כל כך נחמדים וטובים שידעתי שאם אני יגמור את הימים ואצטרך למשהו מיוחד הם יתנו...
ימי ד' קיימים גם עבור מתנדבים, אני בעצמי קיבלתי אחד או שלושה...וימי הצהרה עדיין צריכים אישור מפקד (שהוא לא חייב לתת) והם קיימים גם עבור חיילים ומתנדבים (אני פעם שכבתי חולה שבוע. השלושה ימים ראשונים היו ימי הצהרה שהמפקד אישר לי בטלפון והשאר הוצאתי אישור מרופא).
&nbsp
זה לפחות מה שאני מכיר, יכול להיות שבמקומות שונים שומעים גרסאות שונות...
&nbsp
יום טוב ^_^

נ ו ע ה 12

New member
חח אז זה אכן היה שונה אצלנו

וכמובן שימי ד' הם גם עבור מתנדבים, מתנדבים הם חיילי חובה (וגם אני קיבלתי שלושה
)

אמאלה02

New member
תשובות לשאלות...

היי ותודה שעניתם...

בתי התגיסה ב31.12 כלומר משרתת בסך הכל שלושה וחצי חודשים.
היא לקחה 2 ימי חופשה בלבד אבל היו לה 3 או 4 ימי מחלה רק שהיא לא הביאה את האישורים עליהם.
אגיד לה שרצוי שתדבר עם השלישות אצלה ותברר את הדברים אבל רציתי גם לדעת במה דברים אמורים ולכן שואלת את השאלות הנ"ל.....

תודה מראש

אמא

נ ו ע ה 12

New member
היי

כלומר אם הבנתי נכון יש לה כרגע 13 ימי חופשה. היא יכולה לנצל אותם לפסח ולחופשה בקיץ (במידה ותאושר) ואפילו יישארו לה עוד קצת.
הרעיון הוא לתכנן את השנה מראש אם רוצים חופשות ודברים כאלו (עד שכמה שניתן). לגבי הגימלים (ימי מחלה) - שתברר עם השליש/ה על אילו ימים אין לה אישורים, ואז תביא לה אותם.

eran544

New member
מוסיף - ההדממות הם בפסח ובסוכות - כך המרחק בינהם הוא חצי שנה

פחות או יותר.
בגדול יש גם הדממה בחנוכה ובשבוע האחרון של אוגוסט אבל לא יהיה עליהם "מבצע" - כמו שבפסח יש 4.5 ימי עבודה ומורידים לה רק 2.5, אז בחנוכה לא מעט בסיסים נכנסים להדממה שבמהלכה כל יום חופש נספר כמו שהוא.

אמאלה02

New member
שוב תודה לכל העונים...

היי ובוקר טוב,

תודה לכל מי שענה והסביר ואם לסכם את הדברים הרי שאמור להיות לבתי 15 ימי חופשה בשנה שמתחילה ב1.1 (איזה באסה שלא הרויחה עוד כמה ימים אם היתה מתגייסת קצת לפני סוף השנה....... יום זה כנראה לא נחשב...חחח) היא לקחה 2 כך שנשארו לה עוד 13 מתוכם 2.5 ירדו לה בפסח וכנראה שיהיו עוד 2.5 בסוכות או בחנוכה...
לגבי ימי מחלה עדיף שתבדוק עם השלישות או המפקדת שלה כמה ימים לקחה בדיוק ושתביא בהקדם את האישורים שנשארו בבית.
הבנתי נכון ?

תודה ויום מעולה

אמא

נ ו ע ה 12

New member
כאמור הבנת נכון, עוד משהו קטן

(לפחות ברוב היחידות) כיום כבר לא ניתן לצבור ימים, כך שגם אם היא הייתה מתגייסת קצת לפני סוף השנה היא הייתה צריכה לנצל את הימים הללו עד סוף דצמבר, או שהם היו הולכים לפח... לא ניתן לצבור לשנה הבאה

למעלה