סופגניות כמו בחנות
מצאתי מתכון נפלא לסופגניות פשוט מדהימות בטעמן.
הכנתי, אז ההמלצה היא מפה ראשון
1 ק”ג קמח שמרים
1/4 1 כוסות חלב פושר (אני משתמשת בחלב סויה)
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
100 גרם חמאה, רכה
2 כפות ברנדי
קליפה מגוררת מ-1/2לימון
לטיגון: שמן עמוק
לקישוט: אבקת סוכר
למילוי: ריבת תות
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים כחצי מכמות הקמח, מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, ברנדי וקליפת לימון ומעבדים דקה לקבלת תערובת אחידה ונוזלית.
מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה.
מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית וממשיכים לעבד 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה (מחלקים ל-30 בקלות ככה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, פחות או יותר. מגלגלים כל חלק ל“נקניק” ארוך וחוצים לשני חצאים. מחלקים כל חצי לפי העין ל-5 חלקים).
אני רידדתי את הבצק לעלה בעובי של כ 2.5 סמ' וקרצתי עיגולי בכוס בינונית.
מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים.
מכסים בניילון נצמד משומן, למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק).
מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מטגנים, מקשטים באבקת סוכר וממלאים בריבה.
בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום).
מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה.
אם נעזרים בריבועי נייר אפייה - מכניסים את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן.
מוציאים את הסופגניות לנייר סופג. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מזריקים פנימה ריבה ומגישים.