ימי מחלה בגין תאונת עבודה?ו

• פותח הנושא Kgt1
  • פורסם בתאריך

Kgt1

New member
ימי מחלה בגין תאונת עבודה?ו

שלום . אני עובדת כחודשיים וחצי ( זה החודש ה- 3 שלי במקום ). נפגעתי השבוע במהלך העבודה ברגל ( סדקתי את האצבע ),הרופאה שלי אמרה לי להישאר בבית לפחות שבוע עד לבדיקה נוספת שתיקבע אם אני יכולה לחזור לעבוד . האם זה נחשב לתאונת עבודה ? והאם תוכלי לפרט לי מה הם זכויותיי במקרה כזה ? תודה מראש ...

זו כנראה תאונת עבודה.

אם זה קרה במהלך העבודה, אז רוב הסיכויים שמדובר בתאונת עבודה (אלא אם במקרה נפלת בגלל משהו שלא קשור לעבודה). כדי שזה יוכר כתאונת עבודה את אמורה להגיש טופס הודעה על פגיעה בעבודה. אם מקום העבודה שלך מסודר - אפשר להגיש את הטופס דרכו (בכל מקרה, צריך שיתוף פעולה של מקום העבודה, כי יש חלק של הטופס שאמור להיות ממולא על ידי המעביד). כדאי לך לא לשכוח למסור לרופאים שזה קרה בעבודה. כדי להסדיר את התשלום מביטוח לאומי לקופת החולים שלך - תצטרכי להביא (מהמעביד) טופס ב.ל. 250 (זה טופס של הפניה לקבלת טיפול רפואי למי שנפגע בתאונת עבודה). כשזה יוכר כתאונת עבודה, תהיי זכאית לקבל "דמי פגיעה" שזה תשלום מביטוח לאומי בגובה 75% מהשכר, לכל התקופה שבה את מנועה מלעבוד, מהיום שאחרי התאונה עד מקסימום של 91 ימים. אם תהיה לך בעיה רפואית גם אחרי זה - תוכלי לקבל גמלת נכות מעבודה (זמנית או קבועה), על ידי הגשת תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה לפי הטופס הזה.

למעלה