ימי מחלה בתשלום

הילית111

New member
ימי מחלה בתשלום

ימי מחלה בתשלום שלום רב אני עובדת שנים במקום עבודה פרטי עם תנאים טובים יחסית –לדעתי על כל פנים (משכורת 13 למשל ) לי יש 16 ימי חופש בשנה לפי חוזה עבודה ועובדת על פי שעות (לא גלובלי ) במידה ואני חולה אז אני מקבלת את השכר לפי הנהוג בחוק יום ראשון לא מקבלים כלום שני ושלישי לפי אחוז מסויים וכו' כמו שנהוג בחוק. אממה קראתי פה ובמקומות אחרים שיש דבר כזה שנקרא ימי מחלה בתשלום כלומר שיש אנשים שכמו שיש להם איקס ימי חופש בשנה יש להם גם איקס ימי מחלה בשנה שהם רשאים להיעדר מפאת מחלה ומקבלים שכר מלא בגין הימים האלו (ואגב אפילו ללא אישור רפואי בחלק מהמקומות )כלומר לא מקבלים בתקופת ההיעדרות של המחלה לפי הכללים שציינתי (= יום ראשון לא מקבלים שני ושלישי אחוז מסויים וכו') אלא מקבלים מלא. אם אני לא טועה מדובר על יום בחודש או לפי וותק. השאלה שלי -האם ימי המחלה האלו זה דבר שמקום העבודה מחוייב לו על פי חוק? כי אם כן אני מזועזעת כי לי אין דבר כזה בעבודה !!!!. (ובמידה ויש לי ושש שנים לא ידעתי מזה אז גם זה דבר נורא ומה אוכל לעשות במקרה כזה) אני בהריון ואני קוראת על נשים שכתבו שהם מקדימות את חופשת הלידה על חשבון ימי מחלה שלהן שלא ניצלו .לי כאמור במקום העבודה אין חיה כזו יש לי ימי חופש שלא ניצלתי אבל ממש לא ימי מחלה שלא ניצלתי כי כאמור אין לנו בעבודה דבר כזה. אני מציינת שוב שאני עובדת במקום פרטי לא מוסד ציבורי והעבודה היא עם כל אחד לפי חוזה אישי. אשמח לשמוע . תודה

למעלה