ימי מחלה של הילד/ה

ימי מחלה של הילד/ה

עלתה בראשי השאלה- מה עושים עם ימי חופשה של ילד שאינו מוכר כחוק כילד שלי? מקום העבודה שלי הוא גמיש ואם פינוקי חס-וחלילה טפו טפו טפו- חולה אז טלפון אחד בו אני מודיעה שאני לא באה- מספיק. (בהודעה קודמת היום ליכלכתי על הבוסית שלי, אז הנה אני מאזנת עם משהו חיובי
) אבל נניח שאני אעבוד יום אחד במקום מסודר, עם שעון נוכחות ופתקים ואישורים- מה עושים אז? מישהי התמודדה עם מצב כזה?? או שפשוט אף אחד לא עובד כאן במקום *מסודר* (אני לא יודעת מה זה בדיוק מקום עבודה מסודר, אבל תשאלו את ההורים שלכם- הם יודעים
)

שאלה טובה אצלנו תמיד הרופא מוציא

פתק על הביולוגי כי כך השם שלי מופיע על הדף (ולא משנה מי חולה) אבל באמת מענין לדעת מה עושים האחרים

מה זה מקום עבודה "מסודר"?

אצלינו, אישתי עובדת ב"מקום מסודר"... אז בד"כ, לא משנה איזה ילד/ה חולה, אני נשארת בבית. במקומות מסודרים בכלל יש בעיה בהפסד ימי עבודה

פרח7

New member
פעם אחת

הבאתי למזכירת המחלקה פתק מחלה של המתוק כסיבה מדוע החסרתי יום. לו ולי יש אותו שם משפחה... בלי אאומר ודברים, היא העבירה את זה הלאה לפקיד הבא. ואני שבאתי עם מוכנות להסברים למה וכיצד...סבתי על עקבי וחזרתי לעבודה.

colourful

New member
אבל

כולכן פה נתתן דוגמאות של משפחות ששתי האמהות ילדו בהן, לכן סביר שבמקום עבודה לא ממש יטרחו לבדוק מה שם הילד ויניחו שמדובר בביולוגי שלך, אבל מה אם, את עובדת במקום עבודה כלשהו תקופה ארוכה, כולם יודעים שלא ילדת מעולם, מה אז?

colourful

New member
זה מה שהולך לקרות אצלנו...

והאמת שחשבתי על זה לא פעם...

אבא גאה

New member
וגם....בעוד שמצפים מאמא

להישאר עם הילד החולה בבית קצת פחות מקובל שגברים נשארים בבית. כשהחסרתי "יותר מידי" ימי עבודה קראו לי לשיחה ושאלו למה בעלי לא נשאר עם הילד בבית?

שני דברים שעלו בדעתי:

הראשון, להזמין את העודיו"ת של משפחה חדשה להתייחס - ומייד אני שולחת להן מייל. השני: מעניין אם אפוטרופסות כחוק משנה פה משו.

ציבונה

New member
אצלנו מקום העבודה הוא מסודר

יש כרטיס שמחתימים עם שעות ומביאים פתק מחלה. אז מה שהיה קורה כשציבונינה היתה חולה כמובן היינו מתחלקות. והייתי גם מביאה פתק מחלה שלה ואף אחד לא אמר כלום (למרות ששמות המשפחה שלנו שונים עדיין) זה פשוט היה יורד מימי המחלה שלי. לדעתי החוק אומר משהו כמו שישה ימי מחלה נוספים לילד. אז היינו משתמשות בזה בחלוקה ביננו. האמת אף פעם אף אחת מאיתנו לא ניצלה את כל ימי המחלה אז אולי אם הייתי מגיעה למצב של מינוס ימים היו אומרים משהו. אבל נראה לי שרוב האנשים לא מנצלים (טפו טפו שנהיה בריאים) את כל ימי המחלה. בקיצור להנהלת חשבונות שלנו לא היתה בעיה עם זה כנ"ל לא לבוסים שלי.

אבא גאה

New member
עד שיבואו עורכות הדיניות

אני אתן תשובה שאני חושב שהיא נכונה (כמי שפעם היה מנהל משאבי אנוש) החוק מדבר על "ילד שבחסותך" ולא בהכרח על הילד "שלך". ולכן אין בעיה לקחת ימי מחלה ולהישאר עם הילד שילדה זוגתך. יחד עם זאת = מקום העבודה יכול לנסות ולעשות בעיות אבל החוק לדעתי לצידנו. עכשיו שתבוא עודי"ת ואם אני טועה אני אתבייש לי בפינה, אבל זה מה שזכור לי.

למעלה