ימי פעילות בנושאים מסויימים

lidor203

New member
ימי פעילות בנושאים מסויימים

היי.. אני מדריך קבוצה של ילדים שסיימו כיתה ד' ואני חשבתי שבשבוע הבא אני אוכל לעשות להם שבוע נושאים... חשבתי כבר על שני נושאים: 1)יום הדרכה- בשעה שעתיים של הפעילות אני יגריל שמות וכל חניך שיוגרל יחשוב על פעילות לקבוצה (מה שיראה להם גם כמה קשה זה אני מקווה) 2)יום שוקולד- מלא פעילויות בנושא שוקולד+ כדורי שוקולד בסוף יש לכם עוד רעיונות בשבילי לידור!

lidor203

New member
אה כמעט שכחתי לרשום

חשוב שהפעילויות יהיו מתאימות לילדים בכיתה ה', גם לבנים וגם לבנות לידור!

L o l e e t a

New member
רעיונות

בשביל יום הדרכה אני חושבת שאתה צריך לתת לחניכים רעיון על משחק שהם צריכים להעביר,תקל עליהם קצת.. נגיד בהגרלה יצא דני,אז שדני ינסה להעביר את המשחק 'פרה עיוורת'.תכין משחקים מראש. יום שוקולד-פירות בשוקולד[להמיס שוקולד בסיר קטן ואז שיטבלו פירות שהם יביאו],דמקה משוקולד,דבר איתם קצת על ההיסטוריה של השוקולד. ששוקולד-בשביל זה אתה צריך ז'קט,כובע וחולצה.החניכים יושבים במעגל,אתה מניח באמצע על צלחת חפיסת שוקולד עם סכין ומזלג.כל חניך בתורו זורק את הקובייה,מי שיוצא לו 6 צריך להתלבש מהר ולאכול את השוקולד.באותו זמן שהחניך מתלבש,החניכים ממשיכים לזרוק את הקובייה עד שלאחד מהם יוצא 6 ואז החניך צריך להוריד את הבגדים והחניך השני מתלבש. הבית של עמי ותמי-בשביל זה צריך וופלים,שוקולד[גם למריחה] ועוד ממתקים,ושיבנו מזה את הבית של עמי ותמי. יום קיץ-מלחמת מים,להכין סלט פירות. תחרות אכילת אבטיח-הם צריכים לאכול אבטיח בלי ידיים[תחלק אותם לזוגות אם הם הרבה ילדים]. אפשר לפרוש גם ניילון ענקי,להרטיב אותו בצינור עם מים ואז להתגלש בו. שרשרת בגדים-לחלק אותם לשתי קבוצות.עליהם לעשות שרשרת בגדים,הקבוצה המנצחת היא זו עם השרשרת הארוכה יותר. ים יבשה-לקחת בריכת גומי,למלא אותה במים.ואז פשוט להגיד ים\יבשה.רק כמובן תדאג שהם לא יקפצו לתוך הבריכה,אתה לא רוצה שאחד מהם ישבור את הראש. יום הבנים נגד הבנות-לעשות להם כל מיני משחקי תחרות.משיכת חבל. אמ..לבנות אוהל,להכין ארוחת בוקר,מחניים,כדורעף. אני מקווה שהרעיונות עוזרים לך. בהצלחה

לידור יקירי

קודם כל, כל הכבוד לך על הגדלת הראש- זה רק מראה כמה אתה מדריך מקצוען שחושב רק על הקבוצה שלו. אני בטוחה שכייף לחניכים שלך ושהם אוהבים אותך מאוד. לגבי הנושאים, לתת לחניך להעביר פעולה שלמה זה קשה כי בגיל כזה אין להם מספיק את הכלים והבטחון לעמוד מול הקבוצה ולהדריך, אבל אם תתן לכל זוג חניכים משימה ליום המחרת לעשות משחק אחד לקבוצה זה יהיה נחמד וזה גם יאתגר אותם. לגבי השוקולד זה רעיון מעולה ואתה יכולה להכניס המון תחרויות בין הבנים לבנות: שתיית שוקו מבקבוק של תינוק, הליכה עם ביצי קינדר על כפית בתוך הפה, אכילת מעדן ללא ידיים ועוד. בנוסף אתה יכול להכניס עוד נושאים כמו:
יום בישול: אתה מחלק את הקבוצה ל4-5 קבוצות וכל קבוצה אחראית להכין משהו: סלט ירקות/פירות, פיתות, הכנת עוגת ביסקוויטים, סידור שולחן ועוד... כל קבוצה אחראית על משהו ואז יושבים לאכול.
יום אתגרים/ אקסטרים: 1. תכין להם מבוך מחבלים שיעברו בו. 2. הליכה על חבל 3. קפיצה לרוחק מהמקום 4. משיכה בחבל 5. קפיצה בשקים ועוד..
יום רגשות
יום מוסיקה 1. משחקי לא נפסיק לשיר: זהה את השיר לפי מילים ותוים, ראש בראש (כל קבוצה בתורה שרה מילה מתוך השיר והשניה אחריה וכך יוצרים שיר), זיהוי שירים בפנטומימה, לתת נושא והקבוצה צריכה לתת לך כמה שיותר שירים שקשורים לנושא הזה. 2. לחלק להם דיסקים שאינם בשימוש וכל חניך מקשט לעצמו את הדיסק ותולה ברכב של ההורים. 3. חידון מוסיקה (כנס לקומונה "עולם הזמר" ותעתיק מישם שאלות לחידונים) 4. תכתבו שיר על הקבוצה. בהצלחה

lidor203

New member
רעיונות מצויינים...

שבוע הבא אחרי כל הרעיונות יתגשמו

למעלה