ימ"ר מרכז מציג :"הייל היטלר" תוצרת כחול-לבן.

y e t i

New member
ימ"ר מרכז מציג :"הייל היטלר" תוצרת כחול-לבן.

שמונה צעירים בני 16 עד 21 נעצרו בחשד שתקפו באכזריות נרקומנים, הומוסקסואלים, חובשי כיפה, פנקיסטים ועובדים זרים. מממצאי המשטרה עולה כי מנהיגם שידל אותם לפעילות נאו-נאצית, והשתמש בתורת הגזע כתירוץ לפגוע ביהודים ובחסרי ישע. מנהיג הכנופיה אמר באחת השיחות: "לא אוותר לעולם. אני הייתי נאצי ואשאר נאצי. עד שנהרוג את כולם לא אירגע , לא אעשה ילדים. סבא שלי חצי יהודון, כדי שלזבל הזה לא יוולדו אפילו עם אחוז קטן של דם יהודוני. לא אכפת לי מה אומרים, אני לא שייך אליהם". http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3447363,00.html

y e t i

New member
נו מה , ואני חשבתי שיטענו שהמשטרה גזענית

בגלל שכל החבורה הם רוסים .

זה בגלל ניכור/ריחוק מהחברה.

אבל זה רק מראה על מה שקורה בשולי שולי שולי החברה.

בלאגנית

New member
ככה זה כשמעלים בלי חשבון ובלי היגיון כלמני

נוצרים שהם נכדים של נכדים של יהודים זה מה שיוצא וזו תופעה ידועה הניאו נאציזם הזה , משום מה לא הופתעתי

צ'מעי, אין הרבה מה לעשות נגד זה

אי אפשר להתעלם מחוק השבות, ולפי החוק הזה מי שסבו או סבתו היו יהודים זכאי לעלות לארץ (בניגוד למה שאמרת, מי שהוא דור רביעי והלאה ליהודים לא יקבל אזרחות בארץ, זה יוצר המון בעיות עם הילדים של העולים האלו). החוק נחקק על סמך זה שעבור הנאצים מי שסבו/סבתו היו יהודים היה מספיק יהודי בשביל שישמידו אותו ובזה יש לא רק הגיון אלא מוסר - למה אדם שאם היה חי לפני 60 שנה היה מושמד ע"י הנאצים ב"אשמת" יהדות לא רשאי לחיות במדינת היהודים? במידה ומישהו אנטישמי אפשר לטפל בו נקודתית, אבל צריך להבין ולקבל את זה שחוק השבות מאפשר ללא יהודים חסרי זיקה ליהדות לחיות כאן.

Fire Of Heaven

New member
אין בזה שום מוסר

יהודי לא מוגדר לפי מה שהאחרים מגדירים אותו, או חושבים שהוא. יהודי מוגדר לפי מסורת מאוד עתיקה של אלפי שנים.

ההגדרה של חוק השבות היא לא "מיהו יהודי"

אלא "מי זכאי לעלות ולקבל אזרחות ישראלית". אין ויכוח על כך שאותם עולים אינם יהודים, אבל חוק השבות קובע שצאצאים של יהודי עד דור שלישי זכאים לאזרחות ישראלית, וכאמור מה שעומד מאחורי החוק הזה זו התפיסה של הנאצים, אני מניחה שאם הנאצים היו משמידים רק את מי שיהודי לפי ההלכה, החוק היה שונה. וכפי שכבר אמרתי, כמו הרבה דברים במדינה שלנו החוק הזה יוצר בעיות, כשלעולים שהם דור שלישי ליהודים יש ילדים, נוצר מצב בו הם זכאים לאזרחות אבל הילדים לא.

Fire Of Heaven

New member
החוק הזה היה צריך להשתנות מזמן

הבעיה היא שהוא (כמו דברים רבים במדינה הזו) נוצר ע"י יהודים גלותיים שאומנם יצאו מהגלות פיזית אבל עדיין חיים שם מנטלית, לצערי ישנם כאלו עד היום.

קח בחשבון שאם החוק הזה ישתנה

במידה ותביא ילדים לעולם עם אשה לא יהודיה שאינה אזרחית ישראל, הילדים שלך לא יוכלו לחיות פה כאזרחים למרות שיהיו ילדים לאבא יהודי. אני לא אומרת שזה כזה כבוד להיות אזרח ישראלי (שקלתי להגר לא אחת ואני עדיין שוקלת), אבל לא כל מי שאינו יהודי לפי ההלכה חי כלא יהודי, למעשה הרבה זוגות מעורבים מעודדים את הילדים לגלות זיקה לשתי הדתות, ולמה למנוע ממי שצם ביום כיפור ועושה סדר בפסח ולא אוכל חמץ לקבל אזרחות במדינת היהודים (שיש הרבה אנשים שבשבילם זה אומר הרבה) רק בגלל שלפי הלכה שנקבעה לפני אלפי שנים הם לא יהודים? ובמקרה כזה של אב יהודי אם נוצריה/מוסלמית אני מניחה שאתה יודע שזה אומר שהילדים חסרי דת, כי בנצרות ובאסלאם הדת נקבעת לפי האב. עם כל הזיקה שלי ליהדות וההכרה שלי בכך שבמקרה שלנו היהודים מדינת לאום זה הכרח, אני עדיין חושבת שמדינת לאום זה דבר גזעני וחושבת שיש היגיון בחוק השבות.

Fire Of Heaven

New member
לא נראה לי שזה יקרה

אבל מי שבוחר לנתק את עצמו מהעם היהודי זו כבר הבחירה שלו ועליו לשאת בתוצאות. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה. לא אמור לענין אותי מה הם מעודדים את ילדיהם לעשות או לא. זה מזכיר את הבדיחה של הכומר שרצה לנצר יהודי ע"י התזת מיים בתנאי שלא יאכל דג בשבת. או שהוא יהודי או שלא. אם אחד כזה כל כך רוצה הוא תמיד יכול להתגייר. אני אסכים שמדינת לאום שמקבלת רק לפי לאום היא גזענית (חוץ מזה שבמקרה הזה ההגדרה לא מדויקת כי הגזע הוא שמי. אין כזה גזע יהודי) ביום שיהיו לפחות מספר מדינות לבני אותו לאום ואחרי שהפסיקו במשך מספר מאות שנים לרדוף אותם.

להתאהב בלא יהודי זה לא אומר לנתק את עצמך מהעם

ואני מכירה מספיק אנשים שהתחתנו עם לא יהודים וזה לא גרם להם לחיות כפחות יהודים מאחרים (לא שיהודי חייב להיות דתי בשביל להיות יהודי טוב, יש מספיק "כופרים" ביננו). נכון שאדם יהודי דתי יחפש בן /בת זוג יהודים, אבל כשיהודי חילוני מתאהב בנוצרי/ה, זה אומר שהוא כבר לא רוחש כבוד לדת שלו? שהוא יפסיק לעשות סדר? אני מכירה בחורה נחמדה שחיה כבר 10 שנים עם קתולי והוא חוגג איתה את הסדר וחגים אחרים כל שנה והיא חוגגת איתו את כריסמס. אגב, מדינת לאום מתקיימת בהתאם ללאום לא בהתאם לגזע, ויש דבר כזה לאום יהודי, אפילו שזה כבר לא מופיע בתעודת הזהות. במקרה שלנו כאמור זה די הכרחי בגלל הרדיפות.

Fire Of Heaven

New member
זה דוקא כן

הם אולי לא פחות אבל עם הזמן זה יעלם לגמרי עד למצב כמו שתואר בהודעת הפתיחה. יהודי שנולד יהודי גם אם לא יהי דתי נשאר יהודי. גוי או גויה שהתחתן/ה עם יהודי לא הופך ולא יהי ליהודי אם לא יהי יתגייר ויהי דתי. (במה בדיוק מתבטאת יהדותו של יהודי שכופר בכל מסורת אבותיו זה כבר ויכוח אחר ומאוד ארוך, לא סתם צץ הביטוי גוי-יהודי) דוגמא לא כל כך טובה - אמריקאי שנולד באמריקה הוא אזרח עם כל הזכויות גם אם הוא שונא את המולדת שלו. מהגר שירצה להגר לאמריקה צריך לעבור מבחנים וחתימה על מסמכים והתחיבויות ועוד שאר תלאות עד שיהפוך לאזרח וגם זה לפעמים רק על תנאי. לכן אמרתי שלקרוא למדינה גזענית זו לא הגדרה נכונה. זה של מופיע בתעודת הזהות זה איד מהסימנים שעדיין חיים בגלות פנימית.

malka3

New member
מ - ז- ע- ז- ע

וישא"ק

ס22ית

New member
יותר עצוב או יותר מזעזע?

קראתי הבוקר שאחד מהעצורים הוא נכד לניצולת שואה.. לא להאמין.

Fire Of Heaven

New member
כשמעלים כל מיני גויים

רק כדי לנסות ולתגבר את כוחות הסמול (רק שלצערם בפועל התברר להם שהם יותר ימנים מימנים קיצוניים) אז אלו התוצאות. לפני הרבה מאוד שנים היה ח"כ מש"ס נדמה בשם פרץ שצעק שמעלים גויים במסווה יהודים. אלא שאז קמו עליו כל העיתונאים ושאר "הנאורים" בעיני עצמם בטענות שהוא שקרן גזען ועוד כל מיני קללות. רק שבפועל לאחר מספר שנים התברר מי השקרנים האמיתיים.

למעלה