ינואר כבר כאן...

ריקי זו אני

Well-known member
ב 1 לינואר 25 מתחיל עידן חדש בעליות המחירים ובקיצוץ תקציבי שגם הוא בסופו של דבר יבוא על גב הציבור.
העניין הוא שהמדינה תעלה ב-1% את המע"מ, אלה שברור לכל טמבל ממוצע שהסוחרים/יבואנים/אוליגרכים שיכולים לנצל את המצב ישלשו לכיסם רווחים נעים על חשבון הציבור.
בואו נתחיל בדוכן פלאפל שמוכר מנה ב-.25 ₪... עלית המע"מ 1% = ל - 0.25 עליה... נראה למשהו שמנה פלאפל תעלה 25.25 ₪? ברור שאין מצב... המינימום מינימום תעלה מנה פלאפל -.26 ₪ ולמה לא לנצל ברמה של ש"ח נוסף על הדרך??? -.27 ₪
1.75 ₪ למנה × 200 פיתות ליום= -.350 ₪ × 20 יום בחודש... ככה נטו לכיס. 1% מע"מ... בולשיט !!!

mיטלמן

Well-known member
ב 1 לינואר 25 מתחיל עידן חדש בעליות המחירים ובקיצוץ תקציבי שגם הוא בסופו של דבר יבוא על גב הציבור.
העניין הוא שהמדינה תעלה ב-1% את המע"מ, אלה שברור לכל טמבל ממוצע שהסוחרים/יבואנים/אוליגרכים שיכולים לנצל את המצב ישלשו לכיסם רווחים נעים על חשבון הציבור.
בואו נתחיל בדוכן פלאפל שמוכר מנה ב-.25 ₪... עלית המע"מ 1% = ל - 0.25 עליה... נראה למשהו שמנה פלאפל תעלה 25.25 ₪? ברור שאין מצב... המינימום מינימום תעלה מנה פלאפל -.26 ₪ ולמה לא לנצל ברמה של ש"ח נוסף על הדרך??? -.27 ₪
1.75 ₪ למנה × 200 פיתות ליום= -.350 ₪ × 20 יום בחודש... ככה נטו לכיס. 1% מע"מ... בולשיט !!!
ואיך אצלכם?
אתם מגדלים בקר, לא?
כלומר תרוויחו מהעניין?
כולנו יודעים שזו עבודה מפרכת, מה עם הרווחים, איך ישתנו עכשיו?
מה אכפת לך מוכר פלאפל?

ריקי זו אני

Well-known member
ואיך אצלכם?
אתם מגדלים בקר, לא?
כלומר תרוויחו מהעניין?
כולנו יודעים שזו עבודה מפרכת, מה עם הרווחים, איך ישתנו עכשיו?
מה אכפת לך מוכר פלאפל?
אצלנו יש מחיר שוק לק"ג לא כולל מע"מ, אז מחשבים ואז מוסיפים את המע"מ. 17% היה 18% מינואר. לסוחרים אין משמעות לצרכן הפלאפל יהחה איכפת...

boriska1

Active member
על השכירות בדרך כלל אין מע"מ. אבל משהו מעניין:
מקובל לחשוב שהעלאת המע"מ מתגלגלת כולו לצרכן. מע"מ שמו כן הוא, מס על העם. אבל פרט מעניין, ואני מדבר על מחקר של רשות המסים מהעלאות/הורדות הקודמות. היהצפוי שגביית המס תעלה באותו שעור. לא כן הדבר, הוא עולה בפחות משעור זה. וזה משלשה גורמים:
א. העוסקים סופגים חלק מהמ"עמ, זה הגורם העיקר.
ב.צרכנים קונים פחות
ג.המוטיבציה להעלים הכנסות עולה

ריקי זו אני

Well-known member
מקובל לחשוב שהעלאת המע"מ מתגלגלת כולו לצרכן. מע"מ שמו כן הוא, מס על העם. אבל פרט מעניין, ואני מדבר על מחקר של רשות המסים מהעלאות/הורדות הקודמות. היהצפוי שגביית המס תעלה באותו שעור. לא כן הדבר, הוא עולה בפחות משעור זה. וזה משלשה גורמים:
ב.צרכנים קונים פחות
רק לשם הידיעה...
אני מחזיקה בחברה בע"מ שעוסקת בין השאר בשיפוץ דירות שאני רוכשת ומשכירה.
כמו כל עסק אני חייבת בניהול ספרים, לחברה כמובן תיק במע"מ, ואני חייבת כמו כל עסק להמציא חשבונית עבור כל סכום שנכנס לחשבון החברה. אין לי ומעולם לא בקשתי פטור... חחח כי לא הייתי מקבלת כמובן. לידיעתך.
כמובן שאין הדבר דומה למי שמשכיר דירה אחת... או חדר...

SupermanZW

Well-known member
ב.צרכנים קונים פחות
למה בוחרים בכוונה בשיטה שלא משיגה את המטרה?

SupermanZW

Well-known member
ממש לא קראת מה שכתבתי. בהחלט משיגה המטרה, רק לא ב100אחוז. זאת אומרת יהיה פחות מ1 אחוז תוספת.
הרבה פחות מ1% ואז יגידו "מצטערים, זה לא מספיק" ויעלו בעוד אחוז (עד שיתייאשו מהמשך ההעלאות אחרי שיגרמו להעמקת המשבר הכלכלי), על הדרך ירוששו את משקי הבית, יש גם גבול למה שהקמעונאים מסוגלים לספוג וצריך גם לקחת בחשבון שהצרכנים יקצצו בצריכה. זה כמו נחש שאוכל לעצמו את הזנב. אז למה בוחרים בדרך המטופשת הזו?

boriska1

Active member
הרבה פחות מ1% ואז יגידו "מצטערים, זה לא מספיק" ויעלו בעוד אחוז (עד שיתייאשו מהמשך ההעלאות אחרי שיגרמו להעמקת המשבר הכלכלי), על הדרך ירוששו את משקי הבית, יש גם גבול למה שהקמעונאים מסוגלים לספוג וצריך גם לקחת בחשבון שהצרכנים יקצצו בצריכה. זה כמו נחש שאוכל לעצמו את הזנב. אז למה בוחרים בדרך המטופשת הזו?
הם יודעים טוב ממני ויכול להיות אפילו ממך, מה ייכנס לקופה . הם אנשים בעלי מקצוע טובים. אנחנו לא יכולים ללמד אותם. וגם יש להם נתונים

SupermanZW

Well-known member
הם יודעים טוב ממני ויכול להיות אפילו ממך, מה ייכנס לקופה . הם אנשים בעלי מקצוע טובים. אנחנו לא יכולים ללמד אותם. וגם יש להם נתונים
מה בדיוק הם יודעים? יודע מה, לצורך הדיון נניח שהם יודעים, אבל קובע המדיניות הוא שר האוצר, שכחת מי שר האוצר בישראל? סמוטריץ', בור ועם הארץ, לא מבין כלום בשום נושא, עליו אתה סומך?

boriska1

Active member
מה בדיוק הם יודעים? יודע מה, לצורך הדיון נניח שהם יודעים, אבל קובע המדיניות הוא שר האוצר, שכחת מי שר האוצר בישראל? סמוטריץ', בור ועם הארץ, לא מבין כלום בשום נושא, עליו אתה סומך?
כל מה שאתה ואני יודעים, פי 1234567890

Harrington

Well-known member
מנהל
מי שר האוצר בישראל? סמוטריץ', בור ועם הארץ, לא מבין כלום בשום נושא,
מדינת ישראל מפסיקה שאתה לא שר האוצר שלה. נשבע לך :). ולא רק שאתה לא, אבל שהשר הנבחר בצלאל סמוטריץ' רחמנא לצלן, כן. כמובן שהאיש "בור ועם הארץ" בעיקר בקרב יריביו הפוליטיים (רל"בניקים וחבריהם), דווקא מנהל את כלכלת ישראל באחת השנים הקשות ביותר מבחינתה בתחום הזה ובכלל, ביד רמה עם תוצאות מצוינות, ובס"ה בחינה אובייקטיבית כנראה מחייבת הגעה למסקנה שהאיש פשוט עושה עבודה טובה.

אבל כל זה כבר למי שאינו חמוץ ו/או שטוף שנאה, אחרת זה לא יעבוד/ר :).

Harrington

Well-known member
מנהל
אני מחזיקה בחברה בע"מ שעוסקת בין השאר בשיפוץ דירות שאני רוכשת ומשכירה.
קטע. אחד מילדיי (ולעתים שניים) גם עושה זאת, אם כי הוא רוכש, משפץ ומוכר, לא משכיר.

הרבה פחות מ1% ואז יגידו "מצטערים, זה לא מספיק" ויעלו בעוד אחוז (עד שיתייאשו מהמשך ההעלאות אחרי שיגרמו להעמקת המשבר הכלכלי), על הדרך ירוששו את משקי הבית,
הייה רגוע. מצבה המקרו-כלכלי של ישראל מצוין יחסית לנסיבותיה. אין "משבר כלכלי" וממילא לא ניתן "להעמיק" משבר שלא קיים :). משקי הבית ייאלצו להיות שותפים למלחמה, מה לעשות. אבל גם כאן, הסר דאגה מליבך. בהחלט יהיו כאלה שיהיה להם קשה, אבל המשפחות שתיפולנה ל"ע מתוספת 1% מע"מ, ניתן כנראה לספור אותן על יד אחת, אם בכלל.
אז למה בוחרים בדרך המטופשת הזו?
כי מה לעשות, צריך לממן את הוצאות ההתנתקות (בשמה המכובס) איכשהו.

SupermanZW

Well-known member
קטע. אחד מילדיי (ולעתים שניים) גם עושה זאת, אם כי הוא רוכש, משפץ ומוכר, לא משכיר.

הייה רגוע. מצבה המקרו-כלכלי של ישראל מצוין יחסית לנסיבותיה. אין "משבר כלכלי" וממילא לא ניתן "להעמיק" משבר שלא קיים :). משקי הבית ייאלצו להיות שותפים למלחמה, מה לעשות. אבל גם כאן, הסר דאגה מליבך. בהחלט יהיו כאלה שיהיה להם קשה, אבל המשפחות שתיפולנה ל"ע מתוספת 1% מע"מ, ניתן כנראה לספור אותן על יד אחת, אם בכלל.

יש דרכים הרבה יותר חכמות לממן את הוצאות ההתנתקות, ובמצב בו נמצאת ישראל, ששיעור המס הרבה מעל לאקוויליבריום, העלאתו לא תוביל לתוצאה הרצויה, והמפסידים העיקריים יהיו העסקים הקטנים, רבים מהם גם יאלצו לסגור.

הדרך הנכונה היא הגברת הייצור והייצוא, לא העלאת מיסים, אבל בוחרים לעשות מה שקל, לא מה שנכון.

Harrington

Well-known member
מנהל
יש דרכים הרבה יותר חכמות לממן את הוצאות ההתנתקות, ובמצב בו נמצאת ישראל, ששיעור המס הרבה מעל לאקוויליבריום, העלאתו לא תוביל לתוצאה הרצויה, והמפסידים העיקריים יהיו העסקים הקטנים, רבים מהם גם יאלצו לסגור.
לא יודע מה זה האקווילבריום הזה, אבל אם לדעתך "יש דרכים הרבה יותר חכמות" אציע שתחזור לארץ, תתמודד לכנסת הבאה, תתברג לקואליציה ומשם לממשלה, ותתפעל את ה"דרכים (ה)הרבה יותר חכמות". אני בעד (לא בציניות). אם משיקוליך לא יסתדר לך לעשות את זה במקרה בטווח הזמן הנראה לעין, למשל עד לבחירות הקרובות שייערכו לכל המאוחר בשלהי 2026 למניינם, אין מנוס (אא"כ תרצה לפנות בכתב לנבחרי הציבור ובעלי התפקידים אשר מופקדים על הנושא ויושבים על המדוכה) אלא לקבל את השיטה המקצועית שבחרו אנשי המקצוע שאמונים על הנושא, בהתאם למדיניות נבחרי הציבור שנשלחו לשם כך למקום בו הם יושבים.

לגבי העסקים הקטנים, כאמור מעלה, אין מחלוקת שעסקים קטנים רבים נמצאים בבעיה (משלל סיבות וכבר תקופה לא קצרה). אולם אני לא רואה אף עסק קטן נסגר בגלל תוספת אחוז אחד במע"מ. גם לא אם הוא יצטרך לספוג את זה.
הדרך הנכונה היא הגברת הייצור והייצוא, לא העלאת מיסים, אבל בוחרים לעשות מה שקל, לא מה שנכון.
יכול להיות שזאת הדרך הנכונה, אבל אני לא הכתובת הנכונה :). אנא פנה לשר האוצר והצע לו את הצעותיך המקצועיות על בסיס מומחיותך. אולי יקבל ואולי לא. לחלופין תוכל לשבת בבית ולצקצק בלשון ולציין ברחבי המרשתת שכולם טיפשים ואתה יודע טוב יותר. לשיקולך.

boriska1

Active member

ריקי היא יזמית גאון. כל הכבוד לה, שתמשיך להצליח

Harrington

Well-known member
מנהל
ברור שהעלאת המע"מ תגולגל על הצרכן. לא חושב שמישהו מצפה אחרת. גם לא במשרד האוצר. אבל תוספת מע"מ של 1 אחוז היא ממש לא הבעיה. אף אחד לא באמת ירגיש את זה בכיסו. הבעיה היא יוקר המחיה שמעבר לכך. זה שהחברות אחראיות לו.

שמלת תחרה1

Well-known member
ברור שהעלאת המע"מ תגולגל על הצרכן. לא חושב שמישהו מצפה אחרת. גם לא במשרד האוצר. אבל תוספת מע"מ של 1 אחוז היא ממש לא הבעיה. אף אחד לא באמת ירגיש את זה בכיסו. הבעיה היא יוקר המחיה שמעבר לכך. זה שהחברות אחראיות לו.
לא רק המע"מ יגולגל על הצרכן, גם עליית מחירי השכירות.

למעלה