יניקה חלשה

ארטיק7

New member
יניקה חלשה

נולד לי תינוק לפני 12 יום בלידת וואקום. תחילת ההנקה היתה מאתגרת כיוון שהתינוק פער פה קטן יחסית והיה לי קשה מאוד להצמיד אותו לשד כמו שצריך. כעת המצב השתפר והוא מתחבר טוב יותר, אבל היניקות שלו עדיין חלשות. לרוב בדקה הראשונה ליניקה בכל שד עוצמת היניקה חזקה יותר ואני שומעת שהוא בולע חלב בכל 1-2 יניקות, אבל מהר מאוד היא נחלשת, לעתים במידה כזאת שאני כלל לא שומעת קולות בליעה. אני חוששת שהיניקה החלשה לא מאפשרת לו להגיע לחלב השומני שאגור עמוק יותר בשד, מה גם שכרגע ממילא כל סשן הנקה נמשך המון זמן ולוקח לו ממש

ארטיק7

New member
המשך

אני חוששת שהיניקה החלשה לא מאפשרת לו להגיע לחלב השומני שאגור עמוק יותר בשד, וכן גורמת לכך שלוקח לו המון המון זמן לשבוע וכל סשן הנקה נמשך שעה ולעתים אפילו שעתיים. אני מנסה לעזור לו על ידי עיסוי אזור בית השחי בזמן היניקה, לא בטוחה שזה עוזר.
אציין שמבחינת פיפי וקקי נראה שהוא מקבל את כל צרכיו מהחלב שלי. רוב הימים הוא ניזון מהנקה בלבד, אבל לעתים אני משלימה לו בבקבוק תמ״ל ארוחה אחת ביום.
האם יש סיבה לדאגה? האם אפשר לצפות לשיפור ספונטני ביניקה, או שיש משהו שאפשר לעשות כדי לקדם את זה?

אמיין בנוסף כי אני לא סובלת מכאבים בזמן ההנקה או מפצעים בפיטמה.

תודה מראש!

יניקה חלשה

שלום לך,
עצמת היניקה של תינוק משתפרת ככל שהוא גדל, כך גם פתיחת הפה והחיבור לשד. זמני היניקה ארוכים בהתחלה ואח״כ מתקצרים, התינוק נהיה יותר יעיל בפחות זמן. בזמן ההנקה ציינת שאת מבצעת עיסוי בבית השחי, רצוי לבצע עיסוי בכל השד כדי לעזור לחלב לצאת יותר מהר, כך אולי תתקצר ההנקה. בכל מקרה כל זמן שעושה מספיק פיפי וקקי וגם עולה יפה במשקל נשמע תקין ושאכן מגיע לחלב השומני.
שיהיה בהצלחה.

למעלה