יניקה על חשבון לעיסה

יניקה על חשבון לעיסה

שלום לד"ר הדס אבני איחולי הצלחה להמשך פעילות פורה ומפרה. אין לי מושג אם יש תקדים בהיסטוריה האנושית למקרה שכזה אבל אודה לך אם תוכלי ליעץ לי בנושא זה. במשפחתי ילד בן שנתיים שעדיין יונק. זה הגיע למצב שהוא דורש מאמא שלו שתרד על ארבע כדי שהוא יוכל להמשיך לינוק. הוא מסרב לשתות חלב מבקבוק שלא לדבר על לעיסת מזון מוצק. עד איזה גיל רצוי להניק את התינוק מבלי שזה יפגע בבריאותו הפיסית והמנטלית? כרגע עושה רושם שהוא בריא ובמשקל טוב. לאמא שלו, עושה רושם, יש רזרבות חלב לעוד כמה שנים אם צריך. היא לא נראית מודאגת בכלל ועושה רושם שאיננה כלל מודעת לנזק שיכול להגרם. מה עושים כדי לעזור?

ליונק

אין ספק שיש פה בעיה של נפרדות מהאם. ולא בעיה רפואית. יש צורך בהדרכה וטיפול פסיכולוגי לאם על מנת לה לאפשר לילד להתנתק ממנה ולהבין מה הסיבה שזה לא נעשה קודם לכן.

טלי12345

New member
תשובתך תמוהה בעיני

המלצת משרד הבריאות היא להיניק עד גיל שנה לפחות ומאז כל עוד היונק ואימו מעוניינים בכך. הדבר משתקף בהמלצות אירגוני הבריאות העולמיים . בעיני תשובתך מטעה ואינה מבוססת על עובדות, וחבל שכך. הייתי מצפה מאיש מקצוע שיהיה זהיר בדבריו ויתיישר לםי המלצות ארגוני בריאות ולא לפי רחשי ליבו.

נ ד ה

New member
צפירת הרגעה לשואלת ולמשיבה

רציתי רק להרגיע, (או אולי להדאיג?) אתכן: בישראל ילדים רבים שיונקים בגיל שנתיים שלוש וארבע, בתנוחות שונות ומשונות, על ידי אמהות על ארבע, על שש, או באויר. עד כה לא הופנו האמהות לפסיכולוג, תודה לאל, ואם יופנו, יפרצו בצחוק רם מאד. קשה להבין על סמך הודעת הפונה, אשר נגועה בלי שום ספק בדעות קדומות ואי הבנה בהנקה, האם הילד בן השנתיים באמת לא אוכל כלום, אף פעם, בכלל, או שזה מה שראתה ביום מסויים, מבעד לחרדתה שלה למראה ילד בן שנתיים יונק ואמא שנהנית מזה. את רוצה לעזור? שאלי אותה אם הילד שלה לא אוכל שום מזון מוצק אף פעם, ואם התשובה היא חיובית, המליצי לה לפנות ליועצת הנקה מוסמכת.

lilubalilu

New member
מזל שהוא לפחות יונק!

אם הילד אינו אוכל מזון מוצק אף פעם, מזל שאמו מניקה אותו, ויש לו מקור תזונה טוב. תארי לך שיש איזו בעיה תחושתית אצל הילד, ולכן אינו אוכל, ואמו גם לא הייתה מניקה אותו? ממה היה ניזון? למען האמת, קרוב לוודאי שהתינוק אוכל מזון מוצק, אלא ששואלת השאלה חושבת שהנקה בגיל שנתיים היא "תקדים היסטורי" ובאה לקבל "גושפנקא" רפואית לכך שקרובת משפחתה "לא בסדר", והרופאה נפלה בפח.

א אוהל

New member
משרד הבריאות ממליץ להניק לפחות

שנתיים, תוך יישור קו עם המלצות ארגון הבריאות העולמי, המיועדות במקרה זה גם לארצות המערב המפותחות.

למרבה התדהמה ההיסטוריה

האנושית עתירה בילדים כאלו. בוודאי עתירת ילדים שיונקים מעל גיל שנתיים (זה המצב במרבית תרבויות העולם). נשמע כי ל"יונק הכפייתי" יש מזל רב שהוא יונק, מכיוון שיתכן, בהנחה שתיאורך נגון, שיש לו בעיה תחושתית שמקשה עליו דרכי אכילה אחרות. יש לפנות לאבחון על מנת לאתר אם זו הבעיה וכמובן, להמשיך להניק לפי דרישה, עובדה שהוא בריא ובמשקל תקין. מומלץ להמשיך בדפוס ההנקה הזה כל עוד זה מתאים ליונק ולאמא שלו. אל דאגה, יהיו לה "רזרוות" כל עוד היא תמשיך להניק. מקווה שתתחילי לעכל ביתר קלות. יותר בריא.

שָׂרָה

New member
הילד שלי בן השלוש וחצי יונק

באושר לצד אחותו בת השנה. ואין לו שום בעיה של נפרדות. אני יכולה להשאיר אותו אצל מי שארצה אפילו לשבוע והוא לא יצייץ (אבל לא אכחיש שירוץ אלי בצעקות שמחה אם הוא לא ראה אותי כמה ימים) כל עוד שהאם והבן שמחים, אין שום בעיה נפשית, וזה לא העסק של השואלת לדחוף את האף שלה למקומות שלא שלה!

Yokatan

New member
בעיית תחושתיות בפה (ומזל שעוד יונק)

כדאי לפנות למרפאה של ריפוי בעיסוק לאבחון בעיה של רגישות יתר בפה. מזל שהילד עוד יונק ומקבל ע"י כך את מה שהוא מפסיד! כל הכבוד לאמו שלא נכנעת ללחץ הסביבתי שנובע מהמון בורות, למרבה הצער. לשואלת מומלץ לפנות לייעוץ אצל יועצת הנקה מוסמכת, על מנת שילדיה הבאים ירוויחו מכך, או לפגישת להלצ'ה הקרובה למקום מגוריה.

מקנאה../images/Emo24.gif

הלוואי ואני לא הייתי נכנעת ללחצים של האבא(שהיה מושפע מכל העולם) ומאכילה אותו בגיל 8 חודשים במזון מוצק.....

למעלה