יניקות קצרות ותחופות

DVenus

New member
יניקות קצרות ותחופות

בתי היא בת חודש וחצי. אין לה דפוס הנקה קבוע. הדפוס שהיא פיתחה לאחרונה- בלילה היא ישנה, אבל בגלל שהיא נולדה במשקל לידה נמוך (2180), אני מאירה אותה כל 4 שעות. אבל בלילה באמת קשה להכניס לה את הפיתמה לפה. אבל ביום - בלגן אמיתי. היא יונקת כל שעה וחצי בערך, אבל אחרי 3 דקות עוזבת את השד ואי אפשר בשום צורה לדחוף לה את הצד השני. בחצי השני של היום היא ישנה יותר, לפעמים הפער הוא 3 שעות, אבל גם במקרה כזה היא מוצצת איזה 5 דקות.הבעיה היא- אני לא בטוחה שהיא מקבלת מספיק חלב (מה היא כבר יכולה למצוץ ב-3 דקות?). באופן כללי, יש לה 5-6 תיתולים רתובים. עם קקי יש קצת יותר בעיה- היא עושה פעם ב-3-4 ימים עם עזרה ומעמץ ובכי רב (יש לה עצירויות). נכון לעכשו היא שוקלת 3390 ק"ג. הבעיה השניה- הצורה הזאת של הנקה כל שעה וחצי 3 דקות מקשה עלי כי אני כל הזמן דואגת שלא קיבלה מספיק. איך אפשר להרגיל את התינוקת לארוחות כל 3 שעות ושיניקה תהיה ארוכה כמו שצריך, 15-20 דקות? דרך הגב היא לא מקבלת לא מוצץ ולא בקבוק, רק קצת מיץ שזיפים פעם ביום על מנת להקל על היציאות תודה מראש

הנקות קצרות

אנחנו לא מתווכחים עם הצלחה! כל הכבוד על העלייה הנפלאה במשקל! היא עלתה 1.2 קילו בחודש וחצי, יותר מ50% ממה שנולדה! כאשר תינוקת יונק קצר אך יעיל היא יכולה לקבל כל מה שהיא צריכה גם ב-3 דקות הנקה, כל עוד זה מיוזמתה. אם היא ממשיכה לעלות כל כך יפה במשקל, אפשר גם להפסיק להעיר אותה בלילה (כמובן, באישור הרופא שלה). כאשר היא קצת תגדל, היא תהיה יותר ערנית ביום, גם במחצית השנייה, ואולי תינק יותר ויהיה יותר סדר, ואולי לא. העיקר העלייה, שהיא הסימן לבריאות. תמשיכו ככה! אורית מדריכת הל לצ'ה נ.ב. הוספתי למטה את המידע של משרד הבריאות על כך שאין לתת מיץ שזיפים לפני גיל 7 חודשים.

למעלה