ינשופי שדות??

Ishay t

New member
ינשופי שדות??

שלום לכולם, אני גר במושב גינתון (ליד בן שמן). לאחרונה שמתי לב שלקראת החשכה מעופפים לי דורסי לילה בין העצים בחצר. בתעופה היה קצת קשה לזהות אותם, אבל כשהתישב אחד מהם על ענף בערך 8 מ' ממני, זה היה נראה כמו ינשוף שדות (בערך 30-35 ס"מ אורך, "אזניים" קטנות, ניצוי מתאים - חום-בז' עם פסים שחורים דקים על החזה והבטן). למרות זאת אני לא בטוח לגמרי. השאלה היא לגבי הסבירות להמצאות ינשוף שדות בעונה זו/במיקום זה/בתוך מושב. האם יש דורס לילה אחר פוטנציאלי העונה על התאור הדל הנ"ל?

Ishay t

New member
למרות שהאוזניים ממש קטנות?

ראיתי ינשופי עצים מספר פעמים, תמיד האזניים שלהם היו מאד גדולות. מה הסיבה שזה לא יכול להיות ינשוף שדות?

Dowitcher

New member
למרות שהאוזניים ממש קטנות!

ינשוף השדות נראה בעיקר בעמקי הצפון (חולה וכו'...) שם הוא חורף נדיר למדי (אוקטובר – אפריל/מאי ע"פ התנ"ך) וכנראה גם מקנן נדיר. לפעמים נראה בחורף גם במערב הנגב ובנדידה מעל הים. לעומתו, ינשוף העצים הוא יציב מצוי ביותר (ולכן יראה גם באוגוסט). לא אגזים אם אומר שאזור מגוריך שורץ באלו האחרונים. מלבד זאת, ציציות האוזניים של ינשופים אינן תמיד זקורות ולכן זה לא מהווה סימן זיהוי.

ינשוף עצים

ציציות האוזניים זקורות רק כשהוא דרוך\ מוסווה\ מחזר. סביר יותר לראות ינשוף עצים, אבל הוא בטח עדיין בחצר שלך, תן בו מבט שוב ותציץ במגדיר.

למעלה