יסודות הבית

bines

New member
יסודות הבית

בהנחה שהקרקע מישורי ואין מרתף לבית .איזור ת"א מבחינת סוג הקרקע . א.האם המצע שמתחת לרצפת יסוד הוא חול ו/או קלקר ,ומהו עובי הרצפה ? ב.אני מניח שעל רצפת וקירות היסוד עושים איטום ,איזה איטום,האם בקירות יסוד האיטום הוא גם חיצוני ? ג.קירות היסוד הוא במינימום 50 ס"מ,כלומר המרווח בין רצפת היסוד לרצפת קומת הקרקע הוא 50 ס"מ ,האם כל המרווח הוא חלל ריק בפנים ? תודה
 

fireman

New member
איטום עושים למבנים תת קרקעיים

לקורות יסוד בד"כ נהוג לעשות ניקוז היקפי בכדי לסלק מים המחלחלים אל מתחת לפני הקרקע. אני אתחיל מ-ג' כי זה עונה על הכל. המרווח הוא חלל ריק שממלאים באדמה, על האדמה פורסים יריעות ניילון ואת ברזל הזיון ועל זה יוצקים את הרצפה. האדמה מתחת מהווה בעצם טפסה בזמן היציקה ובסיס לרצפה בהמשך. לא עושים איטום לרצפה מלמטה
 

mol3

New member
תיקון קל fireman

לרצפה מונחת עושים ועוד איך עושים שכבת איטום. גם ליסודות עושים איטום. לכל אלמנט הבא במגע עם הקרקע עושים איטום. יתרה מכך, אחת הסיבות העיקריות לשיפוע שעושים בחלקו העליון של יסוד בודד, היא לצורך כך שהמים יתנקזו ממנו ביתר קלות.
 

mol3

New member
מצ"ב שרטוט פרט עם איטום

באדיבות אתר "סף אדריכלות". מצאתי שם ביסודות רק ראש כלונס. ניתן לראות במקרה זה מרצף הבא במגע עם הקרקע ויש תחתיו שכבת איטום.
 

bines

New member
שלום לך mol3

אני רואה בשרטוט שנדרש גם בטון רזה ,בדיון הבנתי שלא צריך את הרצפה הזאת ? מה דעתך ?
 
אני עדיין לא נתקלתי בראש כלונס

כמו בשרטוט , גם לא באיטום של הכלונס . בבטון רזה נתקלתי שעושים זאת אולי בכדי שהכוורות של הקרטון מתחת לא יקרסו מכובד היציקה או לא יפגעו מהנחת הברזל של הרצפה . אבל זו הייתה רצפה עבה וכבדה .
 

mol3

New member
אני לא בטוח...

אבל קיימת אפשרות (למיטב זכרוני הדלוח) שאפשר ליישם יריעות גיאוטכניות (אם אני זוכר נכון את השם) במקום בטון רזה. אלו הן יריעות המונעות פגיעה פיזית בשכבת האיטום. אבל אני לא סגור על זה. למדתי את התחום (יותר בקטע תכנון), אבל זה נשאר ברמת הידע התיאורטי כי אני לא עוסק בתחום בפועל. וכאשר זה כך, נשאר העקרון אבל הפרטים מיטשטשים. בכל מקרה, מי שמתעסק בפיקוח וניהול בוודאי ידע לתת לך תשובה יותר נכונה.
 

fireman

New member
אתה מתכוון לפלריג לדעתי

משתמשים בה כחוצץ ליריעות איטום וליריעות PVC המונחות על הקרקע בד"כ בכדי למנוע פציעה של שכבת האיטום.
 

פיטנגו4

New member
פלריג זה משהו אחר

פלריג זה אריג נילון, המאפשר לאדמה לנשום ומונע גדילה של עשביה. לפעמים מניחים עליו חיפוי כגון טוף. בטח לא משמש למה שכתבת. הוא כתב "יריעה גיאוטכנית" והתכוון לכך. זה משהו אחר לחלוטין.
 

fireman

New member
דיי צפיתי את התגובה הזו

מהעוסקים בגינון. מעבר לשימוש שהזכרת בפלריג עושים שימושים נוספים.
 

פיטנגו4

New member
ברור, אבל הוא דקיק

ולא יכול לשמש למטרות שמשמשת יריעה גיאורטכנית.
 

fireman

New member
השאלה היא אם יש צורך בכך

כאשר הרצפה מונחת בגובה של 50-60 ס"מ מעל מפלס ה0 של הקרקע...כמה כבר זחילה של מים יכולה להיות כלפי מעלה בכדי שתגיע לרצפה אם ההיקף מנוקז כראוי?
 
כיזם אתה לא צריך להכנס לפינות הללו

כאשר יוצרים רצפה תלויה , כלומר בלי מגע עם הקרקע יש כמה אפשרויות א. לעשות טפסנות רגילה, לצקת ואח"כ לפרק את הטפסנות . ב. לעשות טפסנות הקפית ולשים כמילוי אדמה עם פלטות גבס כטפסנות פנימית וכיסוי האדמה עם ניילון למניעת סרגציה . ג. כמו ב . אבל במקום אדמה יש כוורות מקרטון . ד. כמו ב . אבל שמים ארגזי קלקר, גם מתחת לקורות יסוד
 

bines

New member
שבוע טוב לכולם

באמת הפינות הללו בילבלו אותי ,אבל אני חייב להשלים את הפאזל . האם הבנתי נכון,שאין צורך ברצפת יסוד ,כלומר הרצפה שיוצקים על קירות היסוד ,רצפת הקרקע(קו ה-0) היא גם רצפת היסוד ? איזה מתוך 4 האפשרויות טובה יותר או הזולה יותר ? תודה
 
קורות יסוד .

אפשר לצקת את קורות היסוד ביחד עם רצפת היסוד, בדרך כלל עובדים כך , אני למשל לא עשיתי כך בבית הקודם היה לי יותר נוח לצקת קורות יסוד ורק אח"כ את הרצפה , כי הייתי צריך למלא את החללים בין קורות היסוד בחול עם טרקטור .
 

fireman

New member
אין שום קשר בין סגרגציה

לניילון הניילון יוצר הפרדה בין הבטון לקרקע ומונע את ספיחת המים מתוך הבטון אל הקרקע, מה שפוגע בתהליך ההידרציה של הבטון סגרגציה נגרמת בעיקר בגלל יציקה לא נכונה וחוסר חומר דק בתערובת.
 
מה שאני יודע , שתמיד כאשר

ברחו המים מן התבניות קראו לזה סרגציה . כמובן שהמים בורחים גם עם מלט וחול . גם הקליינטים לא פעם אמרו , אני דורש שהתבנית תהייה אטומה בכדי שלא תהייה סרגציה .
 

mol3

New member
כשבורחים מים זו לא סגרגציה

כשבורחים מים מופר יחס מים/צמנט. מתקבלת יציקה כאשר חלקים ממנה נשארים צמנט פריך (אבקתי) שלא נוצרה בו בכלל הקשרות (עקב חוסר מים) ומכאן שגם לא נוצרה התקשות. סגרציה זו הפרדות של הרכיבים ההומוגניים. נגרם כפי ש -fireman כתב עקב יציקה לא נכונה; 1. שפיכה של הבטון מגובה רב מדי. 2. ויברציה יותר מדי ארוכה. 3. וכד'. הסברים מפורטים בספר הידוע לשמצה... חומרי מליטה א' ב' של סורוקה.
 
למעלה