דברים בשם אומרם-
New member
יסוריי המצפון, החוכמה שבדיעבד -
חלק ראשון
חלקכם/ן יודעים/ות , ולאלו שלא- אני רואה בה,בנוכחותה הערמומית, המתעתעת,בזרועותיה השלוחות בכל הגוף,בהרמת ראשה האכזרי בכל הבלחת מזונה, את "הרעה החולה"אצלי, והיא -"הטראומה", אין לי כוונה לספר עליה כעת , על מה שהיא עשתה ועושה לי,רק לספר שהשבוע ראשה הורם,תפסה שוב פיקוד.... מן הסתם הניתוח העיר אותה. לפני קצת יותר משנתיים , נפצעתי קשה, גם על זה יש שיודעים/ות,וגם על זה איני רוצה לספר , רק רקע. אז , כשנפצעתי,אחרי הביקורים במחלקות השונות,מצאו לי מקום, אצל מכונאי הגוף- האורטופדים. (תוספת לרקע:היות וגם המוח היה פגוע, יכולת הקליטה והעיבוד היו בלשון ממעטת.....חלשות) חדר ליד ,שכבה מאושפזת בחורה. איני יודע שמה , איני יודע מאום עליה, פרט לזה , שאמא שלה ,היתה נכנסת אלי מידי פעם,ובידה כוס תה, ועל פניה חיוך מאיר אלי. "היא שואלת המון עלייך" היתה האמא אומרת לי. (כנראה שהבחורה שמעה אותי בלילות....) "בני...בני...בוא.....אני רוצה לראות אותך"- שמעתי אותה פעם צועקת לי. זוגתי שאותה אני אוהב , משום מה בחרה להביא לי לבית חולים, כדור זכוכית, ובתוכו , דג , כמדומני דג קרב , סיאמי , יפיפה , מחליף צבעים. אלו שהכי התיידדתי איתם שם היו, איך לא.....אלו שמכינים אותך לקראת המקלחת, ואפילו רוחצים אותך,ביניהם היה ירון(למיטב זכרוני מאז) שהיה כל הזמן "מסטלבט" עלי....באהבה. עברו ימים, שבועות,שוחררתי משם...פעם ראשונה שאני רואה את המחלקה, המסדרון.... אחותי וזוגתי מסיעים אותי לכיוון דלת היציאה..... שנייה לפני שהגענו לדלת היציאה ,ירון רץ אחרינו ובידו כדור הזכוכית,ובתוכו הדג. "בני...בני....הדג" הוא אומר. הבטתי בזוגתי , ואמרתי:"תני אותו לבחורה". אחרי חודש לערך ,בבואי לביקורת אצל הרופאים (הפעם זה בקומת הכניסה), אמרו מה שאמרו....עשו מה שעשו....ואני פניתי לדדות לדרכי, פניתי משום מה למעלית ,ועליתי למחלקה. נשיקות עם האחיות, צחוקים...., ואני בשלי , שואל אותן, לגבי הבחורה מהחדר ליד, תשובתן מתמהמהת , אולי באמת עסוקות,ואני מתיישב על כסא לנוח. מקצה המסדרון אני רואה את ירון,"ירון..ירון..."אני צועק.והוא בא. חיבוק, ואז , אני: "ירון , אתה זוכר את הבחורה?" "נו.....זו של הדג....." אני מוסיף. לוקח לירון קצת זמן לענות לי. "היא מתה" תחושה מוזרה אפפה אותי, מעין סחרחורת, הכל מטשטש. בלעתי רוקי והלכתי משם.
בחורה יקרה , סליחה, סליחה , סליחה. אני מדליק פה נר זכרון עבורך.
Benni (mac(
חלק ראשון