יסמין

Deosette

New member
יסמין

היי היום הייתי עם הוריי במסעדה סינית-יפנית והזמנתי תה יסמין. הם הביאו לנו קנקן שקוף של מים חמים וכדורון של יסמין סגור ומיובש. שמתי אותו בתוך התה ואט אט הוא התפתח לנו לפרח יפהפה. כל הזמן בהינו מהופנטים בפרח הנפתח. לאחר מכן גילינו שיש לו (בעיניי) את הריח הנפלא ביותר בעולם. ריחרחתי אותו יותר משתיתי. חיפשתי עליו מידע אך לא עלו בידיי תוצאות מספקות. השאלות שלי על היסימין היו: 1. מהם היתרונות והסגולות של הצמח\תה יסמין? 2. איפה ניתן להשיג כאלה כדורי יסמין יתפתחו לי בתוך התה? האם זה יקר? 3. ידוע שהשמן היסמין יקר מאוד אבל האם אתם מכירים בושם שמזכיר את הריח המשכר והאלוהי הזה? תודה מראש לונים, אנה

0 אור 0

New member
גם אני מאד אוהבת יסמין

ואשמח לקבל את התשובות לשאלותיך, בינתיים שתי המלצות: 1. לשתול יסמין ליד הבית - בערב כשעוברים על יד השיח מקבלים משב ריח מדהים, אם אפשר שזה יהיה במרפסת או צמוד לחלון אז נהנים יותר 2. יש תערובות שמנים לעיסוי שבהן הריח הדומיננטי הוא יסמין - מזמן לא קניתי, אז לא יודעת להמליץ איפה לרכוש - אבל בגלל שזה רק כמה טיפות בכל התערובת המחיר יוצא סביר ועדיין הריח המשכר של היסמין מאד דומיננטי ומוסיף להנאה. יש שמנים עם ריח באותו "סגנון" (מחשש להגיד דומה) - כמו למשל גרניום - שאפשר להיעזר גם בהם

נורקס

New member
אכן ריח משכר לו ליסמין...

והנה קצת מידע על שמן יסמין: שמן אבסולוט יקר שמופק מפרחי היסמין הריחניים. מרגיע,מזרז לידה,מעורר מינית,מונע קמטים ע"י הרפיית שרירי הפנים,מעורר התחדשות תאים,אנטיאייג'ינג, לטיפול בגירויים,אדמומיות ודרמטיטיס שימוש בקוסמטיקה הטבעית: לכל סוגי העור.במיוחד לעור מבוגר ועייף ולעור אקנתי אסור לשימוש (קונטראינדיקציות): לנשים בהריון.

היסמין הזה

שקיבלתם במסעדה, עולה כ-5 ש"ח, והוא נראה כאגוז כשהוא סגור. הפרח עצמו מדהים, ואני לא בטוח שאליו התכוון הבוטנאי (אם זה המינוח) שאמר "יקרא שמו יסמין". הפרחים של הצמח המקורי קטנים יותר, וכנראה ריחניים יותר. כשזה נפתח בקומקום, הוא נראה כמו קיפוד, שממנו צומח ועולה הפרח/ים. אפשר למצוא אותו בחנויות של "מזרח מערב" (יש להם אתר), וראיתי אותו גם בחנויות תבלינים שונות (שוק הכרמל, אם את בסביבה).

Deosette

New member
הכינו לי בושם

טבעי לחלוטין שיש בו 30 אחוז יסמין מרוכז. הוא מאוד חזק והוא אשכרה מעורר.... (לא האמנתי שריח ממש יכול לעורר...) השאלה האם אני צריכה לשמור אותו במקרר? כיוון שהחומרים טבעים לגמרי, אני מניחה שאין שם חומרים משמרים ושזה יכול להתיישן די מהר מבושם רגיל, לא?

למעלה