יעדת השמה-גבעתיים

dginat

New member
הסעות מגבעתיים לבית של תמר../images/Emo101.gif

אני כותב אליכם בשם הורים של 5 ילדים מגבעתיים. עיריית גבעתיים מערימה עלינו קשיים בעניין ההסעות של ילדינו לבית של תמר בשפיים בטענה שאין להם תקציב לכך. הם לא כ"כ מוכנים לקחת אחריות על ההסעות, לא מוכנים לממן אותן. הפיתרון שהם מציעים זה שילדינו יטלטלו את עצמם באוטובוס עד לבית של תמר והם יממנו את מחיר האוטובוס דבר שאינו מקובל עלינו. כידוע לכולנו אין אוטובוס ישיר מגבעתיים לשפיים. למיטב ידיעתנו כל העיריות מסביב (תל אביב, רמת גן, חולון, גבעת שמואל, קרית אונו, ראש העין, נוה מונוסון ועוד) לוקחות אחריות ומממנות את ההסעות ב- 100%. האם יש אפשרות להעזר במישהו מכם למציאת פתרון לעניין? האם יש לכם קשרים במקומות הנכונים (אולי במשרד החינוך) כדי להביא פיתרון לעניין? בכבוד רב, דוד גינת-אבא של יהב גינת טל' 052-8509910

עינת12

New member
אולי כדאי לכם לפנות לארגון בזכות?

מספר טלפון: 02-6521308. מילכה מהארגון מפרסמת כאן לעתים קרובות ומבקשת שיפנו אליה. בהצלחה!

עינת12

New member
והנה, הודעה שלה נמצאת כאן

בתחתית העמוד, תחת שם המשתמש "מיקי6המקורי". ושוב, בהצלחה.

dginat

New member
הבית של תמר זה מקום נפלא-כתובת האתר

זהו כתובת האתר של הבית של תמר http://www.houseoftamar.com/flash/flash2.htm דוד גינת

dginat

New member
איזה ארגון זה?- אנחנו נפנה

איזה אירגון זה??? במה הם מטפלים??? אנחנו נפנה בכל זאת. תודה דוד טל' 052-8509910

זהבה נ

New member
שלום לאבא של יהב דוד וברוך הבא

לפורום. ראשית חשוב לי פרט קטן אחד אבל עקרונית אתה צודק בנושא ההסעה והיא מגיע לילדים שזכאים לחינוך מיוחד בהגדרת החוק על פי "זכאות לבית ספר לחינוך מיוחד". בית הספר "הבית של תמר" יש שני בתי ספר אחדבשפיים והשניסניף בקיבוץ בשרון. כעיקרון בית הספר פועל מחטיבת ביניים ועד סוף התיכון ויש בו תלמידים גם לאחר בתיכון ועד גיל 21 אשר זכאים לבית ספר לחינוך מיוחד. אני שוב חוזרת על ההגדרה בית ספר לחינוך מיוחד מהסיבה שלא בכל בית הספר(על פי הידע שברשותי) ההגדרה היא של בית ספר לחינוך מיוחד, יש הבדל בין כיתות חטיבת הביניים והתיכון בהגדרות והחלק נקרא כיתה לחינוך מיוחד ולכן אולי זו הסיבה שבגינה משתמשת הרשות בכדי להתנגד להסעה, כי אם הכיתה לחינוך מיוחד היא ההגדרה של הזכאות אזי ניתן לספק כרטיסיה לתלמידים ואם ההגדרה של התלמידים היא לבית ספר לחינוך מיוחד אזי הרשות מחויבת על פי חוק לספק הסעה מהבית לבית הספר וחזרה לפחות פעם אחת בכל יום ולעתים אפילו אם יש שעות פיזור שונות אז בחזרה אפילו פעמיים. אני ממליצה לכם: 1 לבדוק בדיוק מה היתה החלטת ועדת ההשמה על נושא הזכאות של התלמידים. 2 במידה וההחלטה היא על בית ספר לחינוך מיוחד ובית הספר הנ"ל הנו כידוע כזה בהגדרה, ממליצה לכם מיד לכתוב מכתב אל האחראית מטעם משרד החינוך על נושא הסעות תלמידים ושמה הגב' שושנה ימין והיא נמצאת במשרד החינוך בירושליים.ניתן גם לפנות אליה או למשרדה טלפונית או בפקס. עושה רושם שהרשות המקומית שלכם מנסה אולי להתחמק מהאחריות והיא עושה זאת אולי בשימוש בהגדרה של הזכאות לכיתות ולא לבית הספר. עדכנו אותנו כאן בנעשה ובהתפתחויות ואשמח להמשיך ולסייע גם בהמשך.

חגית35

New member
חוצפה ! זה ממש מקומם!

זו העיריה שהכי מתהדרת בדגל החינוך ובפרס החינוך שבו היא זוכה- השתמשו בזה כקלף בפנייתכם לגב' ממשרד החינוך , וגם זו הערייה שגובה ארנונה הכי יקרה ותשלומי הורים בגנים ובבתי הספר! אשמח לשמוע מה עלה במאבקכם!

זהבה נ

New member
אכן חגית זה מאוד מקומם שרשות מקומית

מנסה להתחמק מאחריותה כלפי תלמידים והוריהם, כאשר מגיע להם על פי החוק זכות לקבל הסעה לבית הספר. אני מקווה שההורים יפנו לאחראית על ההסעים במשרד החינוך וזו תפעל ותדריך אותם כיצד להתמודד עם הקושי הזה והכל יבוא על מקומו בשלום. כפי שכתבתי לאבא בתגובתי, יכולה להיות רק סיבה אחת שתצדיק התחמקותץ כזו וזה רק אם הזכאות של התלמידים היא לכיתה מיוחדת בבית ספר רגיל, למרות שבתנאים מסוימים גם לכך תגיע להם הסעה על חשבון העיריה ומשרד החינוך, זה הולך במשותף מתוקף הזכאות. להשתמע ושיהיה לך שבוע טוב.

dginat

New member
ועדת השמה-ביה"ס לחינוך מיוחד

שלום רב זהבה, הילדים עברו ועדת השמה. ועדה זו החליטה שהם ילמדו בביה"ס לחינוך מיוחד והסיבה היא: לקות למידה. הועדה אינה מצביעה על בית ספר מסויים. כולם טוענים שיש חובה על העיריה לספק ולממן את ההסעות אך מי בעצם דואג לכך שאכן העיריה תקיים את חובתה? אני מחזיק בידי מסמך המתעד החלטה של המנכ"לית הגב' רונית תירוש בה היא מציינת שבמידה ויש מסגרת של חינוך מיוחד קרוב יותר למקום המגורים וההורים בכל זאת החליטו לשלוח את ילדם לבית של תמר, המשרד יקטין את השתתפותו בהסעות ואת השאר יממנו העיריה או ההורים. אבל זה לא המקרה מכיוון שאין ביה"ס לחינוך מיוחד קרוב יותר. העזרה שאנו מבקשים זה ממישהו שאולי מקושר לדרגים הגבוהים במשרד החינוך שיכול להאיר ולהעיר את בעלי התפקידים כדי שיבהירו לראש עירית גבעתיים מר אפי שטנצלר שהוא מחוייב לקחת אחריות ולממן את ההסעות. ותודה על העצה. אני אפנה לאחראית על ההסעות במשרד החינוך. דוד גינת

זהבה נ

New member
ועדת השמה - ועדת שיבוץ

אלו שתי וועדות שונות המתקיימות בעיריה והראשונה היא כמובן ועדת ההשמה שקובעת את זכאות התלמיד ומאפיינת את סוג החריגות שלו ומחליטה האם ילמד בבית ספר של חינוך מיוחד או כיתה מיוחדת בבית ספר רגיל זאת אם נמצא התלמיד זכאי לחינוך מיוחד. ועדת שיבוץ מתקיימת לאחר החלטת ועדת ההשמה- היא מחליטה לאלו מסגרות לשבץ את התלמיד ולפנות לוועדות השיבוץ בערים אחרות קורובות, זאת במידה ואין לרשות המקומית מסגרת מתאימה בתחומה. לעתים קרובות, כמו במקרה שלכם לא ידוע לי על מסגרת מתאימה לתלמידים לקויי למידה כמו המתכונת של הבית של תמר המכינה תלמידים לקראת מבחני הבגרות, אין לדעתי מבגרת כזו ברשות שלכם ועל כך אתם צריכים להתעקש בנושא השיבוץ. לפני הכל חשוב שתנסו ליצור קשר עם המפקחת של החינוך המיוחד באזור שלכם ותתיעצו איתה כי היא הגורם שיכול להשפיע על הרשות המקומית מטעם משרד החינוך. תבררו וחשוב מאוד לעומק כי אני לא יודעת מה היתה ההמלצה של הרשות המקומית שלכם,יותר נכון מה המצליצה לכם ההורים ועדת השיבוץ? אם זו היתה גם ההמלצה של ועתד השיבוןץ אזי אתם יכולים להתעקש בכל הדרגים על יישום ההחלטה במלואה ותיקצוב ההסעה לתלמידים למסגרת של הבית של תמר. תמשיך לעדכן אותנו כאן. להשתמע.

dginat

New member
זהבה-כתבתי לשוש ימין הממונה על ההסע

לאחר ששלחתי לשוש ימין פקס התקשרתי למחרת לודא שקיבלו את הפקס וכל החומר הרלוונתי וביקשתי לדבר עם הגב' שוש ימין. אמרו שהיא לא נמצאת שאלו במה העניין ואז החלו להעביר אותי מאחד לשני. (כמה אנשים אחראים על הסעות במשרד החינוך? מנהלת ארצית מנהל ביקורת הסעות ארצי,מנהל מחוזי....). הרבה לא יצא מזה. תשובה הולמת לא קיבלתי חוץ מהתשובה שמשרד החינוך אינו מתערב בהסעות של הרשות המקומית.

dginat

New member
יעדת השמה-גבעתיים

שלום רב זהבה, הילדים עברו ועדת השמה. ועדה זו החליטה שהם ילמדו בביה"ס לחינוך מיוחד והסיבה היא: לקות למידה. הועדה אינה מצביעה על בית ספר מסויים. כולם טוענים שיש חובה על העיריה לספק ולממן את ההסעות אך מי בעצם דואג לכך שאכן העיריה תקיים את חובתה? אני מחזיק בידי מסמך המתעד החלטה של המנכ"לית הגב' רונית תירוש בה היא מציינת שבמידה ויש מסגרת של חינוך מיוחד קרוב יותר למקום המגורים וההורים בכל זאת החליטו לשלוח את ילדם לבית של תמר, המשרד יקטין את השתתפותו בהסעות ואת השאר יממנו העיריה או ההורים. אבל זה לא המקרה מכיוון שאין ביה"ס לחינוך מיוחד קרוב יותר. העזרה שאנו מבקשים זה ממישהו שאולי מקושר לדרגים הגבוהים במשרד החינוך שיכול להאיר ולהעיר את בעלי התפקידים כדי שיבהירו לראש עירית גבעתיים מר אפי שטנצלר שהוא מחוייב לקחת אחריות ולממן את ההסעות. ותודה על העצה. אני אפנה לאחראית על ההסעות במשרד החינוך. דוד גינת

זהבה נ

New member
ועדת השמה - ועדת שיבוץ- מה הסדר?

ועדת השמה- ועדת ושיבוץ, אלו שתי וועדות שונות המתקיימות בעיריה. ועדת ההשמה - הקובעת את זכאות התלמיד ומאפיינת את סוג החריגות ממנה סובל ומחליטה האם ילמד בבית ספר של חינוך מיוחד או כיתה מיוחדת בבית ספר רגיל, זאת אם נמצא התלמיד זכאי לחינוך מיוחד. ועדת שיבוץ מתקיימת לאחר החלטת ועדת ההשמה וחברים בה מפקח חינוך מיוחד שרות פסיכולוגי ונציג הרשות המקומית(שלא כמו בוועדת השמה שישי גם נציג הורים ועו"ס). היא מחליטה לאלו מסגרות לשבץ את התלמיד ולפנות לוועדות השיבוץ בערים הקרובות, במידה ואין לרשות המקומית מסגרת מתאימה בתחומה. לעתים קרובות, כמו במקרה שלכם לי לא ידוע על מסגרת מתאימה לתלמידים לקויי למידה כמו המתכונת של הבית של תמר המכינה תלמידים לקראת מבחני הבגרות, אין לדעתי מבגרת כזו ברשות שלכם ועל כך אתם צריכים להתעקש בנושא השיבוץ. לפני הכל חשוב שתנסו ליצור קשר עם המפקחת של החינוך המיוחד באזור שלכם ותתיעצו איתה לשמוע מה המלצתה, כי היא הגורם חשוב מאוד מהשטח מטעם משרד החינוך היכול להשפיע לטובתכם על הרשות המקומית. תבררו וחשוב מאוד לעומק כי אני לא יודעת מה היתה ההמלצה של הרשות המקומית שלכם בוועדת שיבוץ, מה המצליצה לכם ההורים ועדת השיבוץ? אם מסגרת של בית הספר "הבית של תמר" היתה גם ההמלצה של ועדת השיבוץ, אתם יכולים להתעקש בכל הדרגים על יישום ההחלטה במלואה ותיקצוב ההסעה לתלמידים למסגרת של הבית של תמר מתוקף חוק הסעות לתלמידים עם צרכים מיוחדים וחוק חינוך מיוחד. תמשיך לעדכן אותנו כאן. להשתמע.

dginat

New member
../images/Emo41.gifועדת שיבוץ

יש בידי רק מסמך של ועדת השמה בה מצויין במפורש בי"ס לחינוך מיוחד. אין לי החלטה של ועדש שיבוץ ואני לא יודע בכלל אם התקיימה ישיבה של ועדת שיבוץ. בינתיים פניתי למילכה מעמותת "בזכות" ואני מקוה שנצליח ביחד להביא את העיריה להחלטה לקחת אחריות ולממן את ההסעות

skay5

New member
אתם ההורים ונציגכם לוועדות ההשמה

1. יש בידכם את הכוח, להאיר ולהעיר, יש בכל מחוז נציג הורים לוועדות ההשמה וערר, היושב בהחלטות עם כל הפנאל, ואם הוחלט שהילד ילמד בחינוך המיוחד, יוחלט גם איזה בי"ס. 2. לבעיות מימון ההסעות ישנם הוראות קבע וחוזרי מנכ"ל של משרד החינוך, בהם חוקים כתובים להשתתפות המשרד בחלקו והחלק היחסי שהוא קטן של המועצות המקומיות. 3. כל חריגה מההוראות הקבע, היא עבירה על החוק של מנהל החינוך במועצות והעיריה, מספיקה פניה למפקח ההסעות במשרד החינוך עם עותק למפקחת החינוך המיוחד באיזור/ נציג ארגון בטר"ם, הנושא חייב לקבל גיבוי וטיפול מיידי. והיה ולא טופל עניין ההסעה, זכותכם וחובתכם לבקש וועדת השמה ולבקש שהילד ילמד בחינוך הרגיל, כהרתעה. מהר מאוד, מנהל החינוך ידאג לילדים, כי לתלונותיכם, התקציב שהוא מקבל ממשרד החינוך, יפסק. ערב טוב, בהצלחה!

זהבה נ

New member
skay5 שלום וברוך הבא לפורום../images/Emo140.gif

אני מאוד שמחה שהעלית את מה שאתה חושב, אני נמצאת הרבה מאוד בשטח בשנים האחרונות במסגרת פעילותי הציבורית ההתנדבותית וגם אני משמשת כנציגת הורים בוועדות השמה, בעבר הייתי מרכזת נציגי הורים במחוז מרכז. לכן, אני מעודכנת במה שקורה בשטח ובשינויים. 1 אני רוצה לתקן תיקון קטנטן ולחדד לך שהנהלים כפי שהם קיימים היום מאוד ברורים בנושא החלטות ועדת השמה וערר, והן עקרונית מחליטות זכאות ועל סוג מסגרת, במעמד הוועדה על פי הנהלים אין החלטה על שם בית הספר זה או אחר, אלא רק על סוג מסגרת חינוכית, זאת על פי חוק החינוך המיוחד, ועדת ההשמה מחליטה רק על זכאות לחינוך מיוחד והיא אינה רשאית להחליט על שם בית ספר. אכן נהלים אלו דורשים שינוי והכוח לשנות זאת הוא בידי הורים כי הם למעשה הצרכנים שעבורם זה צריך להשתנות ואני אכן מרימה מכאן את הכפפה שזרקת, אך אינך יכול לבוא בהאשמות להורים שעושים עבודת קודש כנציגי הורים בוועדות ההשמה ולעתים קרובות מלווים ותומכים בהורים לתקופות ארוכות לאחר הועדות. אתה צודק עקרונית כי מנסיוני שינויים רבים מאוד בעבר באו בעקבות השתתפות אותם נציגים בוועדות השמה וזה אחד התפקידים הכי חשובים כי שם בדיוק נחרצו גורלות התלמידים עם הצרכים המיוחדים ומתוך הוועדות הללו הגיעו שינוים רבים לטובת התלמידים וההורים והשינויים יושמו לטובת זכותם של התלמידים, לא אמנה את השינויים אבל כל תהליך קבלת ההחלטות בוועדות היום מאוד פתוח והוא מאוד משתף את ההורים ואת הילד כשותפים אמיתיים לתהליך ולקבלת ההחלטה, זכויות אלו נשמרות מצד כל הנוגעים בדבר (כמעט בכל הארץ היום ואני מעודכנת כעל כך מקרוב). את רוב השינוים בחקיקה שנעשו כשהייתי מעורבת, הם אכן החלו מתוך יישום החוק וההכרה שהשינוי מתבקש מהשטח, אם לא היו נציגי הורים בוועדות לא היינו יודעים או מעורבים מצד נציגי ההורים כיצד מיושמים ההחלטות בשטח. 2 בשל המצב הכלכלי הקשה השורר ברשויות המקומיות השונות, יש צורך בלקצץ כל הזמן, לא שאני מצדיקה את הקיצוץ אך אני מבינה שלעתים לרשות מקומית יותר נוח כלכלית לשבץ תלמידים על פי מצבה הכלכלי ולא על פי בקשת הורים, כבר פגשתי בעבר הורים שהיו מוכנים הילדם יסע בהסעה מחדרה לירושליים יום יום, כי הם בחרו לילד שלהם בית ספר שמתאים להם יותר והרשות לא הסכימה איתם כי היה לתלמיד בית ספר קרוב יותר ולשם שובץ הילד, כי אותו האיפיון היה לשני בתי הספר, להורים יש תמיד את הזכות לקבל החלטה ואפילו במקרים חריגים לעבור דירה על מנת ליישם החלטה כזו או אחר, היכן שהוא חושב כן לדעתי לשים את הגבול, אותם הורים עברו לבסוף לירושליים והילד סיים בהצלחה את בית הספר שההורים בחרו לו. הרשויות המקומיות פועלות לעתים ללא ידיעתן את הנהלים בצורה שרירותית ולכן חשוב שלפני שאנו מתלוננים על החלטת הרשות לסרב לשבץ תלמידים במסגרת מסוימת לבדוק האם ההחלטה אכן היתה על סוג מסגרת כזו ושאין מסגרת קרובה יותר גאוגרפית מהמסגרת שההורים מבקשים, כך פעלתי גם במקרה זה בבירור שלי מול האב שפנה לפורום. לתגובתך האחרונה, לא ברור לי מדוע אתה ממליץ על בקשה ממחלקת החינוך להעביר את התלמידים לכיתה רגילה, האם לא כדאי יותר להתעקש על זכותם החשובה למוד בבית ספר מיוחד המכין תלמידים בעלי לקויי למידה לבחינות הבגרות, מה יתדן אם כך השבתם למסגרת של חינוך רגיל? אני ממליצה להורים להתעקש ולא להפסיק לשלוח מכתבים בפקס, לכל הנוגעים בדבר שהזכרת עם עותקים לשרה ולמנכל"ית שהחלטת ועדת ההשמה אינה מיושמת ואני מאמינה שהרשות תשנה את דעתה בהקדם ותספק את ההסעה לתלמידים למרות התנגדותה. אך לפני הכל, אני ביקשתי את האב לפנות בצורה מסודרת למפקחת על החינוך המיוחד של אזור המגורים שלו ולגייס אותה לסיוע בנושא וגם בכדי שהיא תהיה מיודעת בכל התהליך משום שהיא שותפה של החלטה בוועדת השיבוץ. אני לא רואה טעם בקיום ועדת השמה חוזרת לתלמידים גם לא כאמצעי של הרתעה, לא לרשות ולא לשום גורם. להשיב את התלמידים לחינוך רגיל, גם זה לא נראה על פניו פתרון שיתן מענה ראוי לתלמידים. לי עדיין חסר המידע החשוב והוא: מה הרשות המקומית הציעה בוועדת שילוב לתלמידים הללו במקום בית הספר שההורים מבקשים??? את המידע הזה עדיין לא קבלתי ונראה לי על פי תשובות של האב שגם ההורים אינם יודעים, מה החלטת ועדת שיבוץ?. תודה לך skay5 על ההארות וההערות החשובים, מקווה שתמשיך לבקר אצלנו שוב ותסייע להורים ותלמידים נוספים בנושא זכויותיהם, נראה לי שהנך מצוי מאוד בהליכי החוק. להשתמע.

למעלה