יעוד מעורב- איך לכתוב בסעיף 2.3?

זמי

New member
יעוד מעורב- איך לכתוב בסעיף 2.3?

העורת מציע אזור מגורים בו ניתן לבנות 100 מ"ר מתוך סך זכויות הבנייה (90% למגרש) לשימושים הבאים : מוסדות ציבור כמו פעוטון, גן ילדים, משפחתון, מעון, מרפאה שכונתית. כמו כן מסחרי עם מגבלות מסוימות, משרדים.
כלומר מגורים + מבני ציבור+ תעסוקה (מסחר+משרדים)
העורך אומר שבעצם אלו שימושים משניים באזור מגורים (בישוב מיעוטים) ולא בניה נפרדת ולכן הם בעצם נכללים ביעוד המגורים ולא צריך בכלל לשנות שם יעוד.
העורך לא רוצה להגביל עצמו כמה מ"ר לכל שימוש מהנ"ל מתוך אותם 100 מ"ר הנ"ל, איך אכתוב זאת בסעיף 2.3 ובסעיף 5?
האם יש כאן אפשרות לתת לו זכות בחירה?
אציין כי כל שימוש מצריך מקומות חנייה אחרים ומכאן יש אולי מגבלה על הצגת נתונים בלי פירוט והצמדה לכל שימוש.

לתת זכות בחירה

זמי שלום,
אני מציע שנפריד לרגע את ההיבט המנהלתי/מבא"תי/חוקי/טבלאתי מההיבט בתכנוני.
אם ברמה התכנונית עירוב השימושים המוצע מתאים לשטח, בוא נהפוך עולמות כדי שניתן יהיה לעשות זאת גם בהיבט הפרוצדוראלי.
אם לא, בוא נגיד את זה לעורך, ולא נפעיל מערכת טיעונים פרוצדוראליים כדי לעצור את התכנית.

הנה כמה שיקולים תכנוניים שהייתי מציע לשקול:
אם עורך התכנית מציע מסחר או מוסדות ציבור, וקשה להניח שמוסד ציבורי יוכל להתחרות במחירי שכירות כנגד מסחר, סביר להניח שלא יהיו שם מוסדות ציבור.
אין לי שום בעיה עם כך שהתכנית מאפשרת גמישות, למקרה של "אם בכל זאת", אבל אני מקווה שהשטחים הללו לא נמנו כחלק מסך כל השטחים ביישוב המיועדים למוסדות ציבור. כי הם לא.
גם הבעיה בנושא תקני החנייה היא אמיתית, אם כי ניתן לפתור אותה ע"י תכנון גמיש, או בדרך אחרת.
יש גם בעיה של זכות השכנים להתנגד:
אני מודע לכך שבישובים מסוימים מוסד ההתנגדויות הוא פחות בנושא "איכות חיים" ויותר בכל הנוגע לזכויות קניין,
ולכן לא סביר יהיה לחכות למתנגד שייטען ש"אם הייתי יודע הייתי מגיש התנגדות", אבל זו עדיין זכותם הבסיסית, ואל לנו להתעלם ממנה.
היעוד חייב להיות ברור לחלוטין לכל המעיין בתכנית, כדי שיוכל "לדעת" ו"להגיש התנגדות בהתאם". מסחר או מוסד ציבורי כשימוש נלווה ביעוד מגורים אינם בהכרח שיא השקיפות.

אל מול כל אלה - אתה, זמי, בןודאי מכיר את השיקולים התכנוניים שתומכים בעירוב שימושים, בשמירה על מסורת, בחכמת הרחוב, בלהיות בית הלל, ואחרים.

אחרי שתעמיד את כל השיקולים אלה מול אלה, ותחליט החלטה תכנונית - אל תתן למבא"ת לעמוד בדרכך. תמיד יש דרך לקדם תכנון ראוי. אשמח לעזור.

בהצלחה

למעלה