יעוז זוגי/ מאמן/ פסיכולוג- מה ההבדלים?

יעוז זוגי/ מאמן/ פסיכולוג- מה ההבדלים?

שלום. אני רוצה לדעת מה ההבדלים בין סוגי המטפלים. רקע: אני בת 25 ובן זוגי בן 31. אנחנו בזוגיות כבר 4 וחצי שנים. פעם בחצי שנה יש לנו "פיצוץ" שגורם לנו להיפרד לשבוע עד שאנחנו מחליטים לנסות שוב. ניסנו הכל חוץ מטיפול. הבעיה: בן זוגי מופנם, אדיש וקר אלי. הוא אוהב אותי מאוד, אך הוא לא יודע להראות את זה. כתוצאה מכך אני מרגישה חסך ביחס ובחום. שאלות: 1. האם טיפול יכול לעזור במקרה כזה? אפשר לשנות אופי של אדם בגיל 30? 2. איזה טיפול מתאים במקרה שלנו? 3. איך בוחרים מטפל? תודה רבה!

שזמ

New member
בקשר למטפל זוגי

זוג מגיע למטפל זוגי. המטפל שואל "חבר'ה, מה הבעיה?" אומר לו הזוג שהמין זה לא זה. אפשר להדגים? המטפל אומר בבקשה- יש לי חדר מיוחד לשם כך ניגש הזוג לחדר, המטפל צופה בסיכום, הוא אומר שהוא לא מבחין בשום בעיה הזוג אומר שזה באמת היה בסדר, אולי בפעם הבאה הבעיה תצוף? וקובעים תור ככה זה נמשך כמה ביקורים עד שהמטפל מתעצבן ושואל מה הסיפור שלכם אומר הגבר: תראה, צימר זה 600 שקל. אצלך זה 200 והביטוח המשלים משתתף ב 75%...

ברוכה הבאה פושימושי לפורום ../images/Emo140.gif

מצרפת עבורך מאמר שיאפשר לך להבין מה ההבדל בין אימון אישי וטיפול פסיכולוגי. הקשר שלכם מבוסס על ערך "אהבה" שזה כבר פתיח ליצירת קשר בסיסי טוב. באימון לזוגיות אנו מנסים לאתר את המקור לקושי. מה "מחבל" ביכולת להיות בזוגיות. גילוי החסם מאפשר להתבונן בו, להבין את מנגנון הפעולה ואת הדפוס שאנחנו ממחזרים, שמהווה מכשול ביננו לבין הזוגיות. באימון אישי אנו מתמקדים בעצמנו. יש רק אדם אחד שאנו יכולים לשנות- אתעצמנו! אנו יכולים לנסות לשכנע אדם אחר אך האדם האחר הוא שיחליט האם להשתנות. זה ממש לא תלוי בנו. ולינק נוסף לשאלתך איך בוחרים מאמן? בהצלחה
בכל דרך שתבחרי לצעוד שתקרב אותך לזוגיות שאת מייחלת לעצמך.

למעלה