יעוץ אישי

Elle Woods

New member
יעוץ אישי

שלום אני בדיאטה כבר חודשיים וחצי ועד כה השלתי רק 9.100 ממשקלי (התחלתי עם עודף של 52 קילו). מעט מידי לעומת המאמץ שאני משקיעה (עשיתי בדיקות, הכל תקין כולל בלוטת התריס). פניתי לדיאטנית אבל התשובות שלה לא מספקות אותי והיא טענה שכדאי לי להוריד את אימוני המשקולות. למי אני יכולה לפנות על מנת להתייעץ לגבי כושר ותפריט? אני לא רוצה ליווי אלא ייעוץ חד פעמי. מה אני עושה לא נכון כי כנראה משהו כאן מאוד לא תקין. שאלתי אנשים לגבי מצבי וקיבלתי תשובות סותרות. אני אובדת עצות ומאוד מיואשת. למי לפנות?

tushtk

New member
ירידה במשקל

שלום, לא ברור לי ממה את מאוכזבת כל כך. קצב הירידה הממוצע שלך עד עכשיו הוא יותר מ-4 ק"ג לחודש. זה קצב מכובד מאוד ואת צריכה להיות גאה בהישיגים שלך. לגבי הדיאטנית - להוריד הכוונה לבטל לגמרי או להוריד את הכמות? והאם מדובר בדיאטנית של קופת החולים או פרטית? אימונים אנאירובים (כוח/משוקולות) יכולים לסייע לך לחזק את השרירים ואף להגדיל במעט את מסת השריר. התוצאה היא מראה חטוב יותר. יש לנשים פחד מהתנפחות בחדר כושר. אם זה המצב, אז הרשי לי להוסיף שלנשים קשה מאוד להגיע למצב של עלייה משמעותית במסת השריר, בשל מחסור בהורמונים אנאבוליים (בונים) ובראשם הטסטוסטרון. על אחת כמה וכמה מתאמנות חובבניות שלא נמצאות בפיקוח פיסיולוגי ותזונתי צמוד. את מומזמנת לפנות לייעוץ בוינגייט. מולי בטח יוסיף את הפרטים בהודעה הבאה...

Elle Woods

New member
תודה

היא התכוונה להפחית מ 3 פעמים לפעמיים. אני לחלוטין לא מודאגת מהתנפחות, אני יודעת מה צריך לעשות כדי להתנפח ואני אפילו לא בדרך... לטעמי הירידה איטית מאוד, אני יכולה להגיע ל 7 ק"ג בחודש. שיניתי עכשיו את האימונים שלי - החלפתי אימון משקולות אחד באירובי, והגברתי את האירובי משעה ביום לשעתיים. אני מתאמנת 7 ימים בשבוע, מגיעה לגרעון קלורי גבוה (2 ק"ג בשבוע) ובקושי יורדת במשקל. אתה בטח מבין את הייאוש שלי... לגבי התפריט - בין 1100 ל 1200 קלוריות ביום, תפריט מאוזן (גבינות דלות שומן, לחם קל, ירקות) עברתי גם לדגנים ללא סוכר כי ייתכן שהסוכר מעכב את הירידה. הבנתי שווינגייט זה תוכנית ואני לא מעוניינת בתוכנית, אין לי כסף או זמן להגיע לשם. מעדיפה לבד, גם הכי נוח לי.

tushtk

New member
המשך

האם את עובדת על כל הגוף באימון האנאירובי שלך? אם כן, אין שום בעיה עם שני אימונים בשבוע. לגבי האימון האירובי - האם הוא זהה בכל יום? ממה הוא בנוי? את מודדת דופק? לגבי הגרעון הקלורי - כל עוד לא ביצעת בדיקת MBR, שתגיד לך במדויק כמה קלוריות את שורפת ביום, אין לך אפשרות להיות בטוחה לגבי הגרעון הקלורי שלך. אם את אכן מקפידה על איזור ה-1200 קלוריות ביום אז אין לי ספק שאת נמצאת בגרעון קלורי, אך אל תיצמדי לגודל הגרעון. זאת השערה גסה בלבד.

Elle Woods

New member
באנאירובי אני עובדת על כל השרירים

בגלל שבאירובי שורפים יותר קלוריות החלטתי להמיר אימון אחד לטובתו. אני עושה הליכה משולבת עם ריצה (כי אני לא יכולה לרוץ כל הזמן), + קיקבוקס, כל פעם שיעור אחר (בבית) בין 45 דק' לשעה. ביום אחד שילוב של שניהם, כשעתיים. סה"כ 2 אימוני משקולות + 5 אימוני אירובי. קניתי מד דופק ואני בדופק המטרה. אין לי ספק בכלל שאני בגרעון, כי בזמן מנוחה אני שורפת (ללא הפ"ג) 2000 קלוריות ובוודאות מקפידה על 1200 ומטה. לא יורדת את ה 1000. קראתי מאמר של גיל גרנות שטען שכל 10 - 7 צריך לתת לגוף זעזוע של פחמימות ולאכול יותר, כביכול להטעות את הגוף וזה מזרז את הירידה. היום אכלתי יותר. נראה מה יהיה השבוע. בכל מקרה אני צריכה דחוף יעוץ.

tushtk

New member
Ultimate Diet של ליל מקדונלד

שוב שלום, קודם כל הפעילות הכללית שלך עושה רושם מצוין. על סמך מה קבעת ששריפת הקלוריות שלך במנוחה היא 2000? ונניח שהיא אכן 2000, הגעת לגרעון קלורי של 800 קלוריות ביום. נפכיל ב-30 וקיבלנו 24000 קלוריות שאת שורפת בחודש. קילו שומן הוא כ-9000 קלוריות. קילו פחמימה או חלבון הוא כ-4000 קלוריות. הירידה שלך במשקל לא מגיעה משומן בלבד (וזה לא שאת עושה משהו לא נכון, זה פשוט בלתי אפשרי), ולכן כל הנתונים שרשמת מתאימים לקצב הירידה שלך במשקל. שוב אני אציין שממוצע של 4 ק"ג בחודש הוא מכובד מאוד. לגבי המאמר שקראת, אני מניח שהוא דיבר על ה- Ultimate Diet של ליל מקדונלד. ליל מקדונלד הוא גורו של הרבה אנשים בתחום התזונה ותזונת ספורט בפרט. אני חייב להודות שבאופן אישי אני מכיר את השיטה רק בראשי פרקים ולא קראתי את הספר שהוא כתב עליה. אין לי ספק שהשיטה יעילה, אך מסובכת מאוד לאדם הממוצע. מולי, אם אתה קורא את ההודעה הזאת, אני אשמח לדעת מה דעתך לגבי ה-Ultimate Diet. עצתי אליך היא להתמיד בתפריט מתון לאורך זמן. ירידה במשקל, בסופו של דבר, היא מתמטיקה פשוטה - להוציא יותר ממה שהגוף מכניס. לגבי ייעוץ, יש אפשרות למפגש חד פעמי בוינגייט. אני לא חושב שמקצעויות שלהם מוטלת בספק, מה גם שתזונאים שמתעסקים עם ספורטאים על בסיס יומיומי יוכלו לסייע לך הרבה יותר בהתאמת התפריט לפעילות האירובית שלך. מחיטוט זריז באתר של וינגייט הגעתי לעמוד הזה.

ננו9

New member
WOW - את פשוט יופי..

הי Elle Woods בחיי שאנ'לא מבין מדוע יש לך להיות אובדת עיצות ומיואשת? את פשוט משקיעה יותר מדי וחשוב לומר - שגם ללא צורך.... לגוף יש מנגנון מטבולי משלו, והוא מווסת את חילוף החומרים בהתאם לרמת ההכנסה הקלורית, מול רמת ההוצאה. ברגע שהגוף לא מקבל את הקצובה הקלורית היומית שהוא הורגל אליה, ובמקביל ההוצאה האנרגטית עלתה בעקבות הפעילות הגופנית - הגוף יפנה לפרק רקמות, ושומן ביניהן, כדי לייצר מהן אנרגיה. וזה בדיוק אחד מתפקידיו המרכזיים של השומן - הוא אנרגיה ברזרבה עד כאן הכל בודאי ברור לך והנה מגיע סיפור שחורג מתכני "לרדת בגדול 2" בראי האבולוציה, 2007 שנות קיום של האדם המודרני, או 5700 שנים מתקופת התנ"ך, הן כקליפת השום. נאדה. אם להאמין לסיפורי האבולוציה האדם הינו טורף הנע בלהקה וצד ומלקט במרחבי הסוואנה. המוחך שלך הורגל במשך מיליון שנים להסתמך על זמינות המזון עבור קיום צרכי הגוף. בזמן תקופת הגשמים וכשיש מזון בשפע (או מזון זמין כל ימות השנה) הגוף מעמיס על עצמו שומן, שיהווה מקור לאנרגיה לימי הבצורת היבשים בסוואנה. זוהי רזרבה של אנרגיה שתנוצל בעת יציאה לחיפוש אחר מקורות מזון ומים. 2007 שנים אחר כך (ועוד כמה שנות אור) המצב לא כל כך שונה גם אצלך בדירתך עם השפע במקרר. אבל מה למעשה עשית בחודשיים האחרונים? לקחת את הגוף שלך שהיה רגיל לקבל מנות קצובות וככל הנראה, רבות, של מזון - וביום אחת לאחר ביקור אצל דיאטנית - חתכת ממנו כמות רבה של מזון. עבור הגוף זהו סימן מצוקה. לא עצרת כאן והתחלת בפעילות גופנית. בהתחלה רק שעה ביום ואחר כך שעתיים. כל יום. שבעה ימים בשבוע. יקירתי, זה בדיוק מה שצריך לעשות כדי לעודד את הגוף לנצל את השומן שבו לצרכי אנרגיה - אבל הרבה הרבה הרבה פחות. אינני יודע על סמך נקבע לך תחום קלוריות יומיות של 1100-1200, אבל בהתאם למה שציינת כאן את צורכת, לדעתי האישית בלבד, פחות מדי קלוריות ליום - או לחילופין, צורכת אנרגיה ממקורות לא מספיק איכותיים עבור צרכי הגוף. כן, זהו פרדוקס - שצריך לעיתים לאכול יותר כדי לרזות. אבל עלייך לזכור ששומן אחרי הכל הוא רק אנרגיה ברזרבה. אם את לא מכניסה לגוף מספיק אנרגיה כדי שהוא יוכל לקיים את פעילותו, אל תצפי שהוא "יוותר" כל כך מהר על מלאי החירום שלו. פעם היית מצעידה אותו שעה ביום כדי "ללקט מזון", אחר כך זה נהיה שעתיים (עבורו פשוט מקורות המזון התרחקו במרחבים) וזה ללא יום הפוגה אחדבשבוע, שיאפשר לגוף להתרכז בתיקון רקמות פגומות, חידוש סיבי השרירים, התאוששות כללית וכו'. אז הדרישה האנרגטית עלתה, אבל ההכנסה עדיין קטנה. מה עושים? על שומן לא מוותרים..
מעבר לכך, אני מאוד בדיעה של סיגול הרגלים שיוכלו ללוות אותך שנים. זוהי "דיאטה" במובן האמיתי של המילה: סיגול הרגלי תזונה, ואם יש תוספת של פעילות גופנית אז בכלל סבבה. האם נראה לך שתוכלי להחזיק משטר של 1200 ק"ק ליום למשך שנים? האם זה נראה לך הגיוני להתעמל ולהתאמן שעתיים ביום, כל יום!!?? תראי, אין קיצורי דרך ואין פתרונות אינסטנט. אם תמשיכי בעצימות הזאת של האימונים את קרוב לודאי תסיימי אותה עם פציעה (במקצוע שלי מדובר על פרנסה) ואני חותם לך על המשכנתא עם ההצהרה הזו. לקחת גוף שלא היה מאומן ומיומן ועם סרגל מאמצים מינימלי (בניית תוכנית הדרגתית) העבדת אותו בפרך. הסיכונים כאן הן דלקות במפרקים כתוצאה מאימון-יתר, כאשר הכתף הירך והברך הן פגיעות ביותר, דלקות בשרירים ובגידים - שאחרי הכל נאלצים עם להתמודד עם עומס שהם לא רגילים לו. גיד אכילס, שרירי התאומים ושרירי הירך האחורית מאוד "שמחים" לאותת שהם קיימים בנסיבות אלו. אהה כן, אם ההנעלה לא מתאימה וישנו חוסר בגמישות של שרירי הירכיים והטוסיק, תצפי לביקורי בית של הגב התחתון..ועוד ועוד.. מה כדאי לעשות? ראשית: תזונה. תבחני שוב את הרגלי התזונה שלך, תאמצי כמה שנראים לך, ואשר יוכלו ללוות אותך לזמן ארוך, ותשדרגי את תדירות וסדר הארוחות שלך. אם את מתכוונת להמשיך בעצימות הנוכחית של הפעילות הגופנית (ואת לא) אז חובה לצרוך יותר מזון, ותקפידי גם על כמות נאותה של חלבון. שנית: פעילות גופנית. תמצאי לעצמך איזה בעל מקצוע הקרוב למקום מגורייך (הייתי ממליץ להתחיל את החיפוש פה) שיבנה לך תוכנית אימונים שמתאימה בדיוק לצרכייך. לא הייתי מסתמך רק על עצתו של מדריך הכושר התורן בג'ים שלך. לאחר שתהיה לך תוכנית אימונים מסודרת את תווכחי לדעת שקצב ההתקדמות וטיב האימונים אינם בהכרח פונקציה של זמן ומשך האימון. ככה תחסכי לגופך שחיקה מיותרת והוא מה-זה-יודה לך על כך. שלישית: צאי מהראש של חזק מדי/מהר מדי/גדול מדי..לגוף לוקח וייקח זמן לסגל לעצמו תהליכים חדשים. הסבלנות, ההמתנה וההתמדה תשתלם בע-נ-ק. אם לא - גלידה עליי!
זהו. את מסודרת. יש לך את הרצון, יש את המוטיבציה והאמונה עכשיו תוסיפי קצת ידע והרבה תזונה נבונה ו...... Go Get Them Tiger חנן

Elle Woods

New member
היי

אני בניתי לעצמי תפריט מתוך ניסיון העבר, מה אני אוהבת, מה טוב לגוף, ועם מה אני יכולה להמשיך לאורך זמן. הלכתי לדיאטנית כדי לברר למה אני יורדת לאט, היא עברה על התפריט ואמרה שאפילו כדאי להפחית טיפה את הקלוריות אבל לא לרדת מ 1000. אני לא רעבה והתפריט מספק אותי. בקשר ליורדים בגדול, זה בדיוק מה שאני מנסה לעשות אבל בבית, לבד. ברור לי שאני לא אגיע למשקלים של 5 בשבוע אבל גם 2 זה מציאותי. לא הבנתי למה התכוונת... "קצב ההתקדמות וטיב האימונים אינם בהכרח פונקציה של זמן ומשך האימון. ככה תחסכי לגופך שחיקה מיותרת והוא מה-זה-יודה לך על כך". איך קשורה איכות האימון? אני צריכה לעבוד קשה כדי לשרוף שומנים. זאת הדרך היחידה לשרוף וכולם יודעים את זה. ככל שתעבוד יותר קשה-תשרוף יותר. אין לי שום צורך במכון כושר או ליווי צמוד, לא רוצה ולא צריכה. רק רוצה ייעוץ והכוונה. ועוד דבר, אני מכירה אנשים שמתאמנים הרבה ביום והם בסדר, חוץ מזה ששעתיים ביום זה לא כ"כ הרבה....

כל הכבוד

היי, אל תשברי! כל הכבוד על ההתמדה והרצון. את תגיעי להישגים שאת מבקשת. אני גם נמצאת בתהליך דיאטה. השלתי כבר 7 ק"ג וחסר לי עוד 1 וחצי להגיע למשקל הרצוי. אני בהפסקת אימונים עקב פציעה ולצערי כבר העלתי קילו.... התאמני בזהירות ותהני מהספורט (ומכל קילו שיורד ממך
) המון בהצלחה

למעלה