יעוץ בבחירת מצלמת וידאו

Tonjin

New member
יעוץ בבחירת מצלמת וידאו

שלום, אני מחפש עיצה לפני רכישת מצלמת-וידאו, אני מחפש משהו בסביבות ה800-900$ ומעוניין בעיקר במצלמה קטנה ונוחה שתשמש אותי בעיקר לצילום וניתוח פעילויות ספורט.. אבל כמובן שאני גם מעוניין במצלמה המוצלחת ביותר בתחום המחירים הזה.... (אה כן - המצלמה תרכש בחו"ל, כנראה ביפן, נוסף לכך אין חשיבות לתאימות PAL) אני מקווה לבצע את הרכישה בימים הקרובים, אז במידה וניתן כמובן - אעריך מאד תגובה מהירה...... ככל מקרה, תודתי שלוחה מראש!

דגם ספציפי אני לא יודע להגיד לך../images/Emo16.gif

(לצערי
), אבל מה שכן- מנסיון, SONY זו חברה איכותית, אבל גם יקרה. יש עוד חברות טובות, שאני לא רוצה להכנס לשמות כדי לא להטעות בטעות. בקשר לשיטה, כל עוד אתה עובד בארץ עם מכשירי טלוויזיה, וידאו ועריכה, רוב הסיכויים שכדאי שהמצלמה תהיה בשיטת PAL. אחרת פשוט היא לא תוכל לעבוד עם הדברים בארץ (אלא אם יובאו במיוחד בשיטת NTSC). פורמט צילום- מצלמות קטנות אלה בדרך כלל ה-miniDV וה-microMV (שהמיקרו האלה קטנות מדיי אפילו, ויש להן "מקל" כזה למטה כדי להחזיק- אני אישית לא השתמשתי אף פעם במצלמה כזאת אז אני לא יכול לחוות דעה). קיים גם פורמט דיגיטל8, שהוא (אם אני לא טועה) פחות איכותי ממיני-דיוי וממיקרוMV. היתרון במצלמות דיגיטל8, הוא התמיכה של המצלמה בצפייה בקלטות VIDEO8 ו-HI8.
ניר

ושכחתי- ../images/Emo16.gif

מצלמות דיגיטל 8 הן לא קטנות כמו מיני דיוי ומיקרו MV. המצלמות בדרך כלל בגודל דומה מאוד למצלמות HI8 ו-VIDEO8. כמובן שיש להוסיף שלא כל מצלמה קטנה הופכת למיני דיוי, וצריך להסתכל על המידות בלי קשר לפורמט הצילום
. ועוד דבר- פורמט מיני דיוי ומיקרו MV הן דיגיטליות.
ניר

oferbar

New member
אני משוחד

לכיוון SONY כי זה כל מה שאני מכיר. אני משתמש במצלמה ב TRV-9 לצילום בזמן צניחה חופשית. מנסיון, SONY מייצרים דגמים טובים ועמידים גם בתנאי צילום קשים. רוב צלמי הצניחה משתמשים בדגמי ה PC שהם קטנים יותר, וכאן המגוון רחב. PC6, PC105, PC110, PC115, PC120 ועוד ועוד. חבר אמר לי שאפשר להשיג PC105 נדמה לי בפחות מ 1000$ בטייואן. בכל אופן, אני ממליץ לרכוש גם בטריה גדולה יותר יחד עם המצלמה כי הבטריה שמגיעה בקופסה נגמרת אחרי זמן קצר בעיקר אם אתה מצלם עם מסך LCD פתוח. אם אתה מעוניין בעיקר בצילום ספורט אז אתה רוצה שליטה ידנית על פרמטרים שונים של הצילום כגון מהירות צמצם, תאורה, אור רקע לבן, steadyshot, ועוד.

Tonjin

New member
תודה רבה, נראה שאני בהחלט בכיוון של

SONY וכאן יש לי שאלה, את הPC120 ניתן להשיג ביפן בסביבות ה1000$ רק שהם טוענים שזו המצלמה היחידה (מאלו שהוזכרו למעלה) שלא קיימת לה גרסא אנגלית - איכשהו זה לא נראה לי מדוייק.... במידה ואכן יש לה גרסא אנגלית, מה אתה חושב?

oferbar

New member
בטח שיש לה

וגם גרסה אירופאית PC120E שזה כמובן PAL. בדיוק בדקתי מחיר שלה באתר http://www.bhphotovideo.com שזה חנות של הדוסים בניו-יורק (אחלה חנות דרך אגב) הם רוצים 1350$ עליה. וגם מצאתי מישהו בארץ דרך האינטרנט שקיבל דגם כזה מארה"ב וזה גם המחיר שהוא רוצה למכור. בכל אופן, תבדוק טוב טוב לפני שאתה קונה מיפן, כי במצלמות האלה כל ההפעלה זה דרך תפריטי מסך, ואם אתה לא כל-כך שולט ביפנית אז יש לך בעיה קלה...

למעלה