יעוץ בבקשה

יעוץ בבקשה

אני רוצה להכין את העוגה הזאת של נטלי לוין

השאלה לי אני רוצה להכין אותה בתבנית עם חור באמצע האם היא תתאים ?? ואם אני רוצה להכפיל אותה אני צריכה עזרה

אם מישהי יכולה להכפיל לי את המצרכים .... תודה

עוגת שוקולד, קפה ואגוזים | תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
4 ביצים
200 גרם סוכר
קורט מלח
1 כפית קפה נמס
150 גרם אגוזים טחונים
2 כפות קקאו
1 כפית אבקת אפייה

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

לקישוט:
אגוזי לוז קלויים, חצויים

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-160 מעלות.
2.קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים את החמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
3.בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר, מלח, קפה נמס וקינמון במשך כ-6-7 דקות במהירות גבוהה או עד שמתקבל קציפה אוורירית ותפוחה מאוד.
4.מקפלים את קציפת הביצים לתוך תערובת השוקולד המומס כמעט עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5.מוסיפים אגוזים טחונים, קקאו ואבקת אפייה וממשיכים לקפל בעדינות רק עד שהתערובת אחידה.
6.מעבירים את תערובת העוגה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-35-45 או עד שהעוגה תופחת, מתייצבת וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
7.מצננים לחלוטין לפני הציפוי והקישוט.
8.ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה קטנה.
9.בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה. יוצקים את השמנת החמה על גבי השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
10.מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על גבי צלחת הגשה.
11.מצפים את העוגה בגנאש ומקשטים באגוזים חצויים.
12.מגישים בטמפרטורת החדר.
 

bali

New member
מנהל
תשובות

לדעתי אין בעיה לאפות את העוגה בתבנית עם חור, אבל לפעמים היא יותר עמוקה מתבנית רגילה, כך שזמן האפייה יכול להתארך.

לגבי הכפלת כמויות, פשוט פי שתיים מהכל-

400 גרם שוקולד מריר
300 גרם חמאה
8 ביצים
400 גרם סוכר
1/4 כפית מלח
2 כפיות קפה נמס
300 גרם אגוזים טחונים
4 כפות קקאו
2 כפיות אבקת אפייה (שקיק שלם)

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה (כמעט מיכל שלם)


בהצלחה
 
למעלה