יעוץ בנושא אימון אישי

יעוץ בנושא אימון אישי

אני אתחיל מדוגמה שתמחיש באופן בולט את הדילמה שלי. יש לי מתאמנת שביקשה את עזרתי בניהול הבית ובעיקר בעיצוב. אייך לסדר מה. אייך להגיע לפינת משפחה מתוך הקיים. מתאמנת זו פנתה לאדריכלית בקיסריה מה שבטוח לא היה זול וקיבלה תוכניות לביצוע השינויים והשיפוץ הכללי עליהם ביקשה המתאמנת את חוות דעתי. לאחר שמצאתי כי התוכניות מאד יפות אך אין מאחוריהם חשיבה פרקטית הגיונית, נתתי ללקוחה מספר רעיונות שהוזילו את העלויות בעשורת אלפי שקלים ואני מדברת על לפחות 50.000 שח'. במשך כמה שעות שהיינו ביחד מדדנו ונתתי לה רעיונות שמאד מצאו חן בעיניה והיא כבר הודיע לי שרק ברעיון אחד היא חסכה 5000 שח' לפחות. אבל ופה בא ה-אבל , מאד יקר לה לקחת את האימון האישי. ואני שואלת את עצמי מה חסר לי בהעברת היתרונות והחיסכון המשמעותי? וכיצד אני יכולה לגרום למתאמנים להבין את ערך האימון שלי. אולי אני נותת יותר מידי, אולי צריך להסכים מראש על תוכנית ועלות האימון? אני ממש מתוסכלת ולא מצליחה להבין מה אני עושה לא נכון. אגב משך הנסיעה למתאמנת זאת לקח לי שעתיים וצי לכל כיוון היא גרה בנגב לאחר בקשה חוזרת שלה הסכמתי לנסוע אליה ולא גביתי את עלות וזמן הנסיעה. זה פשוט כל כך מטריד אותי להבין איפה אני טועה? תודה לכל תגובה ויקטוריה דגן

ליפט

New member
ויקטוריה יקרה

קשה להבין מהפרטים שהצגת את מהלך האימוןוהגדרתו. לא ברורה לי המטרה של האימון. אני יכולה להניח כל מיני הנחות אך מן הסתם אין זה רלוונטי. אני מרגישה שיש כאן 2 סוגיות מרכזיות כאן היא הגדרתך המקצועית ויחסייך עם כסף. אין ספק שאשה שמשלמת ממיטב כספה לאדריכלית ומתייעצת איתך בנוגע לעיצוב בעלויות של עשרות אלפי שקלים אינה אישה עם בעיה כספית. הבעיה היא באופן בו היא מעריכה את חשיבות האימון לגביה. וכאן אני חוזרת להגדרת המטרה. עד כמה מטרת האימון הוגדרה איתה וחשובה לה. עושה רושם מהכתוב שהיא שכרה אותך על תקן נחמיה שטרסלר ("...ושלא יעבדו עליכם"). העובדה שאת זו שנוסעת אליה ולא הוספת עלויות נסיעה מטרידה לא פחות. ממנה לא נדרשת שום השקעה ויותר מכך, לא הגדרת עם עצמך את ערכך המקצועי וגבולות כמובן. זה יכול לנבוע מחוסר בטחון טבעי של מתחילים, הצורך הנואש בלקוחות ואולי משהו בסיסי יותר. האם את מאמינה בערכך ובערך שאת מוסיפה לחיי בני אדם כמאמנת?האם את מאמינה בעצמך? הייתי גם בודקת את היחסים שלך עם כסף. עושה רושם שאת מצפה להכרת תודה מצידה על השקעתך ומכאן את חשה כפיות טובה מצידה על האופן בו היא מתנהלת מולך. זו היתה בחירה שלך מתוך הצרכים שלך ואין טעם להעביר אחריות. אני לא רואה את תפקיד המאמן כמי שאמור לרצות את המאומן בכל מחיר. עלו פה בפורום כמה דיונים בנוגע לתפקיד המאמן. אתרי אותם, הם יכולים לעזור. אני רוצה לשתף אותך ולספר לך שאני מאמנת בתחום מאוד ספציפי ובשוק מאוד תחרותי, לאחר שאני מציגה את הגישה שעליה מבוססת התוכנית שלי ומביאה את הלקוחה להבין שאני האופציה הכי הגיונית בשבילה, גם אז יהיו אלה שכשנגיע לכסף יגידו שזה יקר. כל מה שאני אומרת, בלי למצמץ זה "יקר או זול זה ענין יחסי ותלוי רק בדבר אחד - ערך המוצר/שרות עבורך" אם היא הבינה שיש לזה ערך (בתלות להגדרת המטרה כמובן) היא בפנים,ואם לא אז טוב שכך. אני חושבת שיש לך על מה לעבוד ומנסיון זה לא בשמים, גם אני הייתי במקום דומה. שיהיה בהצלחה, ויקטוריה (שם מקסים).

גבולות

שלום ויקטוריה, רק ממה שכתבת ומתוך התמונה שנפרשה - אני חשה שהחוליה החלשה שאותה יש לחזק היא חוליית הגבולות. למרות הצורך שלנו להוכיח (לנו ולאחרים) את המקצועיות שלנו כמו גם את התועלת שיש הן באימון ובאופן ספציפי - באימון שלנו חשוב להגדיר גבולות מקצועיים ועסקיים ביחסים בינך לבין הלקוח. - להתחיל לעבוד רק אחרי יצירת חוזה (כתוב או מוסכם בע"פ) שיגדיר עלויות, הוצאות, תחומי פעילות וכו'. - כל הפעילות לפני כן קשורה להיכרות בלבד (שלך איתה, שלה איתך ושלה את האימון) אך לא מעבר ובוודאי לא כבר בתוך הנושא האימוני. - לקבוע בינך לבינך לאן את נוסעת ולאן לא. מהם הגבולות הגאוגרפיים של מרחב העבודה שלך. - ליצור טיזינג, סקרנות, רעב ראשוני אך לא מעבר לזה, כל עוד לא הוחלט והוסכם על אימון (כולל שכר וכו') - לתת לה חומר למחשבה ולא פתרונות (בוודאי לא לפני שהחלטתם על קיום אימון מסודר). באופן שבו התנהלת - דומה שהצורך שלך היה יותר גדול משלה (את נוסעת - היא לא... את נותנת פתרונות והיא לא מוכנה לשלם...) ובמקום שבו הצורך של המאמן גדול מהצורך של המתאמן לא מתקיים אימון בדרך כלל ואנחנו מרגישים שאובים. גבולות. זו המשמעות. אני מזמינה אותך לשבת ולרשום לעצמך את אופי העבודה כפי שאת רוצה לתת את גבולות ה"עושה - לא עושה" שלך עלות שעה. עלות נסיעה. מרחב עבודה. לכתוב. למסגר ולשנן. והעיקר - לאמץ את העקרונות שכתבת לעצמך כחוט השדרה של אופי עבודתך. בהצלחה ענת

שלום ויקטוריה

מתוך דבריך מצטייר לי שהשרות שאת נותנת הוא סוג של אימון (כך את מגדירה את עצמך) וייעוץ משולב (מתוך הסיפור מצטייר לי ייעוץ) את אומרת שהמתאמנת (ולא ברור אם זו פוטנצילית או הסכם סגור) בקשה ממך את עזרתך בניהול הבית ובעיקר בעיצוב, מההמשך נראה היה שמעניין אותה לקבל את חוות דעתך וטיפים לגבי תוכנית עיצוב שכבר הייתה לה, ובכן, אלא אם חסרים עוד פרטים לסיפור נראה שמה שהיא רצתה היא קיבלה כבר וכנראה ללא תשלום, אם ככה למה את חושבת שהיא תרצה להמשיך? כמו תמיד אנחנו יודעים כבר את התשובות את אומרת "כיצד אני יכולה לגרום למתאמנים להבין את ערך האימון שלי. אולי אני נותת יותר מידי" חוק בסיסי בכלכלה אם יש יותר מדי הערך יורד. נתינה זה ערך חשוב אך חשוב לא פחות לדעת לזהות את אותם אלה המנצלים נתינה והופכים אותה לשאיבה, זה כבר לא אותו דבר, בנתינה את מרגישה מועצמת, מלאת אנרגיה בשאיבה את נותרת מוטרדת ותוהה איפה טעית. לעיתים כשאנחנו לא בטוחים בערך של מה שיש לנו לתת, בין אם שרות או אפילו בניסיון להסביר משהו לאחר אנו מכבירים מילים או לחילופין נותנים הרבה ממה שיש לנו לתת כאילו הכמות תכסה על בעיית איכות (שאולי כלל לא קיימת) אני יכול להבטיח לך שאותה מתאמנת הייתה מעריכה טיפ אחד שהיה חוסך לה 5000 שח ואמירה שיש לך עוד הרבה כאלה מאשר הרבה טיפים שחסכו לה 50000 אין לי סיבה לחשוב שהיא אישה רעה או נצלנית באופן חריג, פשוט כשיש הרבה הערך יורד. אגב ביקרתי באתר שלך והרעיון שלך פשוט מקסים אין לי ספק שיש ערך לשרות שאת נותנת ולו בגלל זה, תני פחות בחינם. אם עסק אז עסק, התנדבות במקום אחר. לקחתי מהאתר צ'יציצורי ועוגת מייפל

חוזה באימון

ויקטוריה שלום, מקריאת דברייך אני חשה אצלך תסכול רב מעבודתך לפחות עם חלק מהמתאמנים.אני מצטרפת לקודמותיי שהגיבו להודעתך ,וחושבת שתוכלי לשנות את הווית האימון עבורך, ולא להרגיש מנוצלת עם יהיה ברשותך חוזה המבהיר באופן ברור את תנאי עבודתך,מהם הגבולות,מהו התעריף וכו'. אם את זקוקה למקור כיצד לנסח חוזה כדאי לך לעיין בספר CO- Active Coaching מאת Laura Whitworth ,Henry Kimsey-House,Phil Sandahal .את מציינת אתגר שאת מציבה לעצמך והוא להבהיר למתאמנים שלך מהו הערך של האימון שאת נותנת.נראה לי שייתכן שזו הזדמנות לבדוק את עצמך כיצד את משווקת את רעיון האימון.כדאי לשקול להציג את האימון לפני קולגה שלך,או קהל אחר ולבדוק עימם כיצד מקבל הקהל את אמירותייך,האם את נהירה,האם ניתן להבין מהו אימון,ומה היתרון שלך באימון על פני אחרים. בהצלחה, דורית קיי מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com

tlingit

New member
ברוכה הבאה ויקטוריה דגן ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
אני מקווה שהתשובות שכבר קיבלת מחברי הפורום סייעו לך והאירו זויות נוספות לנושא שמטריד אותך, בדרך לגדילה וצמיחה אישית ועסקית שלך. את כמובן מוזמנת להמשיך ולשאול עוד אם תרצי אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
לקרא קצת לאחור בדפי הפורום ולהכיר את חברי הפורום ונושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

קודם כל המון תודה לכל המשיבים

נתתם לי המון חומר למחשבה יתכן שהבעיה היא בקושי שלי בהגדרה מסודרת ונכונה לתהליך האימון. התחום בו אני עוסקת חדש לגמרי ואני אצטרך לתת את הדעת למינונים, ולדרך. אני פחות מתחברת לחוזה באימון אישי, חשבתי שיש לי מספיק מה לתת בכדי לגרום למתאמנים לראות את היתרון שבאימון. כעת אני כנראה אצטרך לשקול אופצייה זו בכובד ראש שוב המון תודה

Rוני

New member
כל מפגש עם אנשים הוא סוג של משא

ומתן בוודאי עם לקוחות לכל צד יש ציפיות שנובעות מהידע שלו וההבנה שלו את התחום או את מה שהיה רוצה לקבל מהתחום. לכן חוזה (כתוב וחתום) הוא חיוני זה לא חייב להיות חוזה אצל עורך דין אבל זו צריכה להיות הצעת מחיר (כתובה) בה מוגדרות כל המסגרות ומה את מתחייבת לעשות ומה הלקוח מתחייב לעשות. ואם לא נוח לך ממש הצעת מחיר הרי תאור תכולת העבודה, מבנה המפגש ומה הדרישות מהלקוח (למה אני נזכרת ב"תרקידי אותי"?) הן חיוניות. וכמו בכל דבר קודם לשווק את עצמך והשיווק העצמי הוא רק טעימה ויצירת עניין אצל האחר את הסחורה עצמה תספקי לאחר שהסכמתם ביניכם על עבודה. שיהיה בהצלחה.

למעלה