יעוץ בנושא משכנתא

Arie1980

New member
יעוץ בנושא משכנתא

שלום חברים,
זוג עם שני ילדים
הכנסה משותפת של 17,500 ש"ח נטו
הון עצמי 1,480,000 ש"ח
מעוניין לרכוש דירה בשווי 2,330,000 (הכל כבר בפנים, כולל מס רכישה, תיווך וכו)
אצטרך משכנתא של 850,000 עד 880,000 ש"ח
אוהב ודאות. לא אוהב סיכונים . מעוניין בקל"צ + פריים . לא משתנה . לא צמוד .
המטרה היא להחזיר בכל חודש כ- 4,200 ש"ח ולא לגלוש הרבה מעבר .
האם אני יכול לדעתכם להגשים את המטרה הזו ? אני מבין שאאלץ לקחת את ההלוואה לטווח של הרבה שנים, ולשלם לבנק יותר כסף בסיכומו של דבר, אבל אני מעדיף לחיות עם זה מאשר לשלם כל חודש 5,000 ש"ח ויותר. החלטה מודעת .
שתי קרנות השתלמות מגולמות כבר בהון העצמי שציינתי למעלה . בעוד 6 שנים יהיו עוד 130,000 ש"ח שאוכל להכניס .
מה דעת המומחים ? האם אוכל לעמוד במטרה ?
תודה רבה רבה מראש על הזמן והסבלנות .

johndeere2

New member
אין ספק שזה יהיה קצת יקר, אבל אפשרי, בלי המון תנודות

תוכל לקחת שליש פריים ל 30 שנה והשאר בקלץ למספר שנים שיתאים לך להחזר החודשי סביב ה 20 עד 23 שנים.
כאשר תשתחרר לך הקרן השתלמות תחליט לאיזה מסלול כדאי לך להכניס את הכסף בהתאם לגובה ריבית הפריים באותה תקופה.
&nbsp
בחישוב על רגל אחת יוצא שעל כל שקל של הלוואה תשלם כ 1.4-1.5 שקלים החזר (תלוי בשתנות הפריים) וזה לא כולל את הכנסת הקרן השתלמות פנימה. אז אם אכן תכניס ותקצר את השנים (לא תוריד את ההחזר) אז זה יצא פחות.

Arie1980

New member
חלוקה לשני מסלולים

תודה על התגובה . היא הרגיעה אותי באופן יחסי ואני סבור שאני בכיוון הנכון . וכן , אני מבין שאשלם סביבות 1.4 על כל שקל.
האם לדעתכם תהיה בעיה לקבל שני מסלולים במסגרת המטרה שלי , כלומר פריים+קל"צ בלבד , ועדיין להישאר עם ריביות שפויות שיאפשרו לי להגיע לתוצאה של כ- 4200 ש"ח לחודש ? או שצפוי לי מאבק...?
כל הצעה או המלצה נבונה יתקבלו בברכה.
תודה !

דן226

New member
2 נקודות למחשבה

נקודה 1. גם אנחנו לא זוג "הרפתקן" בענייני כספים יחד עם זאת הגענו למסקנה שכדאי יהיה להקצות סכום קטן יחסית, אפילו רק 100א' שח למסלול נוסף. ואם המסלול הזה לא יצדיק את עצמו עם הזמן, יהיה זה המסלול הראשון ש"יחוסל"
נקודה 2. וזה מגיע מתוך עבודה שלי עם משפחות על תקציביהם , ממש לא מומלץ לפתוח את כל קרנות ההשתלמות, גם אם זה למטרה חשובה כזו... רצוי, אם אפשר, לקחת מסלולי משכנתר מבלי לבנות על ק"הש כמקור כיסוי אלא לשמור אותה כרשת בטחון לכל צרה שעלולה לנחות יום בהיר אחד..

למעלה