אין הבדל באיכות בין SP ל- LP, התוצאה בעקרון אמורה להיות זהה. אז מה ההבדל? מהירות סיבוב הקלטת. לכן, אם אתה חושש מאיבוד פריימים, או צריך להעביר את הקלטת למצלמה אחרת, תבחר תמיד ב- SP.
SP הוא בעצם פורמט רגיל, כלומר מקליט במהירות רגילה. LP הוא פורמט שמקליט במהירות כפולה. למשל יש קלטת של שעה אז בSP זה שעה ובLP זה שעתיים. למשל במיני דיסק יש גם LP 4 שזה בעצם פי 4, 80 דקות דיסק אז 320 דקות. זה מוריד את האיכות אבל במוזיקה פחות שומעים אבל בוידאו יש רק LP ולא כפול 4 כי זה ממש איכות רעה. אני חושב שתמיד כדי להקליט בSP כי זה איכות הרבה יותר טובה אני ראיתי את האיכות של LP ויש עם זה הרבה בעיות, ואז זה יכול לגרום לך בעיות עם אתה מצלם כל מיני דברים ופתאום יש לך קפיצות בוידאו זה ממש לא נעים. וגם לא נורא עם עוד קלטת תלך במקום להוריד את האיכות. וגם תמיד כדי לצלם על קלטות חדשות זה הכי טוב, כי גם עם זה יכול להיות בעיות.
הבלאי של הקלטות האלה קטן יותר מזה של קלטות VHS/SVHS למשל, ובהנחה שהקלטות האלה עולות בכלל לא מעט זו נראית לי אופציה סבירה. כמובן שבשלב מסוים האיכות מתחילה להתערער, אבל כמה פעמים של הקלטה חוזרת זה סביר לדעתי.
כאשר מקליטים בLP4 במינידיסק, ירידת האיכות משמעותית ומורגשת! אולי היא פחות מורגשת באוזניות לא איכותיות, אבל אם תקליט למינידיסק ב-LP4, ואז תשמיע ממנו במערכת סטריאו סבירה, אתה תשמע את האיכות הירודה במלוא עצמתה.
אם אני מחבר את המיני דיסק שלי למערכת אז אני שומע הבדלים משמעותיים, אבל אם אני שומעה באוזניות אז זה לא כזה הבדל שזה מפריע לי....כלומר אני מזהה שזה לא אותה איכות אבל בכל זאת זה לא מפריע לי כל כך.