יעוץ בעניין צמחונות

erezorez

New member
יעוץ בעניין צמחונות

שלום לכולם. אשמח לקבל יעוץ ממי שעבר תהליך דומה לשלי. הייתי צמחוני במשך 15 ולקראת השנתיים האחרונות התחלתי לשים לב שאני תמיד עייף ותמיד מרגיש חלש. התייעצתי עם מספר צמחונים לשעבר שסיפרו לי שהם גם סבלו מתופעות דומות וכאשר הם חזרו לאכול בשר הם חזרו להרגיש חזקים. לאחר שהתחלתי לסבול מסחרחורות החלטתי לבדוק האם יש קשר בין השניים וחזרתי לתקופה לאכול בשר. הסחרחורות נעלמו. לאחר מכן החלטתי שוב להיות צמחוני והסחרחורות חזרו. לסיכום מצאתי שאצלי יש קשר ישיר בין השניים. יחד עם זאת אני מניח שישנם תחליפי בשר שפשוט לא הקפדתי עליהם בזמן הצמחונות. אשמח לשמוע ממישהו שסבל מתופעה דומה אבל מצא את התחליפים הנכונים. אוסיף ואציין שבבדיקות דם שערכתי לאורך כל תקופת הצמחונות התוצאות תמיד היו טובות ללא מחסור בB12 ודומיו. תודה.

בדיקות דם

אומנם אתה מציין שהבדיקות דם תקינות, אך, האם מישהו ראה אותם? פיענוח בדיקות דם מצריך חשיבה מסויימות וצריך לעשות עיבוד נתונים קטן, מה שכן מאוד יכול להיות כי עברת לתזונה צמחונית אך באמת לא הקפדת על מרכיבים מסויימים בתפריט. בנוסף לעיתים ישנו מחסור בבי 12 שאינו נראה בבדיקות הדם (כלומר ערכים תקינים) אך עדיין יש סימפטומים של חוסר, זו כמובן השערה ולא מעיד כי זהו מצבך. יש לבדוק ברזל, פריטין, בי 12, חומצה פולית ישנם כיוונים נוספים שעולים לי אך חוששני כי זה קצת כבד מידי לפורום.. תעדכן, ואגב אם לא איכפת לך לחלוק, צרף את בדיקות הדם שלך אנסה לעזור לך. בריאות שירי

שירי שלום,

בהמשך להודעתי מטה בנושא המשותף לארז... בבדיקות הדם שאני ביצעתי התגלה מחסור בברזל ובפריטין. (ערכים נמוכים מאוד, יש לציין) לקחתי כדורי ברזל מזה ארבעה חודשים תו"כ חזרה לאכילת בשר והברזל כיום בערכי הנורמה. לכן חזרתי לתזונה צמחית. אני פוחדת מאוד שהברזל ירד שוב, ולא רוצה להתבסס רק על כדורים אלא להתבסס על תזונה נכונה. האם זו בעיה אצל כל הצמחונים או שיש יוצאי דופן, ומה צריך לשלב בתזונה באופן יומיומי ע"מ לשמור על המצב? תודה רבה על ההתייחסות...

ברזל

אם המצב עכשיו בנורמה זה כבר מעודד. כדיי לגרום לעליה ברמת הברזל בגוף צריך לחשוב מ 2 כיוונים עיקריים: כיוון אחד זה מזון שמכניס ברזל (סלק, עדשים, קינואה, פיסטוקים, מולסה, רימונים, פטרוזליה, כרוב, תאנים ועוד...) והכיוון השני ספיגה, כלומר לא מספיק שהכנסנו ברזל צריך לגרום לספיגתו, מה מפריע לספיגה? אלכוהול, קפא, משקאות המיכלים קפאין, סיגריות, סטרס, ליקוי במערכת העיכול ועוד... מה גורם לספיגה טובה? שילוב של מזונות המכילים ויטמין C בסמוך למזונות המכילים ברזל (תותים, גמבה, קיווי ועוד..). מקווה שקיבלת מושג. אם יש עוד שאלות עדכיניני בריאות שירי

קפא= קפה

עישיתי מיקס בין המילה קפה לקפאין

כנראה שזה הקפה...

מה שכן, ירדתי במינון לכוס אחת של הפוך ביום. מקווה שזה יעזור, תודה רבה!

זו הייתה הבעיה שלי בכל פעם...

ניסיתי פעמיים לעבור לתזונה צמחית, וחלו עליי כל התופעות שאתה מתאר. כרגע שוב, אני ללא אכילת בשר מזה כחודש, ועדיין לא מרגישה את הסחרחורת הרגילה. דבר נכון שציינת הוא חוסר ההקפדה על תחליפי הבשר/ חלבונים. לדעתי זו הייתה הבעיה שלי בכל פעם... כרגע בניסיוני השלישי לנהל אורח חיים ללא בשר, אני דואגת לאכול חלבון מלא (טופו, קטניות, ביצים וכו'...) ולשלב אגוזי מלך בתזונה. מקווה שזה יעזור, אך אם לא, אחזור להקשיב לגוף ולצרוך בשר לצערי.:-\ בהזדמנות זו, מצטרפת לבקשתך להמלצות/איך למנוע את החולשה...

hal767

New member
מאחר ואינני מכירך אני משיב בכלליות

גם צמחונות יש לבצע נכון. תזונה צמחונית גרועה אינה מביאה את יתרונות הצמחונות. צמחונים לא אוכלים בעלי חיים, וזה יתרון, אך מאד חשוב גם מה כן אוכלים ואיך אוכלים. אינני חושב שבשר הוא מזון מתאים לאדם, וכשאני בוחן את האוכלוסיה הרגילה האוכלת כל אני לא רואה שהיא נהנת מעודף בריאות בלשון המעטה. תת תזונה ומחלות נפוצים בקרב אוכלוסיה זאת. בהנחה שבעייתך היא תזונתית אני ממליץ לפתור אותה באמצעות תזונה צמחונית נכונה המותאמת לך. כמובן שיש לבדוק רלוונטיות של גורמים נוספים לבעיה. לצורך כך יש לעבוד עם מטפל טוב.

למעלה