יעוץ גנטי

יעוץ גנטי

טוב. אתמול הייתי ביעוץ גנטי. כמובן שהוא המליץ לנו לעשות בדיקת מי שפיר, וכמובן שאני לא הסכמתי. בנוסף לכך, הוא המליץ לעשות עוד אולטרא סאונד כדי לבדוק, מה שלום הרגל, והאם הרגל השניה לא "הצטרפה לקלאב פוט". בנוסף לכך, הוא אמר לי את כל הסיכונים למומים אפשריים, אבל הדגיש שהסיכוי למומ הוא קטן יחסית. בקיצור, הבנתי "אין מה לדאוג" וגם אמרתי לו את זה. הוא השיב ואמר שהוא לא אומר את זה, אך שמח שאני הבנתי את זה כך. אולי אני אופטימית מידי, אבל עדיף ככה. אילנה.

אילנה

זה "כיסוי התחת" של הרופאים. הוא חייב להגיד לך שהוא לא אומר שאין מה לדאוג, כי אחר כך, אם חלילה תיכנסי לסטטיסטיקה לא טובה, שלא תבואי בטענות ובתביעות. אני מציעה לך לא לדאוג. מי שפיר גם אני לא עשיתי אבל די פחדתי מזה שלא עשיתי. עדיין, זה היה היריון מאוד יקר ולקח לי המון זמן להיכנס להיריון ופחדתי מסיכון של הפלה בעיקבות מי השפיר אז וויתרתי עם המון פחדים. לעומת זאת, אכן עשינו אולי 4 אולטראסאונדים ממוקדים על הרגליים כדי לבדוק שאין הצטרפות לרגל השנייה וגם כדי לבדוק את כל המפרקים בגוף ובעמוד השדרה לראות שאין מומים נוספים במפרקים. בכל מקרה, תמשיכי להיות אופטימית אבל תעשי את הבדיקות שאומרים, בעיקר את האולטרא סאונד הממוקד.

יעל הזכירה לי שכדאי לשלול

"ספינה ביפידה", סגירה של עמוד השדרה- מוביל לשיתוק. נראה לי שאפשרי באולטראסאונד, אבל אני כבר לא זוכרת. לי אמרו שזה בסדר כבר באולטראסאונד הראשון בשבוע 20 (גם היה האולטראסאונד האחרון).

שמחה לקרא. ../images/Emo24.gif

אם החלטת לא לעשות מי שפיר אז אין "אופטימית מידי". מה שיהיה יהיה ולך נותר רק להיות אופטימית. אם הוא המליץ לעשות מי שפיר כי ממליצים באופו גורף ולא כי יש משהו באולטראסאונד, אז סבבה. ק"פ זה באמת לא נורא, תקראי על הנושא, בנחת ותראי איזה טיפול יהיה לכם טוב ביותר.

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

שמחה לקרוא שהצטרפת אלינו
לגבי השאלה שלך מההודעה הראשונה - אכן לפעמים רואים מנח של ק"פ והוא נעלם במשך ההריון. כי זה לא היה ק"פ אמיתי אלא תנוחה ברחם. אבל לרוב זה לא קורה לכן חבל לבנות על זה. מעבר לכך-אני עשיתי מי שפיר. למעשה קבעתי תור עוד לפני שגילו את הק"פ (העדפה אישית שלי) אבל על אחת כמה וכמה עם ק"פ. אבל זאת החלטה שלך כי הסיכון אכן קטן יחסית אם כי קיים וצריכים להיות מודעים לו. ואציג את עצמי - אני אמא לתותוש בן השנה ו-4 חודשים. תותוש רץ כמו כל ילד מפותח יפה בגילו ואי אפשר לראות עליו שום סימן שהוא "שונה". הוא גם התפתח מוקדם יחסית לגילו כך שכל תהליך הטיפול בגבסים ונעלים לא עיכב אותו. התיקון כרגע מושלם ואנחנו מאוד מקווים שככה זה ישמר

למעלה