יעוץ זכויות יוצרים באינטרנט

Asafiz30

New member
יעוץ זכויות יוצרים באינטרנט

שלום רב לכולם .
ברצוני להתייעץ בנושא מסויים :

הסיפור בקצרה:
ישנו אתר (בלוג פורום קהילתי) אשר נתן במה לבחור X לכתוב מאמרים מקצועיים בנושא מקצועי מסויים
הבחור כתב מאמרים ( ללא תשלום או חוזה/הסכם) מרצונו החופשי במטרה לקדם את אותו התחום המקצועי
במאמרים מוזכר למעלה שמו של הכותב (X)
כמו כן מוזכר באתר כי כל המאמרים באתר הם "קניינו של הפורום" ומוגן מפני זכויות יוצרים אין לעשות שימוש במידע לרבות להעתיק את המידע
לאתרים אחרים .

השאלה שלי :

האם אותו בחור X מעוניין לפרסם את המאמרים באתר פורום אחר / חדש , האם הוא או הפורום החדש צריכים אישור
מאותו פורום וותיק שהמאמרים מפורסמים היום אישור לפרסום ?
האם בעצם אותו בחור X בעל זכויות המאמר (כי בעצם הוא רשם אותם?) או אותו אתר שפירסם את המאמרים ?

תודה מראש .

זכויות יוצרים באינטרנט

הקדמה:
הניסוח באתר המדוכר נראה קלוקל ונעשה על ידי גורם שאין לו מושג בדיני זכויות יוצרים.
מאמר מקצועי ברוב המקרים מוגן בזכויות יוצרים, אולם ישנם מקרים שהוא לא מוגן. אל תבקש ממני להגדיר מתי כן ומתי לא, כי השופט ניל הנדל (שופט בית המשפט העליון היום) כשהיה שופט מחוזי כתב באחד מפסקי הדין "שחוש המשפטן קובע".

עכשיו תרשה לי להציג לך מקרה דמיוני. נניח שאני בעל אתר ואתה כותב מאמרים לאתר בהתנדבות. אני כותב באתר שכל הכספים שיש בחשבונות הבנקים של כותבי המאמרים שייכים לפורום. נראה לך שיש לכך תוקף?
ובכן, זאת היתה שאלה רטורית. זכות היוצרים היא זכות קניינית של היוצר הראשון וצד שלישי לא יכול לנכס אותה באמצעות אקט של הכרזה בכתב. כלומר, לא מספיק שאני כותב ומפרסם שהכסף שאצלך בבנק הוא שלי.
זכות יוצרים היא סוג של בעלות ובעלות עוברת במכר, במתנה, בהורשה, לפעמים בויתור, וצריך להיות מסמך בכתב על המכירה/מתנה/הורשה. מסמך שנעשה על ידי המוכר, נותן, מוריש, מוותר, לא על ידי הקונה, המקבל, היורש.
או הסכם בכתב (שחתום על ידי שניהם) או מסמך אחר (לא יכול להיכנס כאן לדקויות).
חוץ מזה, מאמר לא יכול להיות קניינו של שום פורום, כי לפורום אין אישיות משפטית ולכן, לא יכול להיות בעלים של רכוש.
אז "כל המאמרים הם קניינו של הפורום" זו רק אזהרה לכל היותר שוללת תום לב של מפר, לא הוכחת זכות יוצרים.

יחד עם זאת, יכול בהחלט להיות שמר X התחייב בחוזה לתת רשיון בלעדי לפרסום בפורום הראשון, או אפילו כרת הסכם בכתב בו הוא מוכר או נותן במתנה את זכויות היוצרים שלו, לכן מוצע לערוך בירור יסודי אם מר X וגם מתוך זהירות, לברר אם בעלי הפורום הראשון, האם יש להם מסמך בכתב, המוכיח קבלתאו רכישת זכות יוצרים, או רשיון בלעדי לפרסום באינטרנט. אם לא מסתדרים, מומלץ מאד לפנות לעו"ד בעל ניסיון בתחום, ליעוץ.

Asafiz30

New member
תודה על תשובתך

תודה רבה מר עו~ד דורון זיסו !
על התשובה המנומקת .
ד.א כמובן שנושא עם מר X נבדק מכל הכיוונים אין שום חוזה .

תודה !

למעלה