יעוץ לבני בן 5.5

יעוץ לבני בן 5.5

שלום רב !
ברצוני לשאלו לגבי מקרה שקרה לי עם בני הוא בן 5.5 ומשחק עם בנה של חברתי שיותר קטן ממנו פעם אחת מתוך משחק הילד שלי הוריד לילד הקטן ממנו את המכנסיים והכה אותו בטוסיק ושרט אותו ממש כמעט עד בפנים בתוך הטוסיק עמוק לאחר המקרה הסברתי לבני שזה אסור שהטוסיק זה אינטימי שאסור לגעת לאחרים ואסור שאחרים יגעו בך שאלתי אותו אם מישהו עשה לו את זה גם וטען שלא מאז עברו חודשיים המקרה לא חזר על עצו עד להיום ששוב שרט את אותו הילד בטוסיק
יש לציין שזה פעם שניה שקורה ותמיד עם אותו ילד ולא היה מקרה דומה עם ילדים אחרים
מה את/ה מציעים לי לעשות? איך אפשר לטפל בנושא? לדעדכם בני זקוק לשיחותעם בעל מיקצוע ? יכול להיות שזה מעיד על הטרדה מינית שהוא עובר? או שזה סתם משחק של ילדים והוא לא מבין עד כמה זה חמור ....

תודה על תשובתכם מירב

גרא.

New member
מירב שוהם כהן,התנהגות שנעשתה תוך כדי משחק,

שאינה חוזרת על עצמה,אינה יכולה ללמד על הטרדה מינית.שכן הטרדה מינית באה לידי ביטוי גם
בציורים של ילד,גם בשינויים בהתנהגות,רגרסיה בהתנהגות.וזה לא מתרחש,לפחות לפי הדיווח שלך.
כדאי לדעת שבגן החובה,עוברים הילדים בתחילת הקדנציה,הסבר על "אני וגופי",הבדלים בין בנים/בנות
ובעיקר משננים את המשפט,אסור לגעת בדברים פרטיים שלי.לסכום,דומה שזה לא יותר ממשחק ילדים,
שהסתיים בסצנה אלימה למדי.על פניו,אין צורך לפנות למומחה.אבל כדאי לשים לב אם יש שינויים בהתנהגות
של הילד,בכייון של נסיגה (רגרסיה).כי אז,יהיה מקום לקבל ייעוץ מפסיכולוגית הגן.

תודה על מענה מהיר למרות שהמקרה חזר על

עצמו פעם שניה אפילו שהסברתי לו שזה לא תקין ??? אין לו בכלל שינויים בהתנהגות !
שוב תודה

למעלה