יעוץ לגבי בחירת מכונה וקפסולות

יעוץ לגבי בחירת מכונה וקפסולות

שלום, אני מעוניין לקנות מכונת קפה עם קפסולות, ואבקש לדעת את הדברים הבאים:

האם כל הפסולות מתאימות לכל המכונות, או שכל מכונה יש לה סוג קפסולה שמתאימה רק לה?

איזה מכונה ממולצת בעיקרון?

תודה רבה

dudi4321

Active member
תסתכל בכותרת איפה שסימן הקריאה הכתום.

"
ברוכים הבאים לפורום קפה.
אנו מתעלמים בהפגנתיות או עונים בציניות אכזרית,כששואלים אותנו איזה מכונה של נספרסו או מכונת קפסולות לקנות! נספרסו זה לעצלנים! נספרסו זה חילול הקודש!
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה ותרבות קפה, אך אינו פורום צרכנות ולכן אנו נמנעים מלהמליץ על מכונות קפה ביחס תקציב."
ההסבר הוא שטוב שכתבת טעות פרודיאנית פסולת במקום קפסולות!

אני מתכוון להתלונן בפני ההנהלה על התגובה הזאת

ועל הכותרת האומללה הזאת.

זה אמור להיות פורום כללי שדן בנושאי קפה ונועד לשרת את הציבור, ולא מועדון פרטי של טוחני קפה שלא אוהבים קפסולות.

אני אדאג שיהיה כאן מנהל נוסף, שיתן מענה גם בתחום מכונות וקפסולות.

לילה טוב

אתה מוזמן...

.... לדאוג למנהל נוסף, רעיון מבורך ואף מאזן.
אבל בדיוק כמו שבפורום שעוסק בתחביב הנגרות, לא היית שואל על שידה של איקאה ובדיוק כמו שאם בפורום בישולים ומתכונים, לא היית שואל על "מנת השף" מהאטריות עם הטונה וחצי MSG ומה דעתינו עליה, בדיוק כמו שלא היית נכנס לפורום יין ומשקאות אלכוהוליים לא היית שואל על דעתינו על יין קונדיטון, כך בפורום שעוסק בתחביב הקפה ומה שסובב אותו אתה לא שואל על מוצר אינסטנט!

וסתם לידיעתך ולהבנתך, אף אחד מחובבי מוצרי הקפסולות, גם אלו שהיינו נחמדים אליהם בטירוף , לא נשארו כאן בשביל לחלוק את חוויותיהם לאורך זמן (חוץ מאלונסקי שנעלמה מהנוף לאחרונה וחבל). לאף אחד מחברי הפורום הקבועים, אין זיקה ואין חיבור וגם שום מגע וואט סו אבר עם המוצרים שמופעלים קפסולות,אין לנו, כמעט לכולנו, תשובות קונקרטיות ואמיתיות עבורך ואין לך שום דרך להכריח לא אותי ולא אף אחד מחברי הפורום ליעץ לך על המוצרים הללו! טוב בעינך, אחלה, לא טוב בעינך, אילו החים!

dudi4321

Active member

Lechoke Lames

New member
הבעיה היא שחסר כאן גם מידע על מכונות זולות

אני מאמין שלפחות חלק מאלה שמבקשים בפורום מידע על מכונות קפסולות היו מעוניינים לשמוע פרטים על מכונות אספרסו רגילות בתקציבים הנמוכים. הבעיה היא שלא נראה שיש כאן מי שיכול לייעץ בנושא הזה. האם, למשל, מכונה כגון Hemilton HEM177 שעולה 480 שקלים + מטחנת דיסקיות SOL CG100 ב-270 ש"ח יכולות ביחד לספק אספרסו סביר שיהיה עדיף משמעותית על זה של מכונות קפסולות? ההימור שלי הוא שאם משתמשים בפולים מקליה טריה התשובה תהיה כן, אבל אין לי שום דרך לבדוק את זה ולכן אני לא יכול להמליץ.

בוודאי שאני (וכנראה אף אחד אחר כאן) לא יכול לדבר על ההבדלים בפועל בין קיט כזה, שעולה בסה"כ 750 ש"ח, לבין קיטים דומים או יקרים מעט יותר. גם קיט ב-900 ש"ח שכולל מכונת אספרסו Ufesa CE7141 ומטחנת דיסקיות Delonghi KG79 יכול להיות רלוונטי להרבה אנשים, אבל האם הוא עדיף על הקיט הזול יותר? אם הייתי לי אפשרות להשוות ציוד כזה הייתי שמח לכתוב ביקורות, אבל לא נראה שאפשר למצוא אותו להדגמה בחנויות ואני בוודאי לא הולך לרכוש אותו רק כדי לעשות שירות לציבור. בעיה...

Yehuda Badihi

New member
המלצתי כמה פעמים על הסט הזה:

מכונת דלונגי פשוטה וטובה עם מגביר קרמה +
מטחנת להבים דלונגי שעושה עבודה מספיק טובה עבור המכונה הזאת (בזכות מגביר הקרמה) בכדי לקבל מנת אספרסו הרבה יותר טובה מכל קפסולה. גם המקציף שלה, לאחר גילוף פשוט של הגליל החיצוני, עושה יופי של קצף.

Lechoke Lames

New member
טוב לדעת

אבל מוזר שאתה ממליץ על מטחנת להבים כשיש מטחנות דיסקיות לא הרבה יותר יקרות. אני חושב שמעבר לאחידות הטחינה הטובה יותר, ההבדל בנוחות משמעותי, בעיקר למי שמתחיל את החיפוש עם מכונת קפסולות בראש. באופן אישי אני מעדיף אפילו מטחנת דיסקיות ידנית על פני מטחנת להבים.

אגב, יצא לך להשוות את המכונה הנ"ל לדגמים אחרים במחיר דומה?

Yehuda Badihi

New member
לא, לא יצא לי. אני גם לא מכיר את מטחנות הדיסק

יות הזולות. אשמח לשמוע עליהן.

dudi4321

Active member
הצחקת את לועסי עלי הטבק

אתה יודע שפרצה מלחמה בגלל יבוא של תה מהמזרח? בגלל שזרקו את התה לים שלא יגיע למענו?
אתה יודע שפרצה מלחמה בין אל סלבדור לשכנה בגלל משחק כדורגל עלוב?
יאללה מלחמה.

למעלה