יעוץ לגבי ההצעה שקיבלתי, לגבי התמהיל ולגבי הריביות

alto4

New member
תשמע ,קודם כל אני רוצה לדעת בעצמי כמה דברים.

אני חושב שאם זה אפשרי , אז בכל דבר בחיים, קצת להבין,(או הרבה) הכוונה שלא להיות ממש חסר הבנה.
תשמע, אני זוכר שהלכנו למשל לקנות את הדירה של אמא שלי, שילמנו לעורך דין כמובן והוא עשה את הקניה והתהליך.
אבל מה התברר לי בהמשך לאחר כמה חודשים?
מישהו חנה בחניה שלי ,הזמנתי משטרה, והמשטרה ביקשה לראות איזשהו מסמך שמראה שיש לי חניה,וגם איפה.חיפשתי במסמכים ולא מצאתי , אם אני זוכר ,יום לאחר מכן הוצאתי בעצמי תמורת תשלום קטן ממש את הפירוט של הבניין הדירות והחניות שצמודות.
התברר לי שלמרות שקנינו את דירה מספר 6 (וכל מסמכי הארנונה עליה) למעשה מספר הדירה הוא 7!
ולפי מיקום הדירה למזלינו מצורפת לה חניה.
בתכלס העורך דין התרשל ממש!!
כלומר? לא ניתן לסמוך על עורכי הדין (זו המסקנה שלי).
ולענייננו, ניתן לסמוך על יועץ משכנתאות שאתה לוקח באופן פרטי?

ירדן919

New member
יעוץ לגבי ההצעה שקיבלתי, לגבי התמהיל ולגבי הריביות

תודה מראש.

זוג צעיר, בית ראשון לקנייה.
שכר כולל של כ-20K
מחיר הבית - 1.445M
משכנתא של 75% - 1,087,500
תמהיל -
קבועה צמודה 30 שנה - ריבית 3.89
משתנה כל 5 שנים - ריבית 3.49
לא צמודה - בסיס פריים - ריבית 1.5
סהכ החזר חודשי 4,627

זו הצעה ראשונה מהבנק שלנו.
לפי מה שהיועץ מתאר אין לנו הרבה ברירות.
האמנם?
(סלחו לי אם שגיתי במשהו, אני לא ממש בקיאה בחומר לצערי)
במידה וזה על הפנים, מה עושים? מה לבקש? מה ניתן לעשות במצבנו הנוכחי הנ"ל?

tchc15

New member
כדאי שתזכרי

שהבנקאי מייצג את האינטרס של הבנק, ולא את שלך.
בקשר לאין הרבה ברירות, בלי להכיר אתכם או את הסיטואציה, וגם אם יש סיבה (הוגנת) לבנקאי להגיד שזה המצב, יש לכם תמיד כמה ברירות, לפחות:
1. להגדיל החזר חודשי.
2. לקבל הצעות מבנקים אחרים.
3. לבנות בעצמכם תמהיל ולקבל הצעות עבורו.
4. במקרה הגרוע, אם באמת אין ברירה, תמיד אפשר להחליט לא לקנות...
&nbsp
אז מה עושים?
לומדים את הנושא, או לוקחים יועץ משכנתא שיעשה את העבודה בשבילכם, ובכל מקרה לא מסתפקים בהצעה מבנק אחד...
&nbsp
ולמרות כל מה שאמרתי קודם - לגבי הריביות, זה די הגיוני שהן תהיינה גבוהות. המשכנתא שלכם גבוהה מאוד, באחוז מימון מירבי, והחזר החודשי נמוך מדי לכזו משכנתא. אולי כדאי שתתחילו מלחשוב מחדש על העסקה, או לפחות על יכולת ההחזר שלכם.

alto4

New member
אני בעצמי רוצה להצטרף לשאלה כאן

אני נכנס עכשיו לנושא הזה של הלוואות/משכנתאות , ומה שהבנתי נכון לעכשיו שהבנקים כאילו לא רוצים בכלל לתת הצעות כלליות ואומרים שרק שתהיה דירה רלוונטית בשטח אז בזמן אמת לבוא ולקבל הצעה מתאימה.
אבל אותי זה לא מעניין , אני רוצה לקבל הצעה כרגע בלי קשר לדירה ספציפית כמה ומה מוכנים לתת על סכום למשל של 300,000 שקל ל 20 שנה ול 30 שנה ובכל מיני תמהילים.
גם שזה יהיה רלוונטי ל 20 יום בלבד , אין לי בעיה עם זה.
אני רוצה כמה הצעות כאלה ואז אחליט לאן ללכת.

JochaSchwartz

New member
תשובה

הבנק לא דורש ממך שום דבר כדי לקבל אישור עקרוני שמכיל בתוכו ריביות, הוא רק רוצה לשמוע "סיפור" שלם לפני שהוא נותן לך את זה.
ספר להם סיפור - תבחר דירה לדוגמא לצורך הסיפור ותן לבנק את הנתונים שלה (מיקום, מחיר, מה שהם שואלים), ספק להם את הנתונים שלך, ותקבל הצעה נונקרטית.
אתה לא חייבס לספר להם שהדירה המדוברת לא באמת קיימת.

JochaSchwartz

New member
תשובה

1. "היועץ" הוא יועץ שלכם או של הבנק? בכל מקרה, בוודאי שיש אפשרויות אחרות, לפחות מבחינת התמהיל, הכל כאן משתנה/צמוד.
2.אתם מרוויחים יפה, אבל מביאים מעט הון עצמי ונשארים בהחזר חודשי יחסית נמוך - מה שמאוד מייקר לכם את המשכנתא. היה שווה לחשוב על העלאת ההחזר החודשי ו/או להביא יותר הון עצמי (אולי לחסוך כמה שנים ואז לקנות?)
מבחינת הריביות - אני לא אוהב להביע דעתי על ריביות (אבל יש לאן לרדת) - אחרי שתיסגרו על תמהיל שמתאים לכם תעשו מכרז של 4 בנקים, המינימום שיציאו לכם, לפי הנתונםי האישיים שלכם, ואחרי משא ומתן, זה המינימום שתקבלו. דעות של אחרות לא יעלו ולא יורידו.
בכל מקרה, רק אומר שלא כתבת את החלוקה בין המסלולים - זה 1/3 כל מסלול?

למעלה