יעוץ לגבי פסיכומטרי שני

יעוץ לגבי פסיכומטרי שני

שלום, ניגשתי לפסיכומטרי באפריל האחרון ואחרי בכי של הרבה זמן על הציון הזוועתי (557) הגעתי למסקנה שאין לי מפלט ואני חייבת לגשת שוב.... אני חייבת לציין שהאכזבה שלי מהציון הייתה גבוהה מאוד... בסימולציה האחרונה שעשיתי בקורס קיבלתי מעל 600 ולא חשבתי שאני ארד כל כך..... השקעתי המון המון בלימודים.. לא יצאתי מהבית כל ה 3 חודשים ובאמת נתתי את כל כולי ובכל מקרה הלך גרוע....
אני צריכה לגשת שוב וכמובן רוצה להתכונן בהתאם אבל אני רוצה לעשות את זה בצורה עצמית. הבעיה היא שאני לא יכולה להרשות לעצמי שוב תקופה כל כך גדולה לא לעבוד אז מבחינתי גם ללמוד חצי שנה מראש..
אשמח אם מישהו יכול לייעץ לי איך להתחיל,מתי להתחיל, מה באמת כדאי לעשות בשביל להצליח ללמוד לבד עם שילוב של עבודה, ובכללי להכווין כי אני די אבודה

תודה!!

Dalton3

New member
תמיד כשרוצים לגשת פעם שניה

יש פחד ביצוע. לשמחתך, העובדה שקיבלת ציון לא מספק בנסיון הראשון ממש לא אומרת שתצטרכי להתפטר שוב מהחיים לשלושה חודשים. מה שכן, את צריכה לברר בדיוק מה נקודות הכשל שלך, כי זה מאד סובייקטיבי: יש כאלה שחסר להם משהו בידע הבסיסי הדרוש למבחן (חוקי גיאומטריה / חזקות / עבודה עם משוואות, אי שוויונים, ביטויים ועוד / אוצר מילים באנגלית / עברית, ועוד), יש כאלה שהבסיס שלהם טוב, אבל שלא עובדים טוב דווקא עם ההבטים הטכניים-אסטרטגיים של המבחן (חלוקת זמנים / תעדוף שאלות / עבודה עם תשובות / נטייה לפתרון מתמטי על פני כזה הנגזר מהבנה והסקה ועוד).

ברגע שתביני מהי נקודת (או נקודות) הכשל, תוכלי לשפר את הציון שלך בצורה ניכרת בזמן די קצר. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

קודם כל תודה

קודם כל תודה.... אני חושבת שהבעיה העיקרית שלי היא במילולי , במתמטיקה אני די בסדר ... אשמח בכל מקרה להכוונה מתיפחות או יותר כדאי להתחיל ללמוד בשביל באמת להצליח

jaromor

New member
טיפים לתקופת הלימוד

אני מעתיק לך הודעה שכתבתי עם טיפים ללימוד עצמי, מוזמנת להיעזר.
המלצות לתקופת הלימוד עד למרתון:
קני את אחת הערכות ללימוד עצמי, כרגע בשוק יש 2 ערכות מובילות. שתיהן טובות, ובשתיהן יש גם ספרי תרגילים וגם הסברים.

טיפים לפי נושאים:
* אנגלית- תוך כמה חודשים אפשר להשתפר המון באנגלית!
שני דברים עיקריים שיעזרו לך להשתפר:
א. לימוד מילים באנגלית (בכל הערכות יש מילונים)
ב. קריאת מאמרים באנגלית דרך האינטרנט
וכמובן- לפתור את כל תרגילי האנגלית בערכה שקנית (אפשר להוסיף גם חומרים של המרכז הארצי-פירוט בהמשך). גם כשאת מתרגלת מהספרים כדאי ללמוד מילים חדשות תוך כדי תרגול.

* מילולי- אני לא ממליץ לך להשקיע זמן רב בלימוד מילים בעברית (במתכונת הנוכחית אוצר מילים בעברית תופס משקל שולי מאוד). חשוב ש*כן* תתמקדי בהבנת הנקרא, השמ"ש, שאלות ההגיון השונות (בדגש על הבנת פסקה ומחקרים), טכניקה לפתרון אנלוגיות.
בנוסף, אל תשכחי שבמבחן יש גם פרק חיבור וצריך להיערך גם אליו.

* כמותי- הרבה חומר- חשוב לעשות תכנון מתי לומדים כל נושא (ע"פ החומר בערכה שקנית) ולתרגל המון!

המלצות לתקופת המרתון:
בתקופה זו (אחרי שסיימת ללמוד את כל החומר)- התמקדי בשני דברים:
א. הדבר העיקרי- פתרון מבחנים של המרכז הארצי על זמנים-
המרכז הארצי פרסם כמה עשרות בחינות (כ- 11 מתוכן מעודכנות למתכונת החדשה והן הכי טובות. עוד כמה עשרות במתכונת הישנה, ואפשר להתאים אותן למתכונת החדשה ע"י הורדת חלק מהשאלות)- כל מבחן שאת פותרת בשלב זה חשוב לתחקר ולהפיק ממנו לקחים!
(אפשר להדפיס בבית דפוס כמות גדולה של מבחנים תמורת כמה עשרות שקלים).
ב. חזרות ממוקדות על נושאים

בהצלחה!

למעלה