יעוץ לגבי קניית דירה

isotoper

New member
יעוץ לגבי קניית דירה

היי, הייתי רוצה יעוץ בנושא שמאוד מטריד את אשתי ויש לו נגיעה ישירה לכלכלת בית. אני ואשתי מאוד מתלבטים לגבי האם לקנות דירה , הנה הנתונים : כעת יש ברשותנו דירה בפ"ת בשווי 800,000 ש"ח. יש לנו משכנתא של 2300 ש"ח לחודש לעוד 12 שנה. החוב הכולל שלנו למשכנתא (כולל קנס אם נפדה) הוא 250,000 ש"ח. שכר משותף של שנינו לחודש נטו : 14,000 ש"ח יש לנו 2 ילדים בני שנה ושנתיים. אנחנו מתלבטים אם לקחת עוד תוספת למשכנתא ולקנות דירה ב- 1,200,000 בערך. אתם שואלים למה ? אז ככה : 1) אזור יותר טוב לגידול ילדים 2) אזור יותר חדש עם מעלית וחניה (היום אין לנו) 3) איזור יותר ירוק ופחות צפוף. 4) דירה שתהיה עם ממ"ד (ביטחון...) האם כדאי ללכת על קנייה, או שעדיף לחיות יותר ברווחה מבחינה כספית אבל לא כמו שאנחנו רוצים ולא באיזור שאנחנו רוצים ? האם כדאי מבחינה כספית ? אשמח לקבל יעוץ , תודה !

shoom12

New member
אז ככה..

היי, ראשית, אני רוצה לברך אותך..מעט מאוד אנשים בוחרים להתייעץ לפני קבלת החלטה של מליונים :) וכל הכבוד לך שאתה עושה את זה. כמה דברים: החלטה על איפה בוחרים לגדל את הילדים הופכת להיות מאוד רלוונטית כשהילד מגיע לכיתה א', כך שיש עוד כמה שנים עד שתגיעו לנקודת ההחלטה הקריטית הזו. מה שאני ממליץ לעשות וזה רק על פי הנתונים שנתת כאן: 1. לא לעבור את המשכנתא על סך 3500 ש"ח. 2. להתחיל כבר עכשיו להתרגל לשלם 3500 ש"ח, כלומר שימו בצד כל חודש עוד 1200 שח בצד, שישמשו אתכם לקניית הדירה בעוד 4 שנים (בערך 60 אש"ח ). עוד אופציה, זה לשכור דירה באיזור שהייתם רוצים לקנות, ולהשכיר את הדירה שלכם בינתיים. שכר הדירה שאתם לוקחים מהשוכרים יכול לממן אולי כמעט את כל השכר דירה שתצטרכו לשלם. שוב, צריך לראות את התמונה הכוללת ולתת חוו"ד יותר מקצועי, אבל זה הכי טוב שאני יכול לתת לפי הנתונים שכתבת כאן. בהצלחה.

../images/Emo45.gifיוסי כתב נכון יפה ומדויק

דרך אגב, ההודעה הראשונה שלך התפרסמה ב: 16:06 14/03/08 ואולי - כדאי שאריק ישרשר את ההודעה הקודמת לכאן.

dify

New member
מסכימה עם שום

לא ראיתי בשום מקום שיש לכם ספציפית בעיה עם המיקום, ולכן אם השיקול העיקרי הוא הילדים, שהם כל כך קטנים, אז הייתי בהחלט מחכה. כרגע הם בהחלט יכולים לחלוק חדר, אין שום חשיבות לשאלה מי השכנים שם והם אפילו לא יורדים לבד לשחק בגינה. אני הייתי מחכה שהילדים יהיו בבי"ס בכיתות הנמוכות, מדובר בכמה שנים טובות, במהלכן תוכלו "לתרגל על יבש" לחסוך בצד את הפער המדובר במחיר המשכנתא ולראות כמה זה מתאים להוצאות שלכם וככה גם להרוויח סכום התחלתי יותר גדול. כשהילדים יהיו בסביבות כיתה א-ב- הייתי עוברת בשכ"ד לאיזור הרצוי, שמי יודע עד אז איפה יהיה (אולי תחליטו לעבור לחיפה בגלל עבודה? מי יודע) וכך לפני שהייתי מתרשמת מדיבורים על איזורים יותר טובים הייתי משכירה ושוכרת שנה אחת באיזור הרצוי ומגלה מה באמת קורה בשטח- האם בגינות היפות לא מסתובבים בערב חבורות נוער שלא הייתי רוצה שיתחברו עם ילדי, האם במשך היום יש באמת ילדים לשחק איתם או שכולם בינכה וכה יושבים מול המחשב בבית וכד' מליון דברים שאתם לא צופים. אנחנו למשל עברנו לפה, כולם דיברו איתי על כמה האיזור פה יותר איכותי מהאיזור הקודם שגרתי בו, מצטערת להגיד שאולי זה הדימוי של המקום, אבל תכלס הרבה יותר רועש לי פה, פחות חניה, והאנשים לא יותר טובים (או יותר גרועים) כך שאני יודעת היום שאין סיכוי שאני אקנה פה אי פעם דירה. אין כמו ניסיון אישי. כן, גם אם זה אומר לעבור דירה שוב. זו דעתי.

אני מסכים עם הדעות הקודמות ומוסיף

למעשה יש לך מימון עצמי של 550.000 ש"ח שהם כ 45% מערך הנכס נתון מאוד גבולי כלכלית ובנוסף עלות אחזקת הדירה החדשה תייקר מן הסתם את עלויות הדיור הנלוות (ארנונה, וועד בית, חשמל) וכמובן יש לקחת בחשבון גם את כל עלויות המעבר עורכי דין מתווכים ואגרות. ככלל תמיד זול יותר קודם לחסוך ואז לקנות מאשר להתחייב מראש ולהחזיר הלוואות. יפה ציינת כי יש לך תועלות רבות בהחלפת דירה וחלקן לא כלכליות אך גם לחיות בלחץ כספי יש לו מחירים ולא רק כלכליים. ממליץ לך כמו כולם , להגדיל את ההון העצמי באמצעות חסכון ודחיית הקנייה כשיהיה לך לפחות 50% מהעלות בהון אישי. וכמובן אל תשכח שאנחנו לא חיים רק בשביל הביית אז מהם תוכניותך האחרות אולי עוד ילד בעוד שנתיים? טיול לחו"ל? החלפת רכב? כל אלא משמעותן גידול בהוצאות וקיטון בהכנסות, הערך לכך שלא תופתע. בהצלחה

למעלה