יעוץ לגבי תחילת הטיול

hemmen

New member
יעוץ לגבי תחילת הטיול

שלום לכולם, אני מתעתד לנחות בבואנוס באמצע נוב' ואני מתלבט בין שתי אפשרויות: 1. להיות בערך שבוע בבואנוס ( כולל ביקור באיגוואסו) ואז לטוס לאושווייה. ומשם להתחיל "לזגזג" צפונה. 2. מבואנוס לנסוע באוטובוס לברילוצ'ה ומשם לזגזג דרומה ומאושוויה לחזור בטיסה לבואנוס. יתרונות ששקלתי לטובת אפשרות מס 1: 1. בגלל שאני ככל הנראה לא אהיה בקרנבל אני מסיים את הזגזוג צפונה בגבול הבוליביאני באיזור פבואר- וזה נוח לי להמשך הטיול. 2. לפי מה שקראתי - ואני אשמח אם אנשים שהיו בתקופה זו יאמתו או יפריכו טענה זו- בשיא העונה בדרום קשה למצוא מקומות לינה ללא הזמנה מראש, ואני לא מספיק מסודר בשביל להזמין מראש. לכן אם אני אגיע בתחילת העונה לא תהיה בעיה של לינה, או לפחות היא תהיה קטנה יותר מאשר בשיא העונה. ובלי קשר אני מעדיף שיהיו פחות תיירים. חסרונות לאפשרות 1 ( או יתרונות לאפשרות 2): 1. קר- להתחיל בסוף נובממבר באוושויה עלול להיות קר. גם לגבי זה הייתי שמח ממישהו עם ניסיון שיגיד עד כמה קר? האם הקור מפריע מאוד וכו'. האם ההפרש בקור בין תחילת העונה לאמצעה הוא מאוד משמעותי? 2. הבנתי שיש שמורות בדרום שלא נפתחות עם פתיחת העונה אלא יותר בשיא העונה- הייתי שמח לדעת האם זו תופעה נפוצה, האם אני עלול להחמיץ הרבה אם אני מתחיל באוושייה בסוף נוב'? תודה לכל מי שיעזור, אני כמובן אשמח לדעת על עוד שיקולים...

ירון63

New member
אפשרות 2 הגיונית יותר, תחית נובמבר זו לא עונה

טובה מספיק לאושואייה ולדרום הרחוק, אף באיזור האגמים הצפוני הרבה יותר - ברילוצ'ה פוקון וכו יש שמורות שנפתחות רק בסוף דצמבר( ואגב גם בעונה עצמה אינך חסין מגשם כפי שקרה לי בברילוצ'ה ובקרטרה) לכן האפשרות השניה יותר הגיונית יתכן וגם תרצה להקדיש יותר משבוע לבואנוס איירס וסביבתה שכן סוף נובמבר עדיין קצת מוקדם אף לברילוצ'ה. אפשרות נוספת: תוכל אולי לטייל קודם לאיגואסו ומשם לקורדובה ו טוקומן וסביבתם כגון אור קייפטה ומנדוזה ומשם להדרים לברילוצ'ה ולהצפין לבוליביה לאחר שאתה מסיים את הדרום דרך סניטאגו בצ'ילה ומדבר אטקאמה וכך לראות מקומות מעניינים נוספים בצפון צ'ילה במקום צפון ארגנטינה אותה ראית בהתחלה עד שיגיע הזמן המתאים להדרים. לגבי העומס בעונה ,אכן עמוס ולוקחי זמן למצוא מקום אך בסוף לא ראיתי אדם שנתקע ללא חדר, יתכן וצריך להתפשר על מחיר וכו אך לא ראיתי הרבה מקרים כאלו, אפשרות נוספת היא לקחת אוהל ובמקרה הכי גרוע לישון באתרי קמפינג עם המוני צעירים ארגנטינאים מקסימים וידידותייים ובעיקר צעירות מהממות... בין שתי האופציות שנתת בפירוש השנייה עדיפה

למעלה