יעוץ לי גוץ לי

green lantern

New member
יעוץ לי גוץ לי

אני מכיר ילדה שהיא כולו בת 8 וההורים שלה התגרשו עוד כשננו היה בערוץ 2. אביה חזר בתשובה... ובאותה תקופה לא היו גירושין אזרחיים אלא רק ברבנות והרבנות פסקה שהילדה צריכה ללמוד בבית ספר דתי.... פעמיים בשבוע היא נמצאת אצל אבא שלה והוא כופה עליה את הדת, שולח אותה לחוגים, מZיין לה את המוח (סליחה על הביטוי), ומרביץ בה יהדות. הילדה חוזרת בוכייה הביתה, וכשאחותי שאלה אותה (היא נפתחה רק בפני אחותי) מה היתרונות והחסרונות בליהות דתי היא ענת כדקלמן: לא כייף כי היא מתגעגעת לאמא, ולא ממש כייף לה עם כל העניין שהיא החילונית היחידה בחוגים שהיא הולכת עליהם ובבית ספר. כייף וכאן רואים את הכפייה שלא מתגייסים, שלא עובדים בשבת ולקרוא את הספר בשבת וקצת מסורת. אנא עוצו לי (אני לא יעביר לה את זה , זה פשוט יושב לי על המוח) מה לעשות בנדון....

אלי פלס

New member
אני לא יודע מה להגיד לילדה בת 8...

אני מציע שתנסה לשאול פסיכולוגים. לדעתי יש בתפוז פורום פסיכולוגיה. ואולי גם בפורום להיות הורים יוכלו לעזור לך בעניין... אני ממש לא יודע. סליחה.

smile2life

New member
לעניות דעתי (הענייה בהחלט)

ילדה בת 8 משתמשת במושגים שהיא מכירה "כיף" ו"לא כיף" בבואה לתאר מציאות. היא אינה יודעת שיהדות מקורה באהבה ולא בכפייה ואם בגיל כזה יכריחו אותה ללבוש חצאיות או להדליק נרות או דברים כאלו היא מהר מאוד, בגיל העשרה - תצא בשאלה ואולי אף מתוסבכת פסיכולוגית מזה. עצתי לך אל תתערב אבל מצד שני אל תזניח את הילדה. יכולתי לענות לך במשפ הנבוב "נסתרות הן דרכי השם" אבל זו תהיה סתם התחמקות וחוסר רצון להתעמק כי בהחלט המקרה הזה מעניין מאוד. אולי היא צריכה לגדול ולבגור קצת ולהתעמק בתורה ולהבין ששליחי האלוקים על פני האדמה עובדים כנגדו. יהללוה מלאכים, מני

green lantern

New member
הילדה אינה דתיה

ואכן אינה יודעת שדרך היהדות היא באהבה ולא כפייה , כי היא לא מכירה דבר אחר. אני שאלתי שאלה זו כאן כי בפורום דתי חרדי היו סוקלים אותי באבנים (או לחילופין משעים אותי) , ופורום פסיכולוגיה אינו עוסק בדת.... אני עצמי לא מכיר את הילדה אלא שמעתי סיפורים מאחותי (הנערה הינה בת דודתו של חברה של אחותי). GEEN LANTERN תודה על התגובה

smile2life

New member
תן לה לגלות לבד

גריני אפילו אם אין קשר ישיר בינך לבין הילדה שמור אני שייך לדיסציפלינה שאומרת שמור מרחק מהנושא. הילדה קטנה והיא צריכה לגלות את חדוות האמונה וכיעור הכפייה בעצמה

ronen1981

New member
דעתי בנושא.

אם הבנתי נכונה על האימא (שהיא חילוניה ע"פ הבנתי) לפנות לבית הדין האזרחי לעניני משפחה ולהוציא את הילדה מבית הספר הדתי ממלכתי אל בית ספר חילוני ממלכתי ולהתנות את המפגשים עם האב בכך שיחדול מלהתעולל בבת. ולמה זה אפשרי ונכון לעשות, פשוט מאוד. ראשית חשוב לציין כי זכותו של ההורה (האפרוטרופוס) לקבוע עבור ילדו לאיזה חינוך יחסף . כשאתה אומר שהיא נפגשת אם האב פעמים בשבוע משמעות הדבר שבשאר חמשת הימים בשבוע היא עם האם וזה אומר שהן אותו בית הדין לעניני משפחה והן המדינה (אותה אותו בית דין יצג דאז) קבעו כי האם היא האפרוטרופוס המתאים יותר לילדה ואי לכך כבר תמוהה בעיני (ולמעשה לא תמוה כיון שמדובר בבית דין רבני אבל זה סיפור אחר לכשלעצמו) מדוע חיבו את האם (החילוניה ) לשלוח את ילדה לחינך דתי. כאשר האם נישאה עם האב הוא היה חילוני ולכן יש משנה תוקף לדרישת האם שהילדה תקבל חינוך חילוני וחד כמה וכמה לאור העובדה שהיא זאת שקיבלה את הילדה (היא אצלה ברוב הזמן). אני מקווה שהבנת אותי ללא צורך בהרחבה ולדעתי אתה ואחותך צריכים לטובת הילדה לדבר עם האמא על הנושא. שלך רונן.

למעלה