יעוץ לפני לקיחת משכנתא

moranbh44

New member
היי
אנחנו משפרי דיור ובעלי משכנתא קיימת עם יתרה של 350,000 וצריכים להוסיף עוד 300,000 ורוצים להתייעץ אם כדאי להוסיף על הקיימת או לקחת משכנתא חדשה.
כרגע ההחזר החודשי הוא קרוב ל- 5,000 ואנחנו מעוניינים להוריד אותו לאיזור 3,500.
אחוז המימון שאנחנו מבקשים הוא 23%.
פירוט הריביות של המשכנתא הקיימת:
פריים - 0.8%
קל״צ - 2.58%
משתנה - 4%
אשמח לדעת האם כדאי לי לגרור את המשכנתא הקיימת ולשמור על הריביות הללו (למרות שאני חושב שאפשר להוציא טובות יותר היום) או לקחת משכנתא חדשה לגמרי? אם לקחת חדשה אז אשמח גם לדעת איך באילו מסלולים מומלץ ואיפה ניתן לקבל ריביות טובות יותר.
תודה רבה!

yoram peled

New member
היי
אנחנו משפרי דיור ובעלי משכנתא קיימת עם יתרה של 350,000 וצריכים להוסיף עוד 300,000 ורוצים להתייעץ אם כדאי להוסיף על הקיימת או לקחת משכנתא חדשה.
פריים - 0.8%
קל״צ - 2.58%
משתנה - 4%
אשמח לדעת האם כדאי לי לגרור את המשכנתא הקיימת ולשמור על הריביות הללו (למרות שאני חושב שאפשר להוציא טובות יותר היום) או לקחת משכנתא חדשה לגמרי? אם לקחת חדשה אז אשמח גם לדעת איך באילו מסלולים מומלץ ואיפה ניתן לקבל ריביות טובות יותר.
תודה רבה!
היי
פריים - 0.8%
קל״צ - 2.58%
משתנה - 4%
תודה רבה!
היי, נראה כי התנאים של המשכנתא הישנה טובים ואין צורך במחזור, אך אחר ואתם נדרשים למשכנתא חדשה, אז למה לא לנצל ההזדמנות כדי לשפר ההצעה. נשמח לעשות זאת עבורכם תוך ביצוע מכרז מקיף בין הבנקים, תשלום לפי תוצאה 050-2234052 ראו כתבה עלינו https://www.websiteplanet.com/he/webtools/favicon-generator/

82little

Active member
מה פירוט הסכומים והשנים. המקורי והעכשווי והאם יש עמלת היוון.
קראו כמה עשרות הודעות לאחור לגבי תמהילים מומלצים.
השתמשו במחשבון משכנתא לבדיקת התמהילים וכדאיות מבחינת סך הריביות וכמובן בהתאמה להחזר החודשי.
בהצלחה.

moranbh44

New member
מה פירוט הסכומים והשנים. המקורי והעכשווי והאם יש עמלת היוון.
קראו כמה עשרות הודעות לאחור לגבי תמהילים מומלצים.
השתמשו במחשבון משכנתא לבדיקת התמהילים וכדאיות מבחינת סך הריביות וכמובן בהתאמה להחזר החודשי.
בהצלחה.
בסכום שליש כל מסלול
פריים - 13 שנה
קל״צ - 8 שנים
משתנה - 10 שנים
מה הכוונה עמלת היוון?

82little

Active member
עמלת היוון היא עמלה שמשולמת לבנק אם בעת פרעון ההלוואה, קלצ או משתנה במקרה שלכם הריבית הממוצעת נמוכה יותר מהריבית שבהלוואה שלכם. בררו זאת בחשבונכם באתר הבנק או התקשרו לבנק לברר את גובה עמלת ההיוון. זה אומר שיתרת ההלוואה לסילוק עשויה להיות גבוהה יותר.
בכל אופן, כאמור ראו המלצות לתמהילים בפורום והשתמשו במחשבון משכנתא לבדיקת הסימולציות השונות.
היות וברצונכם להעמיד את ההחזר החודשי על כ 3500 שח אני מניח שתצטרכו למחזר את המשכנתא כולה. כלומר כיווון כללי להאריך את הפריים אפילו עד 30 שנים ולקחת שליש קלצ לכ 10 שנים. אם תוכלו להחזיר כל חודש יותר זה עשוי לחסוך משמעותית. לשיקול שלכם, כמובן. וכל זאת תוכלו לחשב בעזרת מחשבון המשכנתא.
בהצלחה

למעלה