יעוץ לתמהיל משכנתא ל-30 שנה

koony Lemel

New member
ההחזר החודשי יעלה, לא הקרן.

אתה תיארת מצב שנכון להצמדות לתקופה ארוכה שבו הקרן עולה וזה באמת מתסכל מאוד לשלם כל חודש ולראות את החוב גודל... אבל זה לא המקרה שלו.

koony Lemel

New member
זו שאלה במקום, אם ההחזר שהוא מבקש גבולי עליו

אני קיבלתי את הרושם שהוא יכול להחזיר יותר אבל לא רוצה להלחיץ את עצמו, ובמקרה כזה אני לא רואה בעיה, להיפך, הוא מתכונן לעליה בהחזר ואולי גם להוצאות אחרות, בקיצור בחור מחושב וזה טוב.
אם 4000 זה משהו שהוא מחזיר בקושי אז אני מצטרף לדעות שלא כדאי לו לקחת את ההלוואה, אבל אם הוא עומד בזה בקלות אני בעד, למרות הריבית המצטברת הגבוהה שהוא ישלם לאורך חיי ההלוואה, ועדיין המלצתי לו לקצר תקופה אם לא עכשיו אז בהמשך (כן גם בריבית גבוהה יותר).

peretzy

New member
יעוץ לתמהיל משכנתא ל-30 שנה

אני מבקש רק מי שיש לו ניסיון בתחום יענה בבקשה.

אני לוקח ל30 שנה, סה"כ נכס 1,220,000 ש"ח, משכנתא 915,000 ש"ח.
חשוב לי שהחזרים יהיו כמה שיותר נמוכים, אינני יודע מי יוליד יום ומה יהיה מצב התעסוקתי שלי בעתיד..

לכן רציתי ש2 המסלולים מתוך 3 יהיו לא צמודות.

לכן קיבלתי הצעה מבנק מזרחי, הצעה שניה לאחר התמקחות רבה:

301,000 ש"ח- פריים 0.7 -
313,000 ש"ח -קל"צ- 4.3%
משתנה כל 5 שנים לא צמודה!, 3.35% (צמודה קיבלתי 2.7%).

כמו שראיתם זה מתחלק שליש שליש שליש...

מה דעתכם?

ריביות טובות? לא ידעתי שמשלמים ריבית התחלתית של 463 אלף טוב

מה קורה פה בזמן האחרון עם האנשים שלוקחים סכומים שמתקרבים למיליון
בהחזר שלא עובר את ה4000 שקלים בחודש?
טעות טעות טעות טעות טעות טעות ועוד טעות.
אין פה שום היגיון שתיקח משכנתא כזאת מסוכנת ולא טובה ותפרוס למקסימום תקופה
בשביל שיהיה לך בית מאשר לגור בשכירות.
" בסופו של דבר הבית יהיה שלי" עוד 30 שנה
שלפי הריבית שתשלם זה יהיה בערך 12 שנים ומעלה של שכירות רק על הריבית.
המלצה שתוכל לקחת אם תרצה:
1) בהחזר של 3800-3900 שקלים שאתה רוצה ויכול אז אין לך מה לקחת מעבר ל600 אלף משכנתא.
תוכל לקחת משכנתא של 600 אלף ולרכוש נכס ב900 בערך
תוך 15 שנה ( חצי מהתקופה שלקחת) תוכל כבר לסיים את המשכנתא ולהיות עם בית ואז תוכל לחשוב על להתקדם.
נכון להיות לקחת משכנתא של 30 שנה כמו שלך זה תיהיה אחת הטעויות הגדולות שתעשה בחיים כמובן לדעתי( אולי אחרים יסכימו עם החשיבה שלך)
אני הזהרתי- בהצלחה
&nbsp
&nbsp

מאיר וידר

Member
מנהל
עסקה ממש גרועה

ממליץ שתוריד כמה שיותר מהר את הקבועה הלא צמודה בתקופה
הריביות והמימון מאוד יקר לאור יכולת ההחזר ככל הנראה
&nbsp
וידר מאיר
מנכ"ל
ז'בוטינסקי 33
מתחם הבורסה רמת-גן
טלפון: 073-7294778
פקס: 03-6484778
דוא"ל: [email protected]
אתר: www.vider.co.il

peretzy

New member
רבותיי, אנחנו מדברים פה על 30 שנה...

רוב ההצעות שקיבלתי היו סביב הריביות הנ"ל..

"מאוד" חכם להציע לי דירה ב-900000 אלף ש"ח,

שאין דברים כאלה.
מה גם שלאור הנתונים שהצגתי, אני מעוניין במינמום סיכון לעתיד ובהחזר משכנתא שאני אוכל לעמוד בה,

אני משלם היום שכירות של סכום דומה של משכנתא,
אז מה יהיה עדיף? שכל הסכום ילך לזבל או חלק ממנו?
לפחות עוד 30 שנה יהיה לי בית,
חוץ מזה אל תשכחו שבמהלך ה-30 שנה הקרובים יתווסף לי כסף
ירושות וכו'.
אין לי ממש ברירה

אתה צודק אנחנו טועים

אל תגיד רק עוד 5 שנים שלא הזהירו אותך מלבצע את הטעות הכי חשובה שלך.
הציפיה שלך למינימום סיכון
גורמת לך פי 1000000 יותר סיכון בתמהיל שכזה.
עוד נתראה בפורום אני בטוח בעתיד.
שיהיה לך בהצלחה
&nbsp

mulcha

New member
לא נתראה בפורום הזה. נתראה בפורום כלכלת המשפחה ואחר כך

בפורום הוצאה לפועל.
העיקר שלא "יזרוק כסף לפח" לשכירות.

לגמרי

מצד אחד אתה לא רוצה החזרים גבוהים כי "אתה לא יודע מה יוליד יום ומה יהיה מצב התעסוקתי שלי בעתיד"..
מצד שני אתה סוגר פה על הלוואה ל30 שנה מהבנק בגובה של כמעט מיליון וחצי שקל (הלוואה פלוס ריביות הנ"ל)
במיוחד שסכום ההחזר החודשי שלך יכול לעלות בקלות בכמה מאות שקלים בחודש כשהפריים יתחיל לטפס כלפי מעלה (ובטווח של 30 שנה זה יקרה ב100 אחוז)וככל הנראה גם בעידכון ריבית במסלול המשתנה
&nbsp
אז כן,אולי עדיף שילך ל"פח" סכום השכירות של השנה שנתיים הקרובות עד שתמצא עיסקה גם שתהיה כלכלית וגם מתאימה ליכולות האישיות שלך,זה עדיין יצא הרבה יותר זול ופחות מסוכן בהרבה מהעיסקה שאתה רוצה לבצע כעת

koony Lemel

New member
לדעתי לך על זה בראש שקט, הסיכון שאתה לוקח קטן

נכון בשורה התחתונה תשלם הרבה ריבית, אבל מבלי להלחיץ את עצמך, ההצעה שלי קח את זה ובעתיד כשתוכל תבצע מחזור חלקי או מלא ותקצר תקופות, זה לא כייף להיות חייב 30 שנה, נצל את התקופות הטובות שלך בשביל לקצר את זה.
בהצלחה!

אחלה יעוץ כלכלי

א-החוב לא יעלה????? בשניה הרכאשונה שהפריים יטפס ללמעלה הוא יתחיל לשלם יותר (אז אולי הקרן לא תעלה אבל תשלום הריביות יעלה)כנ"ל במקרה וריבית המשתנה תעלה
&nbsp
ב-כשהוא ימחזר בעתיד יש לך מקור לכך שהריביות יהיו נמוכות מהיום?
&nbsp
ג-נראה לי שרוב המגיבים בעלי ידע כלכלי עשיר,במיוחד בנושאים כאלה,האחריות הכלכלית שלהם קצת יותר גבוהה מלדחוף מישו לעיסקה כזו של מלא כסף ע"י תגובה של כמה שורות פחות מבינות ממומחים גדולים ממני וממך

koony Lemel

New member
כן החוב לא יעלה, רק ההחזר

ורוב הסיכויים שהריביות במחזור עתידי יהיו פחות טובות, אבל עדיין יהיה לו כדאי לקצר תקופה כי זה יפחית את הריבית הכוללת שהוא ישלם והרי על זה בדיוק אתם קופצים לא?
בשורה התחתונה הבן אדם מצא דירה שהוא מעוניין בה (כבר מכשול רציני שהוא עבר) ובמחיר שהוא יכול לעמוד בו, אז איזו מין עצה זו לומר לו לחפש דירה זולה יותר?
מה הסיכון שהוא לוקח? דווקא החזר גבוה מדי עלול להלחיץ אותו ולגרום לו בעתיד לעשות מיחזור מתוך אילוץ ולא ממקום של בחירה.
אני לא יועץ משכנתאות אבל לדעתי העסקה בסדר, תעשו לשואל שירות טוב אם תאמרו לו אם הריביות שהוא קיבל טובות ביחס לתקופה וזהו.

אתה מזדהה איתו כי ביצעת עסקה די דומה? כי ככה זה נראה

1)הסיכון שהוא לוקח ממש לא קטן.
2)בגלל שהבחור לא ציין שכר אז אפשר להעריך שהוא לקח את המסלול המשתנה מסיבה אחת בלבד והיא -בגלל ההחזר ( הלוואי ואני טועה).
אם היה לו כסף לפרוע את המסלול המשתנה הוא היה מציין ולכן זה נראה בדיוק כמו תמהיל שהבנק שמח לתת של שליש שליש שליש.
3)צריך הרבה אומץ לחתום על עסקה כזאת.
תיהיה בטוח שדווקא לך הוא יקשיב מאשר לכל אלה שהזהירו אותו
כי תמיד אנשים מתחברים לאנשים שהולכים בדעה שלהם.
אנחנו רק הזהרנו -את האחריות הוא יקח בסופו של דבר לבד.
4)הדבר הכי חשוב במשכנתא זה ההחזר וההבניה של התמהיל
לגבי הריבית זה הדבר האחרון שצריך לעניין את הבחור .
אם הוא רוצה לקבל חוות דעת על הריביות אז הריביות גבוהות
זה משנה? זה ההצעה הכי טובה שקיבל בגלל הסיכון שגם הבנק רואה
אותו כלקוח.
הוא יהיה יותר חכם בעוד 5 שנים ואז נחליט מי צדק ומי טעה.
&nbsp

koony Lemel

New member
לא אני דווקא בראש שלכם, מקצר תקופות וחונק את עצמי במודע

אבל הוא מעדיף להתחיל באיזי והוא ישלם על זה יותר בשורה התחתונה אבל זה לא יכביד עליו בשוטף ויהיו לו חיים רגועים יותר...

אבל זו הדירה שהוא רוצה וביכולתו לקנות אותה, מה שהכי היה בולט אצל המתנגדים הוא הצעקה על הריבית המצטברת, הכל נכון, הבנק ירוויח בוכטות, אבל הוא מוכן (ויכול) לשלם יותר בשורה התחתונה בשביל לא להרגיש את המשכנתא אז סבבה, זכותו, מה הסיכון?? שהוא לא יעמוד בהחזר נמוך?? לפי שיטתכם בהחזר גבוה יותר הסיכוי שיום אחד הוא יתקשה לעמוד בו יותר גבוה, אז אני שואל שוב מה הסיכון?? לשלם הרבה ריבית זו אולי טיפשות אבל לא סיכון...

h a j b i

New member
אני לא הייתי לוקח משתנה כל 5 אם לא הייתי מעריך כמעט בוודאות

שאני אוכל לפרוע את החלק הזה בעוד 5 שנים (וגם אז אני צריך לקחת בחשבון שאולי הריבית תעלה משמעותית ואני ארצה לפרוע דווקא את הפריים או לפחות חלקו).
לכן, הייתי הולך על שליש פריים, שני שליש קבועה לא צמודה ואם זה מעבר ליכולת ההחזר החודשי אז כנראה הדירה גדולה עליך בשלב זה (אתה כבר מותח אותה למקסימום האפשרי)

למעלה