יעוץ משכנתא

sergi0

New member
למה אתה מניח ככה?

לפני 10 שנים הייתה לי דירה, מכרתי אותה.
הלכתי לקזינו ביריחו שמתי את כל הכסף על אדום. יצא שחור.
&nbsp
עכשיו אני רוצה לקנות דירה - אני נחשב משפר דיור לפי ההגדרות שלך או לא? אני זקוק ל75% מימון השאלה אם אקבל.

sergi0

New member
סתם נתתי מקרה קיצון...

לא יודע למה נקודת ההנחה של כולם היא שאנשים תמיד מחליפים דירה בדירה..
יש לי חבר שדווקא מתחום הנדל"ן (לא מגורים) שהחליט שלדעתו מחירי הנדלן פה הם בועתיים ופשוט מכר את הדירה שלו בסכום שנראה לו גבוה מאוד ולקח את הכסף להשקיע בנדלן מניב באירופה.
אם בעוד כמה שנים יחליט לרכוש פה דירה - הוא ייחשב משפר דיור? מה כל כך מסובך בשאלה...

sergi0

New member
מצויין, אז כמו שחשבתי מלכתחילה :) חבל שהדיון התארך סתם..

קבלי קישור מבנק ישראל

משפרי דיור
מוגדרים כלקוחות שמכרו את דירתם או לחילופין טרם מכרו את דירתם אך מתכוונים למכור אותם לכל היותר 24 חודשים מיום רכישת הדירה.

שימי לב, גם מי שמכר מוגדר כמשפר

[URL]http://www.atidmpm.co.il/518-%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A0%D7%A7-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%9C%D7%94%D7%92%D7%91%D7%9C%D7%AA-%D7%90%D7%97%D7%95%D7%96%D7%99-%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9F-%D7%91[/URL]

ריטה ד1

New member
יעוץ משכנתא

שלום,
ברשותי דירת מגורים יחידה אותה אני מעבירה לאחותי בעסקה "העברה ללא תמורה". המטרה הינה לקבל מימון משכנתא של 70% כפי שמוגדר למשפרי הדיור ולא 50% כמו למימון של דירת מגורים שנייה. האם במקרה כזה (לאחר פעולה של העברה ללא תמורה) אהיה זכאית למימון של 70%?
תודה!

sergi0

New member
ולמה לא 75%?

אם את מעבירה לה את הדירה הרי שאת לא נחשבת יותר בעלת דירה, ולכן הדירה הנרכשת שלך תהיה דירה ראשונה בעצם לא?
או שאני מפספס משהו?
&nbsp
משפר דיור זה מישהו שיש לו דירה אבל מתחייב למכור אותה תוך שנתיים.

sergi0

New member
מה זאת אומרת? אם מכרתי דירה לפני שנתיים והיום אני הומלס

עדיין אוכל לקבל מימון של רק 70%? אני עדיין נחשב משפר דירה כי פעם בעבר הייתה לי באמת דירה?

sergi0

New member
אני הבנתי את זה אחרת, אבל אתה המומחה לא אני

אני הבנתי שמשפר דיור זה מישהו שיש לו דירה והוא מתכוון למכור אותה בתקופה הקרובה.
בעצם מה שאתה אומר זה שכל אחד שאי פעם הייתה לו דירה, אפילו אם מכר אותה לפני 20 שנה וכרגע הוא גר בשכירות ואין לו שום דירה, הוא עדיין נחשב לפי ההגדרה ל"משפר דיור" ויוכל לקבל רק 70% מימון.
&nbsp
טוב לדעת :)

למעלה