יעוץ עסקי עבור עסק קטן

רויטל196

New member
יעוץ עסקי עבור עסק קטן

שלום
אני כותבת בשביל חברה שלי, היא עצמאית (מעצבת פנים), היא שוקלת לקחת ייעוץ עסקי אסטרטגי והיא מתלבטת אם היא בכלל צריכה, ואם כן במה בעצם זה אמור לעזור לה?

Simple Finance

New member
יעוץ עיסקי

השאלה שלך כללית, אבל אנסה לעזור:
אם היא שוקלת לקחת ייעוץ, כנראה שהיא לא מרוצה מהתוצאות הקיימות, או שלפחות היא רוצה לשפר אותן.

את שואלת אם היא צריכה? אם היא "חושבת בגדול" - היא כנראה צריכה, אלא אם כן היא חושבת שהיא יכולה לעשות את זה לבד. רוב הסיכויים שלא, משתי סיבות:
1. ההתמחות שלה היא בעיצוב פנים, וכנראה לא בעסקים
2. עדיף לה להשקיע את הזמן במקצוע שלה, ולאפשר לבעלי מקצוע אחרים לעזור לה בתחום שלהם

במה זה "אמור לעזור"? בטווח הארוך בשיפור התוצאות העיסקיות. בדרך לשם: בבניית תוכנית עיסקית - הכוללת תכנון פיננסי, שיווקי, תפעולי ואסטרטגי, לצורך קידום העסק, גידול בכמות הלקוחות ושיפור הרווחיות.

לסיכום: אין אדם שיודע לעשות הכל לבד. החוכמה היא לבחור את אנשי המקצוע הנכונים שיעזרו לך. וכמובן שאין ביטוח לשום דבר.

בהצלחה!

רויטל196

New member
תודה על הייעוץ

השאלה היא אם ייעוץ מקצועי מהסוג הזה רלוונטי גם לעוסק זעיר? כאשר אני שומעת "ייעוץ אסטרטגי" זה נשמע בומבסטי...
אני מבינה ממך שכן, אחלה...תודה על הכיוון!

Rami Tutay

New member
מפליא אותי למה אנשים מפנים למטי

אתם יודעים כמה אכזבות יש מלקוחות שעובדים איתם

יעוץ מאד חשוב לעסק וחשוב לקחת יועץ , נקודה !

רויטל196

New member
תודה לכולם

חברה שלי בחרה לבסוף בייעוץ דרך חברה שנקראת טאק, תודה רבה.
לבי מט"י שמענו תגובות לא ממש מפרגנות, לפעמים אומרים שהזול הוא היקר ואולי גם במקרה שלהם זה ככה.
תודה לכולם על העצות בכל מקרה.

paretomc

New member
מציע לפנות למט"י

אם היא אף פעם לא לקחה ייעוץ אז, ויש לה עסק זעיר של אדם אחד, אני מציע שקודם כל תפנה למט"י ותבחר לעצמה כיוון של ייעוץ, שיטת עבודה ויועץ.
הכיוון יכול להיות שיווק, מכירות, פיתוח עסקי, פיננסים, תפעול, סיוע בקליטה של עובדים חדשים.
שיטת העבודה יכולה להיות 1:1, קורס, סדנא חד פעמית

תזכירי לה שכמו שכל הלקוחות שלה חושבים שיש להם טעם טוב והם מבינים בעיצוב אבל בכל זאת יש לה מקום, אז גם לייעוץ מקצועי יש מקום בשבילה.
מנגד, כמו שיש הרבה מעצבים שרלטנים, כך ישנם הרבה יועצים שרלטנים שמנפחים סיסמאות ולא עובדים.

למעלה