יעוץ פסיכולוגי לילד - אשמח לעזרתם

testeruser

New member
יעוץ פסיכולוגי לילד - אשמח לעזרתם

היי כולם,
יש לנו סוגיה לגביי בתנו בת ה4.
זה קצת מורכז אז אנסה להסביר זאת כמו שצריך.
אני ואשתי שמים לב לכמה תופעות מוזרות שאנו חוששים מהם.
לאחרונה היא עושה דברים כמו לעשות משהו ואז מיד לרוץ אלינו ולהגיד לנו "אבא עשיתי ככה" , אמא עשיתי ככה וככה. נגעתי במצח, נגעתי בשירותים וכדומה.
אין פה איזושהיא טכסיות כי היא לא עושה את זה בצורה של לחזור על הפעולה אלא יותר כמו שהיא לא מסוגלת שלא להגיד לנו את זה.
זה למעשה התחיל לדעתנו מכל הנושא של הפוליו. בגלל שיש לה אח קטן ומאוד חששנו שהיא תיגע בו אחרי השירותים או בכלל שהיא לא תמחץ אותו מאהבה אז היינו מעירים לה הרבה.
עכשיו שכבר חיסנו בעקבות מה שקורה לה וירד מפלס החרדה מזה ואנו לא מעירים לה כמעט בגלל המצב אז זה ירד קצת. לי היא מפחדת להגיד כי היא יודעת שאכעס עליה והערתי לה על זה.
לאשתי היא עדיין מידי פעם עושה את זה.

היא גם עושה דברים כמו - אמא הכנסתי את הראש לתוך השמיכה ולא היה לי אוויר קצת. כאילו היא עושה את כל הדברים שהיא יודעת שאסור לה ועדיין עושה ומספרת לנו.
אשתי מאוד מודאגת מזה וחוששת שזה איזה קדימות ל OCD. אנחנו יודעים היטב מה זה OCD ואני אישית חושב שלא מדובר באיזו טקסיות קומפולסיבית
אבל נראה לנו שיש צורך ביעוץ לברר מה בדיוק התופעה הזה. יתכן שזה סתם בדיקת גבולות אבל אנחנו לא יודעים

נשמח לעצות בין אם זה מהורים שעברו משהו דומה
וכמובן ליועץ טוב שהוא פסיכולוג ילדים טוב

אבל בכל אופן אשמח אם תביעו דיעה ממי שיודע במה מדובר.

תודה

OCD

ראשית, לרוב לא מאבחנים ילדים עם הפרעות פסיכיאטריות. הסיבה היא שילדים נפשם רכה וגמישה ויכולה להשתנות עוד הרבה. לעיתים אם יש מצב משברי או קושי כלשהו יכולים לעלות סימפטומים שמזכירים הפרעה כלשהי, אבל רוב הסיכויים שכאשר המצב יחלוף והמשבר יגמר ו/או הילד יקבל טיפול הולם, הסימפטומים יעלמו.

בנוסף, בגילאים צעירים יש לעיתים משהו שמכונה "OCD התפתחותי". ילדים רבים מפתחים כל מיני טקסים (המוכר שבהם הוא לדרוך "רק על הקווים" של המדרכה אבל זה יכול להתבטא בכל דרך אחרת), כשהמטרה היא להכניס סדר, יציבות וחזרתיות בחייהם. לעיתים קרובות זה אפילו לא קשור למשבר אלא פשוט להתפתחות הטבעית ולרצון של הילד לסדר וקביעות. כמו כן זה קשור לחשיבה מאגית שיש בגיל הזה לפיה מה שאני אומר/חושב/עושה משפיע על העולם. כך למשל ילדים מפחדים שאם חשבו על מישהו שהוא מת, זה אומר שהוא ימות.

לגביי המצב שתיארת - מהמעט שתיארת אני לא חושבת שמדובר ב OCD. יתכן שזה קשור באמת לנושא הפוליו והילדה לא הבינה למה שואלים אותה במה נגעה ולא יודעת להבחין בין נגיעה באסלה, למשל, לבין נגיעה אקראית בשולחן או בדבר אחר. כמו כן יתכן וזאת בדיקה של מה מותר ומה אסור, ואיך תגיבו אם תדעו. והאם יכול להיות שלא תדעו אם היא לא תספר ואז היא יכולה להסתיר מכם.

גרא.

New member
testeruser,כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד

באזור מ,גוריכם.פרט להערכה פסיכולוגית התפתחותית של הילדה,יש במכון בדרך כלל גם
גן טיפולי,בו עשוייה הילדה לשהות תוך כדי תצפית ומעקב אחר התנהגויותיה.

למעלה