יעוץ ראשוני לגבי משכנתא

מטאור2001

New member
היי,
נכס קיים שווי 1.7 מ'.
משכנתא קיימת 450 אלף יתרה לסילוק - 2 מסלולים מסתיימים עוד שנה.
בנוסף יש 2 הלוואות בנקאיות (פריים+1) בסך 200 אלף שקל (שולם 100+ 50 מקדמה על קרקע ואגודה מקומית).
סה"כ החזר היום 8,200 בחודש - 4.6 משכנתא, 3.6 הלוואות (ירד ל6,900 עם סיום המסלולים הקצרים).
הכנסה 27-28.

יש באופק רכישת קרקע (עוד כמה חודשים) ובנייה - בעוד כשנתיים - אחרי הפיתוח.
צפי - סביב 700-900 כולל פיתוח (שולם עד כה 100 על החשבון).

יש הון נזיל של 200 אלף (קרן השתלמות נזילה + חסכונות).

ברור לי שאני אצטרך 550-750 משכנתא על הדירה הקיימת או משכנתא על הקרקע.
לאחר מכן (עוד כשנתיים תחילת בנייה) משכנתא על הבנייה / גישור על הדירה הנוכחית.

אין לי שמץ אין אני מתקדם מבחינת לוחות הזמנים, מיחזור, בנייה, הלוואה לקרקע, הלוואת גישור.

אישור עקרוני, אישור סופי.

השאיפה שלי היא להישאר בדירה הנוכחית עד למעבר לבית הבנוי בעוד 3 שנים.
ברור לי שזה אפשרי.

הנקודה הקרובה ביותר זה רכישת הקרקע.

נקודה נוספת, אשתי חזרה לא מזמן מחל"ת לעבודה הקודמת שלה, ואני צפוי לעבור עבודה (פעם שניה השנה) בחודש הקרוב, עד כמה זה קריטי?

יש למישהו כיוון?
האם לחכות?
האם לנסות למחזר ולהגדיל את המשכנתא כעת (עד כמה אפשר?) כדי שיהיה לי נזיל לפני רכישת הקרקע / מעבר עבודה?

יכול להחזיר 8-9 בחודש.
המטרה היא משכנתא מדורגת - כך שבעתיד אוכל לפרוע חלקים בלי לשלם עמלות פירעון מופרזות - כך שאם אני ממחזר - צריך גם לקחת בחשבון את זה.

יש למישהו כיוון? (מוכן גם לשלם על יעוץ משכנתאות כמובן)
 

82little

Active member
נראה שיש לכם דווקא כבר כיוון... כדאי שתרשמו בצורה מפורטת טבלה עם לוח זמנים, סכום כולל בכל נקודת זמן, החזר חודשי אפשרי ולפי זה להתאים את ההלוואות ואת התמהיל. השתמשו במחשבון משכנתא על מנת לחשב את ההחזרים החודשיים. זה אכן תהליך ארוך וקצת מורכב אבל לא מסובך כל כך.

כמה עקרונות ובתשובות לשאלות שהעליתן.

- לדעתי אין צורך ביועץ משכנתאות אם אתם מצליחים ליצור את הטבלה המתאימה ולחשב כהלכה את העלויות בכל שלב. נסו לשבת על זה ולבנות לבד ואם לא מצליחים פנו לעזרה מקצועית, ליועץ משכנתאות טוב, ובתשלום.
-היות והריביות היום נמוכות יחסית וקשה קצת לצפות מה יהיה בעוד שנתיים בבניה וכו' וכמו כן היות ומשכנתא על בניה היא בכל מקרה קצת יותר יקרה ממשכנתא רגילה על רכישת נכס , יש מקום אכן לשקול ליטול משכנתא עד 50 אחוז על הנכס הקיים, כלומר במקסימום ולכלול הלוואות קיימות ולמחזר מה שנדרש. בהמשך ליטול הלוואה עבור הבניה שתינתן בשלבים לפי ההתקדמות בבניה, כך שצריך להתאים היטב ללוחות הזמנים לקבלן.. צרו טיוטא גם לענין הזה אף שהפרטים המדוייקים התבררו בהמשך.. (בין היתר חשוב למחזר בתום הבניה אחרי קבלת טופס 4 כי יש מצב לקבל אז ריביות טובות יותר, אבל עוד חזון למועד.
-בכללי כדי להימנע מעמלות פרעון כדאי ליצור תמהיל קלסי בסיסי, פריים עד 30 שנים, מלצ עד 20 שנים וקלצ עד 15 שנים ועדיף באיזור ה 10 שנים ומטה.
-ניתן לשקול גם הלוואה שיש בה גרייס כלומר דחיית תשלום הקרן לתקופה מסויימת ואז אחרי התקופה מתחילים לשלם רגיל, קרן פלוס ריבית, ו\או הלוואת גישור שבה משלמים לתקופה מסויימת שנקבעה מראש רק את הריבית ובסיומה יש לסלקה. כשתבנו את לוח הזמנים והתשלומים יהיה ברור לכם יותר מה בדיוק מתאים לכם ואיך לנהל את זה. לא ציינתם את אורך חיי ההלוואות הנוכחיות אבל תוכלו לחשב בעצמכם וליצור סך הלוואות נכון, ואם צריך למחזר ולכלול בהלוואה החדשה גם את הסכומים הקודמים.
- להשתדל בשלב זה לשמור את קרנות ההשתלמות רק למקרה הצורך. בתהליכי בניה במיוחד צריך לתכנון היטב את לוחות התשלומים ולהעריך נכון את העלויות ויש תמיד סטיה מעל 10 אחוז לפחות... הערכת חסר...
-הבנק צריך לראות הכנסות מסודרות משלושה חודשים קודמים וכן דפי חשבון. לא חייבים להיכנס לכל הפרטים האישיים ותוכניות על החלפת מקום עבודה. אבל זה כמובן ענין שחשוב לכם לדעת שתוכלו לעמוד בתשלומים לאורך זמן.
-- יש עוד כמה פוסטים למצבים האלה שנשאלו בחודשים האחרונים, אז כדאי לקרוא וללמוד מהדיונים שהיו למצבים דומים.
בהצלחה.
 
למעלה