יעוץ

יעוץ

אני רוצה להכין סלסלות קדאיף במילוי קרם גבינה של עוגת פירורים

האם לפי דעתכם זה מתאים או לא ?? ואם לא איך אני יכולה להכין משהו עם קדאיף וקרם גבינה ..

ואם כן זה מתאים איך אני מכינה את הסלסלות קדאיף ??

תודה רבה
 

bali

New member
מנהל
לעוגה -

במקום לסדר את האטריות המשומנות בתבניות שקעים, לרפד תחתית של תבנית מלבנית או עגולה באטריות ולדחוס, לאפות עד הזהבה, לקרר, למלא במוס ולקרר שוב לייצוב.
אם את רוצה שגם מלמעלה תהיה שכבת קדאיף, אופים עוד בסיס בתבנית אחרת, מצננים אותו ומניחים את הבסיס הזה מעל הקרם אחרי שהוא התייצב.

יכול להיות שיהיה צריך יותר שומן ממה שכתבתי לגבי הסלסלות, זה תלוי בכמות האיטריות שמשתמשים בה. אם נראה לך שהאטריות לא מספיק משומנות, תוסיפי עוד קצת חמאה מומסת או שמן.
 

bali

New member
מנהל
תשובות

1. אין בעיה להכין סלסלות קדאיף במילוי קרם גבינה. רצוי לקשט את הקרם בפירות העונה או בפירורים, שיהיה מעניין.

2. את סלסלות הקדאיף מכינים כך -

לוקחים אטריות קדאיף ובעזרת האצבעות מאווררים ומפרידים אותן קצת.
ממיסים חמאה או שמשתמשים בשמן קנולה ומשמנים את האטריות. פשוט בקערה גדולה שמים את האטריות המאווררות, מוזגים 1/4 כוס חמאה מומסת או שמן ומערבבים את האטריות עם האצבעות עד שהכל מצופה בשומן. כמו שמערבבים ספגטי או סלט חסה.
לוקחים תבנית שקעים או תבניות מאפינס אישיות. בכל תבנית מניחים ערימה קטנה של האטריות ודוחסים אותן היטב לפי הצורה של השקע. אם צריך, מוסיפים עוד קצת אטריות ומהדקים.
אופים את הסלסלות האלו בחום של 180 מעלות עד שהן משחימות, להיזהר לא לשרוף. זה לוקח בערך רבע שעה.
מצננים את הסלסלות ואז אפשר לשחרר אותן מהתבנית. לשמור אותן בקופסה אטומה עד השימוש.

חשוב!
מילוי הסלסלות בקרם הגבינה צריך להיעשות כמה שיותר קרוב להגשה, אחרת הסלסלות יאבדו את הפריכות שלהן ויהיו רטובות ורכות מהלחות של הקרם.
 
למעלה