יעוץ?

• פותח הנושא hp
  • פורסם בתאריך

hp

New member
יעוץ?

שלום לכולם, התפעלתי מאוד מהפורום ואני רוצה לשתף אתכם בבעיה - אנחנו שתי חברות, הכי טובות, כבר הרבה שנים. זה התחיל כקשר חזק מזה בהקשריו השונים והמבין יבין (אך אנחנו לא מגדירות עצמנו ככאלה ולחלוטין מחפשות את המין השני), וכבר תקופה ארוכה שאנחנו לא יודעות איך להמשיך. שתינו "בגדול" רוצות מערכת זוגית רגילה עם גבר ומסוגלות לכך אך כרגע רק אחת מאיתנו רואה ורוצה אופציה של חברות רגילה עם השניה לצד חיים זוגיים אחרים. השניה פוחדת ולא רואה איך תוכל להתמודד עם העברת תשומת הלב של חברתה למישהו אחר וכביכול להשאר לבד. האופציות הן ניתוק קשר טוטאלי, מה שמאוד מאוד חבל, כי בכל זאת שתינו חושבות שבעתיד נוכל כל אחת לקיים מערכת זוגית עם גבר בפני עצמה ואז לא תהיה בעיה. האופציה השניה היא המשך הקשר כקשר רגיל של חברות טובות (ולא מעבר לזה), אבל זו שפוחדת להשאר לבד בהמשך, מרגישה שכל עוד היא בקשר קרוב עם השניה, לא תוכל למצוא אהבה אחרת בחייה כי את זה היא רוצה כרגע. שתינו סובלות מזה מאוד יום יום תקופה ארוכה ורוצות למצוא פתרונות יצירתיים לענין כי הקשר בינינו חשוב לנו ביותר. מקוה שהצלחתי להבהיר את הענין. תודה. אשמח לכל רעיון.

hp -ברוך הבא ../images/Emo39.gif

תחילה אומר לך שיעוץ לא נותנים בפורום של סהר למיטב הבנתי , כי אנחנו לא אנשי מקצוע, אך תוכלי לקבל תמיכה , הבנה או נסיון לעזור לכן לחשוב יחד. את אומרת "שתינו "בגדול" רוצות מערכת זוגית רגילה עם גבר ומסוגלות לכך אך כרגע רק אחת מאיתנו רואה ורוצה אופציה של חברות רגילה עם השניה לצד חיים זוגיים אחרים. השניה פוחדת ולא רואה איך תוכל להתמודד עם העברת תשומת הלב של חברתה למישהו אחר וכביכול להשאר לבד. 1-מה זה שתינו ב"גדול"? האם יש הקשר שלכן חזק מאוד שתתכן מבחינתכן אפשרות ויתור על זוגיות עם גבר גם לעתיד או שזה נשלל לחלוטין? 2-האם לקחתן בחשבון שממילא אם האחת תכנס לזוגיות עם גבר, והאחרת לא, ממילא הקשר שלכן כבר יהיה שונה-כי מסלול חייה של אישה נשואה, המחויבויות שלה לביתה ולבעלה(משפחה, חמה, דודים, גיסים וכו´), ובהמשך לילדיה, באופן טבעי מאפשר לה פחות זמן , והשקעה בקשר עם החברות מאשר בתקופת רווקותה-וממילא החברה השניה תישאר לבד פיזית ורגשית,כמעט רוב הזמן ביחס למצב הקיים. אני רואה את זה על חברותיי מהרגע שהן התחתנו ואח"כ ילדים באופן טבעי פחות זמן להשקיע בחברות וממש מהלכי החיים שונה -זו דרכו של עולם. אני לא יודעת אם לנתק קשר לחלוטין , יהיה נכון כי זה להעניש את עצמיכן , ומראש למנוע את האפשרות שאולי החברה שכרגע מלאת חששות , כן תסתדר עם העובדה שחברתה בקשר עם גבר, ותסתפק בחברות במצב החדש, ובמקביל תבנה לה קשרים נוספים אולי לאט יותר אבל זה יקרה. ובכלל מי מבטיח שבניתוק הקשר לחלוטין, החברה תמצא לה קשר עם גבר? ואז מראש היא תישאר בלי החברה בכלל, ובלי גבר? בהצלחה במה שתחלטנה-רק תהיו שלמות עם מה שאתן מחליטות, ותזכרו פרידה בניגוד למוות, היא לא סוף טוטאלי מותר להתחרט רחל-נשמה

שלום hp ../images/Emo23.gif

המקרה שאתן מתארות מעניין ונוגע ללב אני חושב שמוטב שתפנו לכאן כל אחת בנפרד - כי בכל זאת כל אחת מכן היא ישות נפרדת מבחינה נפשית, גם אם אתן אוהבות מאד זו את זו. קשה ובמידה רבה גם לא הוגן לתת עצות למישהו שבכלל לא מכירים, ולא יודעים באיזו מציאות הוא חי מעבר למה שכתבתן.. כתבתן שאחת האופציות היא ניתוק טוטאלי. אח"כ כתבן על אפשרות לא למצוא אהבה אחרת בחיים.. העצה היחידה שאני יכול לתת לכן היא- תנו חיזוק לעצמכן לאהבה שלכן! אל תדברו עליה במושגים של שלילה או במושגים טוטליים של "לעולם לא.." ואם בבוא היום אחת מכן תרצה להקים משפחה עם גבר, או אפילו להיות חברה של גבר - הגבר הזה ייצטרך לקבל את ההסבר - שיש בנשמה שלך אדם נוסף מלבדו.. (ויש גברים שיקבלו את זה!) ממני - איש הצפון. |

למעלה