יעילות אמפולות

Cמן רשום

New member
יעילות אמפולות

חתלתול לא גזעי בן 3 חודשים. אומץ מבית פרטי, "מבית טוב". היה אצל וטרינר וקיבל חיסונים ואמפולות וכל הטיפול המקובל. נכון לעכשיו הוא החיה היחידה בבית ולא יוצא החוצה בכלל. הוצאתי לו הבוקר מהפרווה שתי חיות גדולות יותר מפרעוש אך קטנות מקרציה. לא קופצות אלא הולכות. גוף מוארך, צבע חום כהה. מה זה? למה האמפולה לא חיסלה? מה עושים, לחזור לוטרינר?

תודה.

meedas

New member
תמונה היתה עוזרת...

מתי שמו לו את האמפולה?
&nbsp
לא צריך להלחץ בכל מקרה. מדי פעם יש טפילים... אולי הגיע הזמן לטיפול נוסף (לא צריך וטרינר בשביל זה, אפשר בבת) ואולי סתם אלו אורחים חדשים שהחומר על העור טרם הספיק להרוג
(זה שאין חיות אחרות זה סבבה, אבל גם דיירי הבית האנושיים מביאים איתם לפעמים הפתעות
)

Cמן רשום

New member
אני אנסה לצלם אבל זה לא פשוט לצלם אובייקט כל כך קטן

את האמפולה שמו לה לפני 10 ימים. יש אולי רשימת "חשודים" שאחפש תמונות באינטרנט לחפש התאמה? זה לא פרעוש ולא קרציה. אולי זן של פשפש? אבל למיטב ידיעתי אלה קופצים והאורחים שלי לא.

meedas

New member
פשפשים לא עולים על חיות

זו טעות נפוצה. כשאנשים מדברים על פשפשים הם מתכוונים בעצם לפרעושים
התיאור שלך לא הזכיר לי משהו מוכר. בסך הכל שני הטפילים הנפוצים הם פרעושים וקרציות, אז הסיכוי הטוב ביותר שמדובר באחד מהם (כנראה קרציה). ואולי סתם משהו שעבר שם במקרה בלי כוונות זדון

may1131

New member
בדרך כלל

אצל הווטרינר בשגרה נותנים כדור נגד תולעים ולא שמים אמפולות. מעבר לזה אצל גורים צעירים בדרך כלל מטפלים בריסוס נגד פרעושים ולא האמפולה כי יש להם משקל גוף נמוך וזה עלול להיות רעיל.
בכל מיקרה שווה לברר עם הווטרינר, במידה והוא שם אמפולה ניתן לרוב לשם אמפולה נוספת של חברה אחרת ולוודא שהחומר הפעיל הוא מסוג אחר ( אבל להתייעץ עם הווטרינר). לפי התיאור זה אכן נשמע פרעושים...

למעלה