יעילות הקופקסון

judy8

New member
יעילות הקופקסון

שלום דר' קרני אני פונה אליך בעקבות כתבה העוסקת בקופקסון אשר הופיעה במסגרת החדשות בערץ 2 מיום שישי האחרון הכתבה עסקה בין השאר ביעילות הקופקסון בתדירות גבוהה לחולי s.m הופיע שם רופא מומחה (ד"ר בלייכר), אשר טען שהיעילות של התרופה היא דווקה במינון שלא על בסיס יומיומי. בהיותי לקוחה של תרופה זו מזה כ-4 שנים, מועד איבחון מחלתי, המוגדרת כפרוגרסיבית, התעוררו בליבי תהיות וספקות לגבי יעילות התרופה לגבי. בעת האבחון היתה המוגבלות הפיסית שלי מאוד מינורית. רק אני הרגשתי את הקשיים בהליכה וכמובן תופעות נוספות כמו זרמים ונימולים. היום ארבע שנים מאוחר יותר ועם קופקסון, אני גוררת רגל באופן בולט, מתעייפת מאוד מהר ויכולת ההליכה הרציפה שלי היא כ-20 דקות. יש לציין שאינני סובלת מתופעות נוספות. אודה לך מאוד אם תוכל לחוות את דעתך האישית בעד הטיפול המקובל, היומיומי או הסתייגותך ממנו. כמו כן, אודה על המלצות אחרות ונוספות. בתודה

קופקסון בערוץ 2

הכתבה בערוץ 2 עסקה במחלת ALS וורוב רובה נסבה בענין מחלה זו. דר' פלכטר הציג את התרשמותו שיתכן וקופקסון הינו יעיל גם אם ניתן בתדירות נמוכה מהמקובל. ראוי לציין כי התרשמות זו אינה מבוססת במחקר וזו התרשמות בלבד של איש מקצוע אך אינה מבוססת. היות שקופקסון נוסה באופן מבוקר בתדירות הטיפול היומיומי והראה יעילות עד כה רק בתדירות זו - אין מנוס מלהמליץ על טיפול בקופקסון בזריקות יום יומיות. מהכרותי עם מנגנוני הפעילות של קופקסון אני סובר גם כן כי סביר שהתרופה תפעל גם בתדירות נמוכה יותר של הזרקות בדומה לדעתו של דר' פלכטר, אולם גם דעתי זו אינה מבוססת מחקרית

בוקר טוב לך דר.קרני

אני אמנם החולה אבל לבעלי יש שאלה אליך.לצורך העניין יש מ ספר רופאים שאליהם מופנים המאובחנים בתחילת דרכם.שאלתו היא לפי מה נקבע סוג הזריקה שניתנת לאותו חולה האם זו תוכנית כבקשתך או שישנם שיקולים אחרים מאחורי החלטה באיזה סוג של זריקה להתחיל. בעלי יודה לך מאוד על תשובה ישירה הוגנת וישרה !

תגובה

אין דרך חד משמעית וקבועה להמלצה על הטיפול וקיימים מספר שיקולים בבחירתם בהתאם למטפל והמטופל. בינהם באם למטופל מחלות אחרות שיכולות להיות מושפעות מטיפול. הסיכוי להופעת נוגדנים מנטרלים לטיפול. האם המטפל סובר כי מינון גבוה יותר של אינטרפרון הינו יעיל יותרממינון נמוך. מידת ההענות לטיפול של המטופל ועוד.

למעלה