יעלי אני כאן אומנם חזרתי אליך .....

ענבר B

New member
כמו בכל שנה ישנם במקומות העבודה ...

דיוני שכר בירצוני לקבל יעוץ כיצד עושים זאת ומצליחים לקבל את השכר שאני רוצה לפחות הקרוב אליו אשמח לשמוע עצות

העלאה בשכר כתהליך תקשורת

אוקיי, אז יש לנו מצב תקשורת בין שני אנשים - הפעם קוראים להם מעסיק ועובדת. והעובדת רוצה לפנות למעסיק שלה לבקש העלאה בשכר. איך מתחילים? אני הייתי מתחילה קודם כל בהבנה של המרכיבים בסיטואציה - כסף, וכמוהו גם העלאה בשכר - הם אסטרטגיות והם מוגדרים במודל בחלק של הבקשה. (ולתזכורת כללית - מרכיבי המודל הם, לפי הסדר: תצפית - רגש - צורך - בקשה). ההגדרה של בקשה היא - דרך אפשרית למילוי צורך. זאת אומרת, שבעצם הצורך שלך הוא המניע לכל התהליך הזה. ולכן בעיניי, חשוב ביותר לנסות ולברר עם עצמך (ואם תרצי - איתנו) מהם הצרכים שלך סביב נושא העבודה והשכר שלך. ואיך נמצא את הצרכים? תנסי לתת לנו כאן קצת שיפוטים ומתוכם נמצא את הצרכים המתחבאים. שיפוטים על עצמך כעובדת, כמישהי שעושה את התפקיד שאת עושה, כחלק מצוות או כל שיפוט אחר שקשור בעבודה שלך, אולי בעמיתי שלך בעבודה שעושים אותה יותר או פחות טוב לדעתך, וכו'. אלו כמובן יכולים להיות שיפוטים חיוביים או שליליים - מה שעולה לך בראש על עצמך כעובדת. מוכנה?

ענבר B

New member
הינני כאן חזרתי

אז ככה כמה מילים על מקום העבודה והתפקיד שלי אני עובדת בחברת ביטוח לא גדולה אבל גם לא קטנה במיוחד (הכוונה בשוק הביטוח) אני השנה מתחילה את השנה ה-7 שלי כאן בזמן הזה עברתי מחלקה וגם תפקידים ז"א שיש לי ידעה די נירחב בחברה. כאשר חזרתי מחופשת לידה הישתנה התפקיד שלי ז"א שודרג למשהו קצת שונה ממה שעשיתי לפני אני עובדת במחלקת פוליסות והגדת התפקיד שלי הוא מנהלת תיקי לקוחות שגם אחרי הטיטל הזה אני רודפת די הרבה זמן כיון שזה אומר שאם יש לך טיטל והוא נחשב לדיי יוקרתי בחברות ביטוח זה אומר גם לשדרג לך את השכר ופה מתחילה הבעיה - עכשיו מבחינתי אני נותנת את עצמי (גם כרגע שאני כותבת לך אני בעבודה והיום יום שישי) משקיע את כל כולי לתפקיד לאנשים שאנ איתם אני ראש גדול אני לא אוהבת להשאיר קצוות בקיצור גם ידוע לי שמודעים לכך שאני כזו ושאין תלוות לא עלי ולא על אופן התיפקוד שלי בעבודה אלא נהפוך הוא ובנוסף בשנה האחרונה מבלי לשים לב מוספים לי עוד עבודה ודברים לטלפל ז"א עוד תיקי לקוחות ואני חושבת ויותר מיזה יודעת אני שווה ושווה מאוד מבחנתי ברמה של עובדת וכמובן מפה מגיע הקטע של מגיע לי לקבל אני רוצה להתקדם בחיים וכמבון שההתקדמות לא רק מבחינת תפקיד אלא גם השכר חשוב פה ומאוד עלמנת לשפר את מעמדי . יחד עם זאת אני רוצה להבהיר שטוב לי בעבודה אני אוהבת את מה שאני עושה וגם את ההאנשים אבל עם כל זה אני לא משפרת את רמת החיים שלי . אני מאוד צכווה שהברתי את עצמי נכון ? אשמח לקבל תשובה מהירה

ענבר B

New member
יעלי אני כאן אומנם חזרתי אליך .....

מאוחר אבל כתבתי לך תשובה

למעלה