יעלי2 את גדולה (שוב) מהחיים(ומתכון)

רחלילי

New member
יעלי2 את גדולה (שוב) מהחיים(ומתכון)

הרגשתי חייבת לפתוח שרשור חדש. נתת לי אתמול את האתר של גי´אקומו. ושיחקת אותה. ביליתי זמן ממושך בסופר לחפש את המצרכים החדשים לי - כל מיני גבינות וחומצים וכאלה. תכננתי ארוחה ענקית. אבל בגלל שלא הספקתי להכין הכל (לוויה לא צפויה ועצובה) הספקתי להכין שלושה דברים, שניים מהם מג´יאקומו. אתם חייבים לנסות: 1) גלילות חצילים בפסטו וגבינות - יצא לי משהו שנראה פיצוצי, הטעם טען גן עדן. הקושי היחיד הוא שזה לוקח זמן להכין אבל כל ביס שווה זהב אני חושבת שזה אחד הדברים הכי טעימים שיצאו תחת ידי אי פעם ואני מכינה לא מעט דברים!!! חשוב להקפיד על התבלינים והגבינות המיוחדות וזה פשוט פיצוץ! אגב לא מכיל טיפה אחת של קמח ולכן מתאים ספציפית לכל מי שעושה דיאטת "חלבונים". פשוט מעולה! 2)אסקלופ עוף עם תבלינים - מעדן חבל על הזמן. נעשה במהירות רק דורש שיהיו בבית כל מיני עשבי תיבול שהקפדתי להשיג אתמול. יוצא פיצוץ! פשוט כמו במסעדות המעולות האלה! אני כל כך מתלהבת. 3) (לא מג´יאקומו) הכנתי כל מיני אנטיפסטי - הספקתי רק להכין פלפלים שמאד קל להכין וקישואים אפויים בתנור לאחר שמושכים בשמן זית. מעל הכל שמוכן שפכתי קצת רוטב שעשוי מציץ לימון ושום כתוש. יצא נחמד וטעים כתוספת. הארוחה שעמלתי עליה בעיקר בראשי רבות ושרציתי מאד להזמין אליה "אנשים" יצאה ככה שהחלטנו להיות בה רק שנינו. וזה היה אחד הערבים הקסומים בחיי, למרות שלא היינו הכי חגיגיים, ולא היינו הכי מתוכננים עם הארוחה הזו ולא היינו הכי רעננים אבל היינו כנראה מאד אמיתיים.
 

gmgy

New member
איזה כיף לשמוע!

כל הדיבורים על מתכונים עשו לי חשק ואחרי שנה שלא אפיתי עוגה (גיא לא אוכל מתוק) עשיתי היום עוגת שוקולד. איזה כיף... נראה לי שאני אעשה חיפוש רציני באתר של ג´יאקומו לארוחה הבאה שאני מתכננת... יאמי!
 

רחלילי

New member
אפרופו לא אוכל מתוק....

שמעתי לאחרונה על אנשים שכשהם אוכלים מתוק הם חשים מר!!! ככה הם נולדו כנראה. זה לא משהו שהם לקחו. הם פשוט לא יודעים מה זה מתוק. ואני אומרת, למה אי אפשר להיות כאלה גם???? ושכחתי (רגע זה דורש עוד הודעה) .....
 

רחלילי

New member
מעניין למה שכחתי את הקינוח שהכנתי?!

הכנתי טראפלס!!! אבל לא סתם, אלא מדהימים למדי. נורא קל להכין. לא בדקתי אם טעים או לא. נתתי לאייל את זה בערב מוגש בכאלה כיסי נייר עגולים, והוא פשוט התמוגג. ואני? לי אין את הדבר הזה של אנשים שחשים מר כשאוכלים מתוק. אני מכורה לשוקולד. אבל אני 4.5 שבועות בלי שוקולד. לא נגעתי בזה!!!!!! לא הרחתי, לא התקרבתי(אם אתקרב זה יעלם תוך דקה) רק נהניתי לראות שהוא פשוט מתענג על זה. אז עכשיו יש לנו במקרר עוד ואנו תוהים מה לעשות עם זה כי הוא כעת די מתענה מה זה בא לו עוד ועוד והוא מנסה להאבק בזה כי זה טונות של קלוריות ושקדים וליקרים ואגוזים וכאלה. יש קופצים?! הקיצר האנשים הללו שחשים מריר כשאוכלים מתוק, חבל שאי אפשר לדסר לנו גלולות שכאלה למידי פעם.
 

gmgy

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

לדעתי זה תורשתי. אבא של גיא גם לא אוהב מתוק. הם פשוט לא נהנים מזה... אבל כיון שאחי פה בביקור, והוא מהצד שלי של המשפחה, מה שאומר שהוא אוהב מתוק, אז היתה לי הזדמנות לעשות עוגה. הוא כבר פה שבוע, אבל פשוט עד עכשיו לא עלה על דעתי בכלל לעשות עוגה. פשוט שכחתי שהאופציה קיימת
ובעניין הטראפלס -- פעם הייתי עושה, היום אין שום סיכוי. המלצה שלי -- אם הולכים להורים - להביא את זה בתור קינוח, ואם שומרים על כשרות פשוט להביא להם ולהגיד שינסו את זה בערב. בכל מקרה, אסור באיסור חמור להשאיר אותם בבית אחרת יש להם נטייה להעלם בקרב מטריד
 

יעלי2

New member
רחלילי, רק עכשיו ראיתי את הודעתך

וז אחרי שאתמול חיפשתי תגובה כדי לראות אם ראית, וחשבתי שההודעה עפה לארכיון או לדף אחר. עשית אותי מאושרת וכל כבוד על הספונטיות. אני עשיתי את גלילות האסקלופ עם חזה עוף ויצא גם כן מעולה. נ.ב. כשתזמיני אורחים בהזדמנות תכיני את הפטריות הממולאות בשמנת ויין. הכנתי את זה כאחת מהמנות הראשונות בארוחת ראש השנה ונירשמה התלהבות רבה. המתכון מאוד פשוט להכנה. נ.ב. כטיפ להמשך, גיאקומו לא מאמין בללכת לפי ההוראות המדויקות ולכן יש אפשרות "לשחק" עם סדר הכנת המרכיבים: לדוגמא בפטריות הוא הכין את כל המלית מראש ומילא את הפטריות ולא כפי שרשום במתכון. זה עושה חיים קלים. יופי! יופי! יופי! המשך יבוא.
 

אתי@

New member
כיף לשמוע שאת כ"כ מאושרת מעוד

ארוחה זוגית - הדברים הקטנים האלה הם מה שעושה את החיים מתוקים יותר, לא? אנחנו הלכנו אתמול לאכול ארוחת צהרים בחוץ, סתם ככה בסופנטניות, והיה כ"כ כיף. ואז חשבתי לעצמי שדוקא הדברים הקטנים והלא צפויים האלה, שקורים במקרה, הם הרומנטיים ביותר............
דרך אגב, אכלנו בבופה של אפרופו והיה ממש מצוין. מומלץ
 

יעלי2

New member
אכלתם צהרים בבופה?

לא ידעתי שיש להם. האמת שגם ארוחת בוקר בבופה לא ידעתי שיש, אבל זה נשמע יותר הגיוני. איך היה המבחר? הטעמים? המחיר? עכשיו עשית גם לי חשק לאכול בחוץ. אנחנו מתכננים לנסוע עם חברים (והכלבה שלהם) לזכרון / בנימינה אז אולי באמת נתפוס משהו בדרך.
 

אתי@

New member
אני חושבת שזה בראנצ´ ../images/Emo13.gif

אין לי מושג מתי זה מתחיל בדיוק, אנחנו אכלנו ב-2 בצהרים והמבחר היה גדול: סלטי ירקות שונים, ירקות חתוכים, גבינות שונות, חביתות, סלט טונה, סלט ביצים, פיצות, ג´חנון, גלילות חצילים, מוקפץ תאילנדי, ירקות מטוגנים בציפוי (סיני), לחמים, תפו"א אפויים או מטוגנים, בטטות, חלת דבש, קורנפלקסים, עוגות, פנקייקס, ועוד. המחיר - 55 ש"ח וכולל שתיה קלה ושתיה חמה. נדמה לי שבאמצע השבוע זה זול יותר ולא כולל שתיה חמה. אנחנו אכלנו באפרופו בקניון רננים ברעננה, אבל אני מתארת לעצמי שיש בופה בכל סניפי אפרורפו.
 

רחלילי

New member
שבה מה"שדה" באמתחתי עוד 2 אנטיפסטי

1)כרישה ברוטב (אחרי שינסו ויהיו תגובות אני אחליט אם יש טעם לצרף מתכון. אותי אישית הריח דוחה למדי אבל אייל טעם ואמר שממש משהו (אולי הוא משוחד?). 2)בטטות כאנטיפסטי: מושחים פרוסות של בטטות בשמן זית והופה לתנור כשמעליהם פלפל גרוס ומלח. יחד איתן לתנור מכניסים מרווה טריה קצוצה, רוזמרין טרי בגבעולים וכמה שיני שום לא קלופות. אחרי 15 דקות או קצת יותר העסק נהיה קצת חרוך למעלה ואז מוציאים ומסדרים יפה בצלחת הגשה ושמים במקרר. אח"כ מגישים. (הערה: עדיין לא טעמתי ויצא לא מהרטובים - אייל ממליץ לשים בזה בסוף איזה נוזל רק שלי אין רעיון.) 3)שדרוג הפלפלים הקלויים: בצלחת יפה ומעט עמוקה שמים שכבות של פלפלים וקישואים חרוכים ועל כל שכבה כמה גבעולים עדינים של קורנית (טימין) טריה. על כל שכבה של גבעולים שמים מהנוזל שנותר מהלילה מהפלפלים (כולל שום כתוש ולימון) ושוב עוד שכבה של פלפלים וקישואים וחוזר חלילה ולמעלה שוב בסוף כמה גבעולים שגם מאד מאד מיפים את זה. ולסיום: דודתי האהובה (בלי מרכאות) הזמינה לארוחת צהריים לפני איזה שעה אז זו תהיה תרומתי הצנועה. מקווה שלא יהיו לי סיפורים עצובים בערב (שכן גם משפחתי ה"גרעינית" עומדת להיות שם וזה בדרך כלל נגמר בפיצוץ שלי איתם). תחזיקו לי אצבעות. אוהבת רחלי.
 

shelycat

New member
..........

שמחה שהכל יצא טעים אבל יש לי שאלה........ למה לכל ה#@$^%ת אתן ערות בשעות כאלה בשבת בבוקר?
 

רחלילי

New member
צודקת שלי

אבל שבתי לישון מחדש בסביבות תשע-עשר וישנתי עד אחת עשרה. עכשיו אני שוב עייפה והולכת לישון ואקום אחר כך לתלות כביסה, לכתוב דו"ח לעבודה, להכין כמה דברים ושוב לישון. מחר קמים ממש מוקדם איזה באסה. אבל מסיימים את היום במסעדה (מחר יומולדת שלו). אז אני מחכה.
 
האתר הזה נראה שווה ביותר!

ומכיוון שאנטי פסטי זה המאכל האהוב עלי, נראה לי שאני אכין משם דברים (למרות שבזמן האחרון אני עסוקה ואין לי כח לבשל).
 
למעלה