אוקיי, בשמחה
קודם כל דרך האומן הוזכר על ידי כספר שיש בו פרק על כתיבת הבוקר. מעבר לכך, אין לו ולפורום שלנו קונספט משותף. דרך האומן באופן כללי זה לא ספר רוחני, אלא סיכום של סדנאות אמיתיות שנערכו בארה"ב לסופרים חסומים, שעזרו להם לשקם את היצירתיות האבודה. מבחינתי הספר הוזכר בגלל נושא הכתיבה שבו. לגבי התוכנית - מבחינתי היא מתנהלת בקצב טוב, אולי אפילו יותר מדי מהיר. למה מהיר? הזכרתי את זה בדברי הפתיחה שלי - כשרוצים לעשות שינוי, צריך לעשות קודם כל עבודות הכנה מסביב, אחרת אין לזה סיכוי. לדוגמא, אם אני רוצה למצוא עבודה חדשה השנה, וזאת המטרה שלי, אבל אני לא יודעת בכלל באיזה תחום, כי מאסתי בתחום שעבדתי בו, אולי בכלל אני צריכה ללמוד משהו בשביל תחום שמעניין אותי, אולי אני בכלל במשבר כלכלי-משפחתי ואין לי אפשרות להיות בררנית בעבודות כרגע - את כל אלו ראוי שאברר לעצמי לפני שאני מתחילה לחפש עבודה. ואם במקום לעשות עבודת הכנה, פשוט אתחיל לחפש עבודה מבלי שיהיה לי מושג אמיתי מה אני בעצם מחפשת, אז יש הרבה סיכוי שאני אצא מאוד מתוסכלת מהתהליך הזה. קרוב לוודאי עם עבודה שלא מתאימה לי בכלל. שאלת לגבי קונספט - בשבועות הראשונים אנחנו הולכים לתכנן תוכנית אישית לשינוי, אבל לא לפני שכל אחד יעשה עם עצמו את ההסתכלות על מכלול תחומי החיים ולא רק על המטרה להשנה. לאחר מכן, כל אחד ייבחר מטרה, יפרק אותה לחלקים קטנים עד לרמה השבועית ואפילו היומית, ויתחיל ליישם אותה. וכאן ייכנסו מאמרים על מכשולים ביישום התוכנית, על ניהול זמן, ועוד ועוד. נקודת הסיום מבחינתי היא בעוד שנה, כשאנשים ישיגו את המטרה שלהם ונחגוג את ההצלחות ביחד. הדרך תהיה בצורה של מאמרים שבועיים + משימה שבועית (שאת זה כבר בטח הזכרתי כמה פעמים), ובפורום אפשר לדבר על נושאים שקשורים למאמרים ולמשימות, וגם על נושאים אחרים שעולים בדרך ליישום התוכנית. כשהתוכנית קצת תתקדם, אני מאמינה שהעיסוק בה יהפוך לדבר המרכזי, בנתיים חשוב לי שאנשים יתחילו לחשוב על התפקיד שלהם בחיים שלהם, כדי להכין את הקרקע לשבועות הבאים. פחות או יותר נתתי תשובה לשאלתך?