יעל - שאלה

BU BP

New member
יעל - שאלה

שם הספר - דרך האומן, עלה מספר פעמים פה בפורום ונרמז שזה קו הפורום. אין אני מכירה את הספר אבל הבנתי שהוא מאסכולת הרוחניות, ואני לא אדם ממש רוחני. מאחר ואנו הולכים כאן לאט לאט - ולא כל כך ברור היכן קו הסיום - אשמח אם תפרטי במספר שורות מה הקונספט הכללי, כדי שאדע האם מתאים לי או לא .

אוקיי, בשמחה

קודם כל דרך האומן הוזכר על ידי כספר שיש בו פרק על כתיבת הבוקר. מעבר לכך, אין לו ולפורום שלנו קונספט משותף. דרך האומן באופן כללי זה לא ספר רוחני, אלא סיכום של סדנאות אמיתיות שנערכו בארה"ב לסופרים חסומים, שעזרו להם לשקם את היצירתיות האבודה. מבחינתי הספר הוזכר בגלל נושא הכתיבה שבו. לגבי התוכנית - מבחינתי היא מתנהלת בקצב טוב, אולי אפילו יותר מדי מהיר. למה מהיר? הזכרתי את זה בדברי הפתיחה שלי - כשרוצים לעשות שינוי, צריך לעשות קודם כל עבודות הכנה מסביב, אחרת אין לזה סיכוי. לדוגמא, אם אני רוצה למצוא עבודה חדשה השנה, וזאת המטרה שלי, אבל אני לא יודעת בכלל באיזה תחום, כי מאסתי בתחום שעבדתי בו, אולי בכלל אני צריכה ללמוד משהו בשביל תחום שמעניין אותי, אולי אני בכלל במשבר כלכלי-משפחתי ואין לי אפשרות להיות בררנית בעבודות כרגע - את כל אלו ראוי שאברר לעצמי לפני שאני מתחילה לחפש עבודה. ואם במקום לעשות עבודת הכנה, פשוט אתחיל לחפש עבודה מבלי שיהיה לי מושג אמיתי מה אני בעצם מחפשת, אז יש הרבה סיכוי שאני אצא מאוד מתוסכלת מהתהליך הזה. קרוב לוודאי עם עבודה שלא מתאימה לי בכלל. שאלת לגבי קונספט - בשבועות הראשונים אנחנו הולכים לתכנן תוכנית אישית לשינוי, אבל לא לפני שכל אחד יעשה עם עצמו את ההסתכלות על מכלול תחומי החיים ולא רק על המטרה להשנה. לאחר מכן, כל אחד ייבחר מטרה, יפרק אותה לחלקים קטנים עד לרמה השבועית ואפילו היומית, ויתחיל ליישם אותה. וכאן ייכנסו מאמרים על מכשולים ביישום התוכנית, על ניהול זמן, ועוד ועוד. נקודת הסיום מבחינתי היא בעוד שנה, כשאנשים ישיגו את המטרה שלהם ונחגוג את ההצלחות ביחד. הדרך תהיה בצורה של מאמרים שבועיים + משימה שבועית (שאת זה כבר בטח הזכרתי כמה פעמים), ובפורום אפשר לדבר על נושאים שקשורים למאמרים ולמשימות, וגם על נושאים אחרים שעולים בדרך ליישום התוכנית. כשהתוכנית קצת תתקדם, אני מאמינה שהעיסוק בה יהפוך לדבר המרכזי, בנתיים חשוב לי שאנשים יתחילו לחשוב על התפקיד שלהם בחיים שלהם, כדי להכין את הקרקע לשבועות הבאים. פחות או יותר נתתי תשובה לשאלתך?

אגב, יש עוד ספרים מאוד מומלצים

לקריאה בנושא, ולאט לאט אני אמליץ על כולם - כשיהיה לי קצת זמן לכתוב עליהם רקע. ותודה שנתת לי הזדמנות להרחיב בנושא.

saritkm

New member
הייתי רוצה להמליץ על ספר [כן אני גם

קוראת ספרים... תאימנו או לא :)] פשוט כל הסיפור הזה עם הפורום והמאמרים והשנה החדשה והדף החלק, כשאני כותבת ביומן הבוקר שלי אני נזכרת לא פעם בספר "הנזיר שמכר את הפרארי שלו". אני מאמינה שהשם הזה מוכר לכמה אנשים פה, זה ספר די מפורסם, במקרה ראיתי אותו והתחלתי לקרוא בו. הוא מספר על איש עסקים מצליח שחי בעולם חומרני,ונורא צמא לכסף והצלחה, ולאחר התקף לב שהוא עובר, הוא מרגיש שהוא רוצה לעשות הפסקה, ונוסע להודו. בספר הוא בעצם חוזר אל העולם החומרני שלו בשביל להעביר את כל הידע והסודות לחיים הטובים שהוא צבר בזמן שהוות בהודו, והוא נותן טיפים ועצות איך ליעל את החיים, להפוף אותם ליותר טובים ומאושרים, להגשים את חלומותיך ולהיות שמח עם עצמך. אני אהבתי את הספר, ואת מה שכתוב בו, ולקחתי על עצמי לבצע את המשימות והדברים שכתובים בו, אבל לצערי ההתמדה שלי נמשכה בדיוק יומיים [כמה צפוי].. אני מקווה שהפעם אני אוכל להחזיק את עצמי במשמעת הטובה לקצת יותר זמן...

kung fu

New member
כשאת אומרת "רוחני", למה את

מתכוונת? יש לך איזה דימוי מסויים על הנושא?

למעלה