יעל שלום

נעם34

New member
יעל שלום

אני אמורה ללדת עוד שבוע וחצי ומקווה מאוד מאוד להצליח להניק את שניהם (את הגדולה שלי הנקתי יותר משנתיים )

כדי להקדים תרופה למכה אני צריכה שם של יועצת הנקה שמבינה בתאומים בירושלים / גוש עציון שתבוא אלי הביתה רצוי אחת שעובדת עם מאוחדת אבל לא הכרחי

ולשם הזהירות איזה תמ"ל מומלץ לקנות שיהיה בבית? (מעולם לא נתתי ואני לא מבינה בזה כלום) כנ"ל בקבוקים מומלצים אם יש כאלה (הגדולה היתה סרבנית בקבוקים מדופלמת ומעולם לא נגעה באחד כזה)

תודה רבה

להתכונן להנקה

הי נועם, קודם כל שיהיה בשעה טובה.
לגבי עזרה מקצועית פני אליי במסר אישי ואתן לך פרטים בהתאם למקום מגורייך.

לגבי תמי"ל אין המלצה מיוחדת ולא בטוח שתצטרכי. לגבי בקבוקים - לא בטוח שתצטרכו בקבוקים, עדיף תמיד לקנות בקבוקים עם זרימה איטית ביותר, יש כמה מותגים בשוק. אפשר לנסות מספר בקבוקים. לפעמים עם תאומים מגיעים בהתחלה למצבים של מתן בקבוק של חלב שאוב/תמל בשילוב עם הנקה אך זה לא הכרחי. אם נותנים בקבוק חשוב שאת תהיה האכלה איטית כמה שיותר עם המון הפסקות להוצאת אויר ובכלל, שהארוחה תיקח לכם לפחות 15-20 דק' ושלא יחסלו בקבוק ב-3 דקות...
אם התינוקות ייצאו בשבוע מתקדם ויהיו במשקל טוב וחזקים דים ויצמדו אלייך כמו שצריך (ודאי זאת עם יועצות ההנקה של בית החולים) תוכלי להניק אותם ישירות.
בהתחלה אפשר לתת את הקולוסטרום גם בכפיות אם התינוקות לא נצמדים.

נעם34

New member
בסוף תוכניות לחוד ומציאות לחוד

הם נולדו בקיסרי דחוף שבועיים לפני המועד המתוכנן והוכרזו כפגים לייט למרות משקלם הלא רע בכלל

בגלל נפילות סוכר האביסו אותם במטרנה ולא נתנו לי להניק בשאיבה יצא בערך 1cc וגם זה אחרי שעה (מדכא משהו אין ספק)

עכשיו הם יונקים שניהם ומקבלים השלמות מבקבוק שלוקח להם מלא זמן לאכול ממנו עם מטרנה של פגים - אבל יש להם לשון קשורה שננתק ביום שני ואני מקווה שזה ישפר את ההנקה וייעל אותה
בכל מקרה נזמין יועצת הנקה לשבוע הבא והלוואי ואצליח לגמול אותם מהבקבוקים

תודה בכל מקרה

מזל טוב!!

הי מזל טוב!!
אחרי כל האתגרים, והאירועים הבלתי צפויים (עברתי את זה גם בעצמי...)...
אני שמחה לשמוע שהם יונקים! אני בטוחה שאם הלשון קשורה משמעותית הניתוק יעזור. מצאתם את הרופא המתאים לעשות את זה?
לאט לאט תורידי אותם מבקבוק ותתגברי את ההנקה. תינוקות קטנים באמת קצת יותר ישנוניים וזה טוב שהם אוכלים איטי מהבקבוק, זה חשוב להצלחת ההנקה!
כשאת מניקה, שימי אותם עלייך במגע עור לעור (תורידי להם קצת שכבות בגדים וגם לעצמך) וזה יעזור להם לינוק כי זה מפעיל את כל המנגנון, מגביר הפרשת אוקסיטוצין אצלך, מה שמפריש את החלב...

אנחנו כאן בשבילך

למעלה